Slovan otočil v závere zápas s Čerepovcom, vyhral o gól

Hokejisti Slovana ukončili sériu troch prehier.
Hokejisti Slovana ukončili sériu troch prehier. (Autor: TASR)
Sportnet|5. okt 2016 o 21:39

Stretnutie je na programe 6. októbra o 19.00 h.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom súboji KHL na domácom ľade nad Severstaľom Čerepovec tesne 3:2 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier.

V tabuľke Západnej konferencie im ale stále patrí predposledná 13. priečka.

Slovan bol v úvode aktívnejší a ujal sa vedenia gólom Meszároša. V druhej tretine však prišli dve chyby v obrane, z ktorých pramenili prečíslenia a dva góly z hokejok Trubačjova a Monachova.

Slovanu sa podarilo vyrovnať štyri minúty pred koncom v presilovke zásluhou Taffeho a chvíľu po ňom rozhodol Cheechoo.

Zverenci trénera Miloša Říhu tak ukončili trojzápasovú domácu sériu víťazstvom. Najbližšie sa predstavia v pondelok 10. októbra o 18.30 h na ľade Lokomotivu Jaroslavľ.

Hlasy:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Pred zápasom sme sa rozprávali. Čerepovec má dobrý a disciplinovaný tím, takže sme očakávali pevnú obranu a jednoduchý hokej. V prvej tretine sme hrali to, čo sme chceli, ale nedali góly na 2:0 a 3:0, bolo by to jednoduchšie. V druhej tretine sme však od toho nepochopiteľne upustili a dostali sme dva góly. Tie stredné tretiny máme katastrofálne. Tretia bola už vabank, chalani však zase začali hrať to, čo mali a v závere sme mali veľký tlak. Dokázali sme otočiť, čo nám dodá viac sebavedomia a sily do ďalších zápasov."

Andrej Šťastný, útočník Slovana, v zápase 0+2: "Bolo to do konca dramatické, ale som rád, že sme dnes vyhrali. Vedeli sme, že tento zápas musíme vyhrať za každú cenu a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Dúfam, že už je po tej kríze. My chceme vyhrať každý jeden zápas a veríme, že to takto pôjde ja ďalej. Prvú tretinu sme hrali dobre, ale v druhej prišiel výpadok. Oni mali dve šance a dali dva góly. Pred treťou sme si hovorili, že to musíme hrať ako v tej prvej a to sa nám podarilo."

Andrej Meszároš, obranca a strelec prvého gólu Slovana: "Pozitívne je, že sme konečne dali viac ako jeden gól a málo sme dostali. Až na druhú tretinu to nebol zlý zápas. V prvej sme hrali celkom fajn a robili sme to, čo sme si povedali. V druhej to ale zase bolo ako v zápasoch predtým. Nekorčuľovali sme, nevypichovali sme puky a nehrali sme do tela. V tretej sa zase ukázal charakter tímu, že sme to nevzdali a bojovali sme až do konca."

Ivan Švarný, obranca Slovana: "Bojovali sme od prvej minúty, v druhej tretine sme mali menší výpadok, ale v tretej sme to zase rozbehli. Pred ňou sme sa vyhecovali a išli sme si chladnokrvne po tom. Povedali sme si, že dnes musíme bezpodmienečne zobrať body."

Alexander Guljavcev, tréner Čerepovca: "Nebol to zlý zápas, v druhej tretine sme hrali veľmi dobre. Mohli sme dať góly aj v tretej, nevyšlo to. Musíme ďalej pracovať."

KHL  2016/2017
06.10.2016 o 19:00
Slovan
3:2
(1:0, 0:2, 2:0)
60' minúta
Ukončený
Čerepovec
Prehľad
Góly a asistencie: 14. Meszároš (Šťastný), 56. Taffe (Cheechoo, Plastino), 58. Cheechoo (Šťastný) – 24. Trubačov (Kagarlickij, Truňov), 33. Monachov (Kazakovcev). Rozhodca: Belov, Naumov – Goljak, Lazarev. Diváci: 7613.
Prenos
Hokejisti Slovana Bratislava v záverečnej päťinútovke otočili skóre tohto zápasu a získali tri body! S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a z Bratislavy želáme príjemný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.
Koniec zápasu.
59:49
importantSlovan vyhodil druhý puk cez všetky čiary a iba o niekoľko centimetrov minul priestor btánky.
59:22
Belasí puk až teraz vyhodili do strednej tretiny a na pár skúnd si môžu vydýchnuť.
58:50
Slovanistom sa nedarí vyhodiť puk a ostávajú zatlačení pred svojou bránkou. Severstaľ sa nevie dostať k strele.
58:36
importantHosťujúci brankár Kovář ostáva na striedačke. Čerepovec bude hrať preislovku šiestich proti štyrom.
58:36
importantSverestaľ si berie oddychový čas a pokúsi sa vymyslieť presilovkovú taktiku, ktorá by mu priniesla vyrovnanie.
58:36
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Ivan Švarný – 2 min., narazenie na mantinel).
58:09
Hostia sa ešte rozhodne nevzdávajú. Monachov si teraz na pravej strane chcel obhodiť súpera a puk dostal do útočnej tretiny, ale napokon z toho zakončenie nebolo.
58:00
importantBelasým sa podarilo takmer nemožné a v závere tretej tretiny otočili skóre vo svoj prospech. Zverenci trénera Říhu tak majú nakročené k zisku troch bodov!
57:37
57:37
goalSlovan Bratislava dal gól!
Obrovský výbuch radosti na bratislavských tibúnach! JONATHAN CHEECHOO sa dostal pred bránku, podvihol puk a zavesil ho pod hornú žrď. Asistencia: Andrej Šťastný.
56:00
Začala sa posledná štvorminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Nálada na tribúnach je razom razantne lepšia.
55:56
Čerepovec rýchlo prešiel do útoku. Polák tam vystrelil z pravej strany od mantinelu, ale Brust svojou pravou rukou tento pokus vyrazil.
55:15
55:15
goalSlovan Bratislava dal gól!
Belasí napokon využili presilovku a podarilo sa im vyrovnať! Cheechoo v medzikruží podržal puk a posunul ho do pravej strany, kam sa bleskovo presunul JEFF TAFFE a okamžitou strelou prepálil Kovářa. Asistencie: Jonathan Cheechoo, Nick Plastino.
54:56
importantSpolupráca Švarného s Taffem úspech nepriniesla. Po strele druhého menovaného schoval Kovář puk v lapačke.
54:15
importantTak v uplynulej situácii napokon Meszároš opečiatkoval konštrukciu za Kovářom! Hostia mali teraz poriadne kusisko šťastia.
54:15
Slovan prešiel až k bránke súpera, kde jeden z hostí spadol na zem, ale ani to domáci celok nevyužil. Belasým však nemožno uprieť snahu, ktorá je naozaj enormná.
53:52
Hráči Severstaľu puk vyhodili cez všetky čiary. Slovan musí začať od Brusta.
53:40
Meszároš od útočnej modrej čiary nahodil puk pred bránku, ale tam sa belasým žiadne dorážky nepodarili. Kovář hru rýchlo prerušil.
53:24
Vylúčenie v tíme Severstaľ Čerepovec (Jurij Trubačov – 2 min., držanie hokejky).
53:17
Čerepovec vyhodil puk od svojej bránky iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude opäť pred Kovářom.
52:47
Slovanisti sa napokon dostali ku gólmanovi Kovářovi, ale puk na neho ledva pretlačili a český brankár hru prerušil. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnom pásme belasých.
52:30
Čerepovec sa bráni naozaj vynikajúco a nič iné ako poriadnu oporu v zadných radoch teraz ani hostia nepotrebujú.
52:18
Slovan má puk za svojou bránkou a bude rozohrávať novú útočnú akciu.
51:32
Hostia teraz výrazne prehustili stred klziska, ale aj napriek tomu dostal Nedorost puk pred bránku súpera. Belasí to tam skúšali nahodením na teč, no neúspešne.
50:57
Čerepovec puk opäť iba posunul za Brusta a odišiel pokojne striedať. Hostia kontrolujú priebeh hry a nikam sa bezhlavo nehrnú. Hrať teraz musia najmä domáci.
50:00
Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu.
49:50
Čerepovec sa však vynikajúco bráni a puk vysunul z možných streleckých pozícií. Slovan sa nevie dostať do lepšej šance.
49:29
Vhadzovať sa bude pred Kovářom. Belasí sa s podporou svojich priaznivcov stále pokúšajú o vyrovnanie.
48:44
importantČerepovec je teraz herne lepší ako jeho súper. Černov naprieč útočnou tretinou prihral Polákovi, ktorý v rýchlosti zakončoval, ale mieril iba tesne vedľa bránky.
48:15
importantHosťujúci kapitán Jevsejenkov teraz poriadne vystrašil domácich fanúšikov. Hráč Čerepovca vystrelil spoza obrany a Brust mal skutočne čo robiť, aby to ustál. Slovan napokon hru po veľkom boji prerušil.
47:41
47:41
Puk je opäť až pri Brustovi, ale ten zasahovať nemusí. Jeho spoluhráči Čerepovec do zakončenia zatiaľ nepúšťajú.
46:50
Severstaľ ustál ďalšiu nebezezpečnú minútku pred svojou bránkou a puk aspo§ vysunul z pásma. Belasí sa stále nevzdávajú.
46:24
importantSlovan sa vrátil do pásma a mohol vyrovnať. Viedenský najskôr vystrelil spoza kruhov a následne vo veľkom zmätku aj dorážal, ale Kovář aj túto situáciu zázračne ustál.
45:50
Belasí neudržali puk v pásme a museli sa vrátiť do defenzívy. Tam to nastrelením od ľavého mantinelu skúsil Kagarlickij, ale Brust odolal.
45:24
Domáci hokejisti sa vrátili do pásma. K ľavej žrdi bránky si tam nakorčuľoval Zigo a pokúšal sa prekvapiť súperovho gólmana, ale Kovář odolal.
44:38
Sverstaľ vyhodil puk až k Brustovi, ale bolo to s tečom a zakázané uvoľnenie sa pískať nebude. Slovan musí začať spoza svojej bránky.
44:22
Nasladovať bude ďalšie buly v útočnom pásme Slovana. Domáce publikom povzbudzuje svojich obľúbencov a pokúša sa belasým pomôcť, aby dokázali využiť svoju aktivitu.
44:18
Po výbornej minúte belasých bude nasledovať vhadzovanie pred Kovářom, korý musí neustále čeliť pokusom svojho súpera.
43:00
Slovan sa drží pri puku a pokračuje v dobrej ofenzívnej hre. Domáci hokejisti majú teraz herne navrch a ešte sa pokúšajú s výsledkom niečo urobiť.
42:43
importantSlovanisti prešli do pásma. Z ľavej strany nepríjemne vypálil Taffe a následne ešte domáci pokračovali vo veľkom ofenzívnom tlaku, ale Kovář pochytal aj takmer nemožné.
42:09
Valský sa teraz sám rpesunul pred bránku, ale ani k nemu sa puk nedostal. Belasí by potrebovali vyrovnať čo najskôr, ale aj napriek svojej snahe a aktivite sa im nedarí vyprodukovať nebezpečnejšie zakončenie.
41:46
Valský spoza bránky prihrával do najnebezpečnejšieho priestoru, ale odtiaľ zakončenie neprišlo. Severstaľ sa výborne bráni.
41:14
Dnešné stretnutie sleduje 7613 divákov.
41:04
41:04
Slovanisti si prihrávali v útočnej tretine, ale Švarnému na modrej čiare puk preskočil hokejku a belasí o pásmo prišli.
40:42
Belasí sa natlačili pred bránkara a po nahodení chceli dorážať, ale hostia im nič podobné nedovolili, pretože Kovář hru prerušil.
40:11
Slovan vyhral prvé buly a Ďaloga sa ihneď dostal do tretiny. Tam ale o puk prišiel a žiadne zakončenie sme nevideli.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina je minulosťou. Slovan na ňu nebude spomínať v dobrom, pretože dvakrát inkasoval a prišiel o tesné vedenie. Pred nami je ešte jedna dvadsaťminútovka, počas ktorej sa Slovan pokúsi otočiť skóre vo svoj prospech a prerušiť tým svoju negatívnu sériu.

Tretia tretina sa začne približne o 20:38.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:56
importantV samom závere neboli belasí ďaleko od vyrovnania! Po skvelom prechode nepríjemne strieľal Zigo, ale Kovář s vypätím všetkých síl odolal.
39:37
Slovanistom sa puk podarilo dostať z pásma, ale na dlho i vydýchnuť nemohli a museli sa vrátiť do svojej defenzívy.
39:00
Začala sa posledná minúta druhej dvadsaťminútovky. Severstaľ sa drží v útočnej tretine.
38:54
38:54
Hosťujúci Truňov predviedol peknú individuálnu prácu pri mantineli a dokázal prudko vystreliť, ale iba do pozorného Brusta. Ten si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
38:44
Hra sa až teraz po veľmi dlhej dobre prerušila. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Slovana.
37:59
importantSlovan mohol vyrovnať! Veľmi nepríjemne teraz vystrelil Zigo a puk iba padol pred bránku hostí. Tam poskakoval úplne osamotený, ale nik z belasých ho dorážať nedokázal.
36:09
Severstaľ vyprodukoval rýchly protiútok. Na jeho konci bol pred bránkou Karlina pokúšal sa tečovať strieľanú prihrávku, ale puk nasmeroval iba do betónov gólmana.
35:17
importantVzápätí sa Cheechoo dostal aj do samostatného zakončenia a s veľkou pravdepodobnosťou trafil iba hornú žrď Brustovej svätyne.
35:08
Slovan prešiel do útoku a nepríjemne pohrozil. Cheechoo od ľavého mantinelu hodil puk pred bránku, kde operoval Nedorost, ale nevyšlo mu to a Kovářa neprekvapil.
34:17
Ihneď po buly teraz veľmi nepríjemne zakončil Vovčenko. Brust sa po puku iba obzrel, ale našťastie pre neho skončil iba vedľa ľavej žrde.
34:10
Hostia po pokojnej rozohrávke spoza svojej bránky zakončili na opačnej polovici klziska, ale nešlo o nebezpečnejšiu strelu a Brust s ňou nemal problém.
33:39
Slovan dostal puk k bránke súpera, ale tam si ho prevzali iba hostia. Čerepovec hru upokojil.
32:54
Nasleduje komerčná prestávka, ktorá belasým padne vhod. Vhadzovať sa po nej bude v strednom pásme.
32:42
32:42
goalSeverstaľ Čerepovec dal gól!
Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti nikomu a túto situáciu jednoducho nemohli nevyužiť. Kazakovcev pred bránkou prihral na ľavú stranu, odkiaľ SERGEJ MONACHOV bez akéhokoľvek zaváhania prepálil bezmocného Brusta. Asistencia: Nikolaj Kazakovcev.
31:52
Hráči tlačia puk k mantinelu, ale rozhodcovia ho stále vidia a hru dlho neprerušujú. Bratislavskou arénou a ozýva piskot.
30:26
importantBelasí ešte ostali v pásme a bola z toho ďalšia nepríjemná situácia. Tentokrát dokázal Chipchura vystreliť, ale Kovář si poradil.
30:10
importantVeľmi nepríjemná situácia pre hostí! Viedenský ostal nepokrytý pred bránkou, kam sa z ničoho nič odrazil puk, ale následne v osobnom súboji spadol na ľad a nezakončil. Vylučovať sa nebude.
29:52
Domáci hokejisti vyhodili puk do svojej útočnej tretiny, ale tam ho nedokázali dokorčuľovať.
29:23
Čerepovec po buly ostal v pásme a pokúsil sa opäť pohroziť. Prirhávku pred bránku dostával Černov, no bol tiesnený a napokon nevystrelil.
28:50
Čerepovec sa vrátil do útoku. Z pravej strany z uhla nepríjemne vypálil Mazur, ale Brust si bližšiu žrď pokryl a puk za svoj chrbát nepustil. Nasleduje tretia komerčná prestávka tohto zápasu.
27:58
Domáci Šťastný sa predral dopredu a zakončoval, ale bol tiesnený a jeho pokus nevyšiel podľa predstáv. Slovan odchádza striedať.
27:10
importantWilsonovi nevyšiel pokus o rozohrávku a v strednom pásme našiel priamo Viedenského. Domáci hráč sa okamžite pustil do útoku a skúsil to prudkou strelou švihom, ale mieril tesne nad bránku Kovářa.
26:29
Slovan sa v závere početnej nevýhody dokázal ubrániť a od tejto chvíle hrá v plnom počte.
25:48
Čerepovec sa pri pokuse o prechod do pásma dopustil iba ofsajdu.
25:35
Slovanistom sa puk opäť podarilo vyhodiť cez všetky čiary a vybojovať tak potrebné sekundičky.
25:20
Severstaľ sa usadil v útoku a skúšal to sériou prihrávok. Na jej konci strieľal od modrej čiary Mazur, ale jeho rana bola zblokovaná a Brust si s ňou poradil.
24:56
24:56
Hostia sa do útoku veľmi rýchlo vrátili. Z ľavého kruhu tam vystrelil Černov, ale Brust puk schoval do lapačky.
24:47
Skĺovanistom sa puk po vhadzovaní podarilo vyhodiť cez všetky čiary. Čerepovec musí začínať spoza Kovářa.
24:29
Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Nick Plastino – 2 min., podrazenie).
23:59
Čerepovec je povzbudený gólom a pokračuje v ofenzívnej aktivite. Hostia teraz v útočnom pásme vybojovali vhadzovanie.
23:38
23:38
goalSeverstaľ Čerepovec dal gól!
Je vyrovnané. Po rýchlej akcii hostí teraz Kagarlickij puk poslal popred bránku, kam si nakorčuľoval JURIJ TRUBAČOV a nechytateľne zakončil za presúvajúceho sa Brusta. Asistencie: Dmitrij Kagarlickij, Maxim Truňov.
22:54
Hostia sa pokúsili preniknúť do útoku. Popri ľavom mantineli to skúšal Kazakovcev, ale bol odstavený telom.
22:00
Čerepovec sa dokázal ubrániť a od tejto chvíli hrá v plnom počte.
21:40
Slovan ešte ostal v útočnej tretine. Jeglič prihrávkou popred bránku hľadal Viedenského, no ten bol dobre pokrytý a k prihrávke sa napokon nedostal.
21:06
Slovanisti posunuli puk na modrú čiaru, odkiaľ to strelecky skúšal Ďaloga, ale zlomil hokejku.
20:53
importantSlovan sa okamžite dostal k bránke súpera, ale uspieť napokon nedokázal. Nedorost to pred bránou skúšal všemožnými dorážkami, ale Kovář napokon odolal.
20:00
Belasí si zahrajú presilovku! V poslednej sekunde predchádzajúcej tretiny bol za podrazenie vylúčený Sizov.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina je minulosťou. Belasí v nej svojho súpera prestrieľali pomerom 11:8 a tešisa sa z tesného jednogólového vedenia. To im v 14. minúte po efektnej strele švihom zabezpečil skúsený kapitán Andrej Meszároš.

Druhá tretina sa začne približne o 19:49.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:59
importantNapokon z toho bola ešte poriadne nebezpečná situácia pred bránkou Severstaľu. O dorážku sa tam v neprehľadnej situácii pokúšala formácia s Nedorostom, ale napokon prišiel faul na domácich.
19:15
Hostia opäť vyhodili puk zo sovjej obrannej tretiny a za svojou bránkou ho rozohral Brust. Slovan sa ešte pokúsi zaútočiť.
19:03
Čerepovec sa tentokrát ubránil iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred českým gólmanom Kovářom.
18:26
Belasí sa do pásma vrátili, ale o puk tam rýchlo prišli. Hostia sa pokúšajú v závere tretiny odolať veľkému tlaku súpera.
18:00
Začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Čerepovec puk vyhodil do stredného pásma.
17:56
Ďalšie zakončenie belasých, tentokrát z ľavej strany pálil Slovan a hosťujúci gólman puk radšej podržal vo výstroji.
16:58
importantBelasí mohli vyhrávať o dva góly! Jeglič posielal krížom voľného útočného pásma prihrávku Šťastnému, ale tomu v rozhodujúcom momente puk skĺzol z čepele a nedokázal zakončiť podľa predstáv.
16:21
Slovan prenikol do pásma, odkiaľ spoza ľavého kruhu pálil Cheechoo, ale jeho pokus hostia zrazili a následne puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
15:36
Hra je vykázaná do stredného pásma. Slovanu sa ju podarí upokojiť.
15:17
Slovanisti teraz zažili pred vlastnou bránkou veľmi krušné chvíle, ale napokon dokázali odolať najmú vďaka pozornému Brustovi.
14:40
Čerepovec okamžite ostal v pásme a nebezpečne sa natlačil do bránky súpera. Puk po zemi do siete pchal Orlov, no Brust nechal betón na ľade a vyrovnanie nedovolil.
14:21
Nasleduje druhá komerčná prestávka tohto zápasu. Vhod padne najmä hosťom, ktorí sa pokúsia skonsolidovať a čo najrýchlejšie reagovať na zásah Slovana.
13:56
13:56
goalSlovan Bratislava dal gól!
Domáci tím sa ujíma vedenia! Veľkú zásluhu na tomto presnom zásahu má Šťastný, ktorý ostal nepokrytý na modrej čiare a zaviezol puk do pásma, kde ho prenechal ANDREJOVI MESZÁROŠOVI a jeho prudký švih sa už skončil v sieti. Asistencia: Andrej Šťastný.
13:22
Čerepovec hodil puk na zadný mantinel, kam sa vybral Brust a pomohol svojmu tímu s rozohrávkou.
12:44
Slovan to skúšal prirhávkou medzi kruhy, odkiaľ chcel zakončovať Taffe, ale hostia ho výborne pokryli a nedovolili mu to.
12:09
importantPublikom to teraz len tak zahučalo, ale hlavný rozhodca rozpažil. Puk iba preletel bránkoviskom Severstaľu.
11:56
Čerepovec prešiel do útoku, odkiaľ Magogin vystrelil z pravého kruhu, ale Brust puk schoval v lapačke a podržal si ho tam.
11:20
Slovan získal puk na svoje hokejky a pokúša sa prejsť do útoku. Hostia posilnili stredné pásmo a v tejto chvíli sa výborne bránia.
10:30
importantHostia mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Polák sa výborne pretlačil za posledného brániaceho hráča a z tiesnenej pozície strieľal, ale Brust odolal. Následne dorážal ešte Černov, no aj s jeho pokusom si domáci gólman poradil.
10:00
Prvá polovica zápasu je za nami. Slovan vyhráva na strely 5:3.
09:22
importantSlovanisti si puk priťukli na útočnej modrej čiare a bola z toho nebezpečná situácia pred hosťujúcou bránku. Z pravej strany sa do zakončenia vyrútil Šiška, ale Kovář jeho pokus zrazil betónom.
08:49
Hostia vyhodili puk, ale príliš si vydýchnuť nemôžu. Slovan prestriedava a bude chcieť pokračovať vo veľkej ofenzívnej snahe.
08:11
Slovan ostáva v útočnom pásme, ale o puk priešiel. Čerepovec sa pokúša oslobodiť spod zovretia súpera.
07:26
importantHosťom nevyšla strela od modrej čiary a bola z toho obrovská šanca pre Slovan. Puk dopredu potiahol Viedenský, ale nemal to na strelu a ešte ho prenechal Švarnému. Ten prudko vypálil, no bránku tesne minul.
06:48
Slovan sa pokúšal dostať do pásma, ale hostia sa výborne bránia a cez modrú čiaru teraz domáci celok nepustili.
06:18
Nasledovať bude prvá reklamná prestávka tohto zápasu. Po nej sa bude vhadzovať pred Brustom.
05:24
Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu. V útočnom pásme hostí teraz zakončoval Kazakovcev, no aj on bol bránený a nemohol byť dostatočne dôrazný.
05:07
Slovanisti sa napokon dostali až do útočnej tretiny. Tam to skúšali krížnu prihrávku, ale na jej konci bol iba dobre bránený Cheechoo a v rýchlosti nevystrelil.
04:53
Slovan upokojuje hru a po prestriedaní bude rozohrávať. Puk má za Brustom Bačik.
04:12
04:12
04:12
importantNa opačnej strane nebezpečnú strelu predviedol aj VIedenský, ale jeho pokus Kovář zrazil hruďou.
04:01
04:01
Gólom sa neskončilo ani rýchle prenesenie hry od hostí. Čerepovec dostal puk do pásma a po krížnej prihrávke vystrelil z ľavého kruhu Vovčenko, ale Brust jeho pokus zblokoval na ochrannú sieť.
03:50
Slovan sa presunul do útoku a takisto to skúsil strelecky. Viedenský ostal teraz trestuhodne medzi kruhmi, ale v rýchlosti nenamieril dostatočne presne a nevyužil to.
03:21
importantVeľmi krušné chvíle pre domáci tím! Najskôr sa na vnútornej hranici ľavého kruhu dostal k puku Černov a strieľal, ale bránku súpera tesne minul. Následne hostia v aktivite pokračovali, no puk smerujúci po ľade si Brust bezproblémovo postrážil.
02:56
Rozhodcovia hru vykázali do stredného pásma a Slovan následne puk vysunul do útoku, ale tam ho nedokorčuľoval.
02:33
Čerepovec si to pekne hádzal pred bránku. Tam v rýchlosti koršuľoval Kazakovcev, ale napokon mu puk ušiel z čepele a zakončenie z toho nebolo.
02:13
Brust si na opačnej strane pripísal prvý úspešný zákrok a hra sa prerušuje. Nasledovať bude buly v obrannom pásme belasých.
01:28
importantSlovan sa presunul do útoku a mohol otvoriť skóre zápasu! Po prihrávke spoza bránky pálil z vnútornej strany ľavého kruhu Šťastný, ale bránku súpera prepálil.
01:11
Čerepovec puk opäť nahodil k bránke domácich, ale Švarný za Brustom situáciu upokojil a bude rozohrávať.
00:41
Slovan za vlastnou bránkou vybojoval puk a presunul sa do útočnej tretiny. Tam po prechode čiarou z ľavej strany pálil Ďaloga, ale jeho pokus sa neujal.
00:10
Prvé buly vyhrali hostia, ktorí puk ihneď nahodili do útočnej tretiny. Tam sa o neho pri mantineli okamžite strhol tuhý boj.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
importantV Bratislave sme si ešte symbolickou minútou ticha uctili Michala Kováča, prvého prezidenta Slovenskej republiky, ktoý nás včera navždy opustil.
V Bratislave je už všetko pripravené na úvodné buly zápasu a po hymnách Slovenskej republiky a Ruskej federácie sa duel bude môcť začať. Domáci Slovan nastúpi v tmavomodrých dresoch, Čerepovec bude hrať v bielej farbe.

Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Ďaloga, Kundrátek, Plastino, Švarný, Meszároš (C), Rosandić, Pokorný, Bačik – Cheechoo, Taffe, Nedorost – Jeglič, Viedenský, Šťastný – Chipchura, Zigo, Valský – Šiška, Lušňák, Vopelka.

Severstal Čerepovec: Kovář (Smiriagin) – Wilson, Stasenko, Mazur, (C), Kudako, D. Ježov, Sizov, Chochlov – Kagarlickij, P. Černov, V. Polák – Vovčenko, Trubačov, Truňov – Orlov, Magogin, Mons – Kazakovcev, Karlin, Monachov.

Rozhodca: Belov, Naumov – Goljak, Lazarev.
Štatistickí ťahúni oboch tímov

HC Slovan Bratislava
V bránke Slovana doposiaľ v desiatich zápasoch nastúpil 33-ročný Kanaďan Barry Brust, ktorý si pripísal 266 úspešných zákrokov a celkovú percentuálnu úspešnosť 90.8. O niečo menej odchytal jeho 30-ročný krajan Justin Pogge, ktorý zlikvidoval 157 streleckých pokusov súpera a dosiahol celkovú percentuálnu úspešnosť 88.7.

V defenzíve Slovana sa o prvú priečku v tabuľke produktivity delí dvojica hráčov. Kanaďan Nick Plastino i Slovák Andrej Meszároš (obaja 30-roční) doposiaľ nazbierali po päť kanadských bodov a obaja zhodne za jeden gól a štyri asistencie.

Útočné rady slovanistov vedie štatisticky najproduktívnejší hráč bratislavského tímu, 35-ročný Američan Jeff Taffe. Ten má na svojom konte deväť bodov za tri góly a šesť asistencií. Nasledujú ho Marek VIedenský (1+7) a Václav Nedorost (5+2).

Severstal Čerepovec
Brankárskou jednotkou Severstaľu je 28-ročný český gólman Jakub Kovář. Ten v aktuálnom ročníku nastúpil už v 15 zápasoch, v ktorých si prípísal 375 úspešných zákrokov a celkovú percentuálnu úspešnosť 92.1.

Spomedzi obrancov bodovo najviac vyčnieva 33-ročný Švéd Adam Masuhr, ktorý doposiaľ zaznamenal už dva góly a päť asistencií, čo mu prinieslo do tabuľky produktivity sedem kanadských bodov. Až štyri body na neho strácajú defenzívni kolegovia Clay Wilson a Alexander Jevsejenkov, ktorí majú na svojom konte po jednom góle a dvoch asistenciách.

Produktivite útočníkov Severstaľu zase vládne 27-ročný Rus Dmitrij Kagarlickij, ktorý získal 12 kanadských bodov za šesť gólov a rovnaký počet gólových prihrávok. Druhým najproduktívnejším hráčom Čerepovca je Pavel Černov, ktorý má na svojom konte deväť bodov (4+5) a najproduktívnejšiu trojicu uzatvára s bilanciou 4+2 Jevgenij Mons.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania KHL. Bratislavský Slovan dnes v Aréne Ondreja Nepelu vyzve ruský Čerepovec a ukončí tým trojzápasový program na domácom klzisku.

Slovanisti sa pokúsia napraviť si chuť, pretože posledné tri zápasy v rade prehrali. Nevýhernú sériu odštartovali na ľade Záhrebu, kde domácemu Medveščaku podľahli vysoko 0:6. Potom sa presunuli na domáce klzisko, kde ich však čakali dvaja mimoriadne kvalitní súperi. V prvom dueli Slovan podľahol CSKA Moskva tesne 1:2 po predĺžení, v druhom zápase ale opäť zaznamenal porážku 0:6, keď nestačil na SKA Petrohrad.

Čerepovec pricestoval do Bratislavy víťazne naladený. Hráči ruského tímu sa pokúsia natiahnuť peknú sériu triumfov, pretože vyhrali posledných päť zápasov v rade. V posledných troch prípadoch dokonca na domácom ľade triumfovali vždy zhodne 2:1. V aktuálnej sérii postupne zdolali Jekaterinburg, Kunlun, Chabarovsk, Vladivostok a naposledy aj moskovské Dinamo.

Pri pohľade do tabuľky Západnej konferencie však musíme konštatovať, že aj napriek rozdielnej forme uvidíme takmer súboj tabuľkových susedov. Slovan odohral v doterajšom priebehu súťažného ročníka 15 zápasov, v ktorých získal 16 bodov a celkové skóre 33:49, za čo mu v 14-člennej tabuľke patrí predposledná trinásta priečka. Hosťujúci Severstaľ Čerepovec sa teraz vezie na víťaznej vlne, ale v úvode sezóny prehral deväť duelov v rade, a tak zo svojich doterajších 16 zápasov vybojoval iba 21 bodov pri skóre 29:41. To ho radí na jedenástu priečku tabuľky.

Tieto celky sa doposiaľ vo vzájomnom zápase stretli osemkrát. Lepšiu bilanciu má Severstaľ, ktorý zvíťazil až v piatich prípadoch, zatiaľ čo Slovan si na konto pripísal iba tri výhry. Celkové skóre zo vzájomných duelov je 25:12 v prospech Čerepovca. Ten sa môže popýšiť štyrmi výhrami bez inkasovaného gólu, zatiaľ čo Slovan sa môže pochváliť výhrami v posledných dvoch vzájomných súbojoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan otočil v závere zápas s Čerepovcom, vyhral o gól