Škriniarov tím predviedol skvelý obrat, Kucka bol súčasťou derby

Ivan Perišič strelil vyrovnávajúci gól na 2:2.
Ivan Perišič strelil vyrovnávajúci gól na 2:2. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2016 o 20:30

Majú bohatú históriu, no v uplynulých rokoch sa im príliš nedarilo. Súboj AC a Interu bol šlágrom víkendu.

RÍM. V úvodnom nedeľňajšom zápase 13. kola talianskej futbalovej Serie A zvíťazila Sampdoria Janov, v základnej zostave s Milanom Škriniarom, nad Sassuolom 3:2.

Hostia viedli po góloch Federica Ricciho a Antonina Ragusa v 74. minúte už 2:0.

Sampdoria však v závere zápasu predviedla dokonalý obrat, keď v rozpätí jednej minúty vyrovnala po presných zásahoch Fabia Quagliarellu a Luisa Muriela.

Druhý menovaný následne v prvej minúte nadstaveného času z pokutového kopu zabezpečil pre janovský klub tri body.

Atalanta Bergamo zvíťazila nad AS Rím 2:1, keď víťazný gól strelil v v záverečnej minúte riadneho hracieho času z pokutového kopu Franck Kessie.

Atalanta, ktorá natiahla šnúru víťazstiev na päť zápasov, sa v tabuľke posunula na 5. miesto pred SSC Neapol.

Druhý rímsky klub Lazio zvíťazil nad FC Janov 3:1. Nováčik Serie A Crotone prehral na svojom ihrisku s FC Turín 0:2 a v tabuľke mu patrí posledné miesto.

Juraj Kucka (vľavo) odohral celý zápas a od rozhodcu videl žltú kartu.
Juraj Kucka (vľavo) odohral celý zápas a od rozhodcu videl žltú kartu. (Autor: TASR/AP)

Fiorentina vďaka dvojgólovým strelcom Josipovi Iličičovi s Federicom Bernardeschim vyhrala na pôde Empoli 4:0.

AC Miláno si v mestskom derby podelilo body s Interom po remíze 2:2. Od 58. minúty pritom vyhrávalo 2:1, keď sa dvakrát presadil španielsky stredopoliar Suso.

Bod pre Inter ratoval v 92. minúte Ivan Perišič. V drese AC odohral celý duel slovenský reprezentant Juraj Kucka, ktorý v 22. minúte videl žltú kartu.

Serie A - 13. kolo:

Sampdoria Janov - Sassuolo 3:2 (0:0)

Góly: 84. Quagliarella, 85., 90.+1 Muriel (druhý z 11 m) - 64. Ricci, 74. Rgusa.

/M. Škriniar (Sampdoria) hral celý zápas a v 30. min dostal ŽK/

Atalanta Bergamo - AS Rím 2:1 (0:1)

Góly: 62. Caldara, 90. Kessie (z 11 m) - 40. Perotti (z 11 m)

Empoli - Fiorentina 0:4 (0:1)

Góly: 27., 61. Bernardeschi, 47., 67. Iličič (prvý z 11 m).

Crotone - FC Turín 0:2 (0:0)

Góly: 80., 89. Belotti.

Bologna - Palermo 3:1 (1:1)

Góly: 20. Destro, 67. Džemali, 72. Viviani - 9. Nestorovski.

Lazio Rím - FC Janov 3:1 (1:0)

Góly: 11. Anderson, 58. Biglia (z 11 m), 66. Wallace - 52. Ocampos. ČK: 90.+1 Orban.

AC Miláno - Inter Miláno 2:2 (1:0)

Góly: 43. a 58. Suso - 53. Candreva, 90.+2 Perišič

/J. Kucka odohral za domácich celý zápas, v 22. min. videl ŽK/

Online prenos:

Talianská Seria A  2016/2017
20.11.2016 o 20:45
AC Miláno
2:2
(1:0, 1:2)
90+3 minúta
Ukončený
Inter
Prehľad
Góly: 43. Suso, 58. Suso – 53. Candreva, 90+2. Perišić. ŽK: 22. Kucka (ACM), 32. De Sciglio (ACM) – 19. Kondogbia (INM), 49. Ansaldi (INM), 78. Jovetić (INM). Rozhodca: Paolo Tagliavento.
Prenos
Bitka o Miláno nám priniesla skvelé futbalové predstavenie najmä v druhom polčase. V jeho úvode sa najskôr podarilo Interu vyrovnať, keď sa presadil krásnou strelou Antonio Candreva. Následne ale prišiel druhý presný zásah Susa, ktorý opäť strhol vedenie na stranu AC. Keď sa už zdalo, že si Rossoneri pripíšu do tabuľky ďalšie tri body, v nadstavenom čase vyrovnal dôrazný Ivan Perišić. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc!
90+4
Koniec zápasu.
90+3
AC Miláno sa ešte pokúšalo strhnúť vedenie na svoju stranu, avšak nedostalo sa ani k ohrozeniu Samira Handanoviča, a tak sa zápas o malú chvíľu skončí.
90+2
goalInter dal gól! Tak predsa sa to Interu podarilo! To, čo zverencom Stefana Pioliho nevychádzalo celý zápas, im napokon prinieslo vyrovnanie. Antonio Candreva centroval od pravej rohovej zastávky, kde sa dokázal presadiť IVAN PERIŠIĆ, ktorý vykonáva skóre tohto zápasu!
90+1
importantTak predsa sa Inter takmer dostal k vyrovnaniu! Kondogbia dobre videl na pravom krídle D'Ab´mbrosia, ktorý pekným centrom hľadal Perišića, pred ním však dobre zasiahol Ingazio Abate!
90
Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
90
Inter pokračuje v obliehaní pokutového územia AC, ktorého hráči sú však veľmi dobre sformovaní a do svojho pokutového územia nepúšťajú žiadnu loptu.
89
AC sa už nikam nehrnie a v posledných momentoch riadnej hracej doby sa sústredí len na defenzívu. Snahu Interu o ďalšie ohrozenie Gianluigiho Donnarummu teraz pokazil Juto Nagatomo, ktorý veľmi nevydarenou prihrávkou hľadal na ľavom krídle Stevana Jovetića.
88
changeDnešný zápas nedohrá ani Giacomo Bonaventura, ktorý opúšťa ihrisko za potlesku zaplneného San Sira. Nahrádza ho Mario Pašalić.
87
Po dlhom obliehaní pokutového územia AC sa k ďalekonosnému pokusu odhodlal Geoffrey Kondogbia, trafil však len dobre postaveného Gabriela Palettu.
86
Antonio Candreva je dnes jedným z najlepších mužov na ihrisku. Tentokrát však pokazil jednoduchú prihrávku pod seba, čím ukončil sľubne sa rozvíjajúcu akciu Interu.
85
Inter už v tejto chvíli nemá čo stratiť a vrhá aj posledné zvyšky síl do útoku. Defenzíva AC je tak teraz pod veľkým tlakom.
84
Tempo hry sa nám opäť zvyšuje. Mauro Icardi prudkým centrom hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, Gianluigi Donnarumma bol však pozorný.
83
Následne na opačnej strane skvelým spôsobom zabojoval Gianluca Lapadula, ktorý na dvakrát vybojoval loptu proti presile súpera, potom však stroskotal na Mirandovi.
83
Ďalší zo série centrov Antonia Candrevu "do ohňa" odvrátil bez akýchkoľvek komplikácií Gustavo Gomez.
82
Suso si toho dnes okrem dvoch krásnych gólov vytrpel skutočne veľa. Tentokrát sa mladý Španiel ocitol opäť na zemi po nedovolenom zákroku súpera.
81
Kolmica Joãa Mária našla Stevana Jovetića len v postavení mimo hry.
80
Gianluca Lapadula vstúpil do tohto zápasu mimoriadne aktívne, keď v tejto chvíli takmer donútil k chybe v rozohrávke Jeisona Murilla. Stopér Interu však napokon náročnú situáciu zvládol.
79
changeKrátko pred začiatkom poslednej desaťminútovky riadneho hracieho času odchádza z ihriska útočník AC M'Baye Nianga, ktorého nahrádza Gianluca Lapadula.
78
yellowCardStevan Jovetić nie je na ihrisku ešte ani tri minúty a už si vyslúžil kartové napomínanie od hlavného rozhodcu za jeho nedovolený zákrok na Giacoma Bonaventuru.
76
Gianluigi Donnarumma si vyrobil zbytočné problémy neistým zákrokom proti nevýraznemu zakončeniu Joãa Mária, keď loptu nepochopiteľne vyrazil len pred seba a následne musel situáciu "hasiť" pred dobiedzajúcim Candrevom.
75
changeMáme tu ďalšie striedanie. Z ihriska odchádza Marcelo Brozović, ktorý prepúšťa svoje miesto ďalšiemu Balkáncovi Stevanovi Jovetićovi.
74
Slovenský reprezentačný stredopoliar sa na svoj projektil chystal veľmi dlho, napokon mu však lopta absolútne nesadla a skončila až na tribúne za chrbtom Samira Handanoviča.
72
Geoffrey Kondogbia prerušil protiútok súpera len za cenu nedovoleného zákroku na M'Bayeho Nianga a táto štandatdná situácia je ako stvorená pre pravačku Juraja Kucku.
71
Interu sa dostal do náznaku príležitosti po rohovom kope, zakončenie Jeisona Murilla však Donnarummu vystrašiť nemohlo.
71
changeCarlos Bacca má na dnes odpracované. Kanonier AC odchádza z ihriska a svoje miesto prepúšťa Matiasovi Fernádnezovi.
70
Ivan Perišič chcel v pokutovom území nájsť niektorého zo svojich spoluhráčov, trafil však len Ignazia Abateho, a tak Inter získava ďalší rohový kop.
69
Inter vyvíja obrovskú snahu na vyrovnanie. Teraz v priebehu pár sekúnd dvakrát ohrozil Gianluigho Donnarummu. Najskôr si však mladučký gólman AC bez problémov poradil a následne bol Maurovi Icardimu odmávaný ofsajd.
68
Na opačnej strane ihriska to skúšal individuálne M'Baye Niang, avšak stroskotal na Jeisonovi Murillovi.
67
67
importantA mohlo byť opäť vyrovnané! Inter to skúsil niekoľkokrát po ľavej strane, no keď to nešlo kombinačne, skúsil to strelou na vzdialenejšiu žrď Ivan Perišič. Chorvát však tesne minul ľavú žrď brány Donnarummu.
65
changeSkúsený tréner Interu Stefano Pioli nervozitu svojho zverenca správne vycítil, a tak ho radšej sťahuje z ihriska. Na Ansaldiho miesto prichádza Juto Nagatomo.
64
Cristian Ansaldi nepôsobí v druhom polčase príliš duchaprítomne. Na svojom konte má žltú kartu a teraz už asi štvrtý raz v priebehu necelých 20 minút poslal k zemi Susa. Na takéto zákroky by si mal ľavý bek Interu dávať veľký pozor.
63
João Mário hľadal zaujímavým centrom v pokutovom území Danila D'Ambrosia, s ktorým sa však príkladne vrátil až z hrotu útoku Carlos Bacca.
62
Suso evidentne veľmi túži po hetriku. Teraz spolupracoval na pravom krídle s Jurajom Kuckom, dobre zasiahol Cristian Ansaldi.
61
Antonio Candreva to dnes neustále skúša svojimi centrami z pravej strany, avšak s väčšinou z nich si defenzíva AC bez problémov poradila.
60
Po hodine hry sa nám tempo hry trochu spomalilo, keďže na zemi zostal na chvíľu ležať s nepríjemnou grimasou na tvári zatiaľ hrdina Rossoneri Suso.
59
V druhom polčase sa rozhodne nenudíme. Inter sa pokúsil o okamžitú odpoveď, Geoffrey Kondogbia centroval už zvnútra pokutového územia, avšak opäť trafil len dobre postaveného obrancu AC.
58
58
goalAC Miláno dalo gól! Tak toto je derby ako sa patrí! AC ide opäť do vedenia potom, čo Carlos Bacca získal loptu v blízkosti polovice ihriska, potiahol ju po pravom krídle a peknou prihrávkou pod seba našiel SUSA, ktorý ešte krajšou strelou po druhýkrát prekonáva Samira Handanoviča!
57
O pár momentov neskôr ale Inter opäť útočil po pravej strane, João Mário sa predral až do pokutového územia, kde však trafil len Gabriela Palettu.
56
Antonio Candreva neprestáva hýriť aktivitou, tento jeho center však zblokoval dobrým obranným zákrokom Mattia De Sciglio.
55
Carlos Bacca skončil na zemi po súboji s Mirandom. Následný center Kucku ale defenzíva Juraja Kucku odpratala do autu.
54
Interu sa podarilo dosiahnuť to, s čím išiel do druhého polčasu a dočkal sa rýchleho vyrovnávajúceho gólu. Do najbližšej viac ako polhodiny je tak opäť všetko otvorené.
53
53
goalInter dal gól! V druhom polčase zatiaľ sledujeme fantastický futbal z jednej strany na druhú, ktorý teraz vyšperkoval nádhernou strelou z asi 20 metrov ANTONIO CANDREVA. Gianluigi Donnarumma nemal žiaden nárok!
52
Na druhej strane sa musle Gianluigi Donnarumma zaskvieť proti Maurovi Icardimu, ktorý ho ohrozil nikým nestrážený.
51
Po následnom rohovom kope si AC síce AC žiadnu príležitosť nevypracovalo, následne však Juraj Kucka vybojoval loptu pre M'Bayeho Nianga, ktorý ale opäť v rozhodujúcej chvíli zaváhal.
50
importantAk som správne videl, bol to Juraj Kucka, ktorý sa teraz ocitol vo veľmi nádejnej pozícii pred Samirom Handanovičom, avšak trafil len jedného z obrancov Interu.
49
yellowCardDnes veľmi aktívny Suso teraz vybojoval žltú kartu pre Cristiana Ansaldiho, ktorý do súboja so Španielom prišiel neskoro a "prebrúsil" jeho členky.
48
Inter okažmite vyrazil do protiútoku, po ktorom si vybojovaldalší rohový kop. Ako je však v dnešnom dueli už tradíciou, center Marcela Brozovića skončil len v náruči Gianluigiho Donnarummu.
47
AC chcelo odpovedať rovnakou mincou, v momente prihrávky od Ignazia Abateho však bol Suso v postavení mimo hry.
46
Inter to hneď skúšal po pravom krídle, nevýrazný center Marcelo Brozovića bol však pre Gianluigiho Donnarummu lahôdkou.
46
Druhý polčas sa začal bez zmien na jednej či druhej strane. Jediným novým mužom na trávniku oproti základným zostavám tak zostáva Jeison Murillo, ktorý už v prvom polčase vystriedal zraneného Garyho Medela.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas veľkého derby dvoch nezmieriteľných rivalov sa dlho niesol v znamení dominancie Interu. Jeho hráči však odchádzajú do šatní sklamaní, keďže po nepremenených príležitostiach krátko pred koncom prvej polovice zápasu inkasovali po nádhernej strele Susa. Rad je tak teraz práve na Nerazzuri, ktorým v druhom polčase nezostáva nič iné, len vrhnúť všetky sily do útoku.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45+1
Inter to skúsil po ľavej strane, kde si však nerozumeli Kondogbia s Perišićom a prvý polčas sa po Donnarummovom výkope pravdepodobne skončí.
45
Nadstavovať sa bude len jedna minúta.
45
AC gól evidentne nabudil. Po kolmici Susa sa však Carlos Bacca v tejto chvíli ocitol v ofsajde.
44
Futbalisti AC do týchto chvíľ v ofenzíve toho príliš veľa nevymysleli, no napriek tomu sa krátko pred koncom prvého polčasu ujímajú vedenia. Bude zaujímavé sledovať, čo tento gól spraví s výkonom hráčov Interu, ktorí sa do týchto chvíľ prezentovali sympatickým výkonom.
43
43
goalAC Miláno dalo gól! Krásny futbalový moment! Giacomo Bonaventura potiahol loptu stredom ihriska, roztiahol hru doprava, kde na hranici pokutového územia našiel SUSA, a ten nádherným spôsobom triafa k vzdialenejšej žrdi Handanovičovej brány!
42
Inter stratil loptu v strede ihriska, Juraj Kucka ju zaviezol až k pokutovému územiu súpera, našiel Carlosa Baccu, ktorý zvolil strelu na bránu, avšak neurobil dobre, keďže Handanovič opäť bez problémov zasiahol.
40
Keď to nejde kombinačne, skúsil to Manuel Locatelli z veľkej vzdialenosti. Samira Handanoviča však neprekvapil a brankár Interu loptu pohodlne skrotil.
39
Pomerne nevýrazný výkon AC ale pokračuje. Zverenci Vincenza Montellu si naďalej nevedia poradiť s mimoriadne aktívnou hrou Interu a ich akcie sa často končia veľmi skoro.
38
importantĎalšia veľká príležitosť Interu! Antonio Candreva dnes skutočne hýri aktivitou a v tejto chvíli vymyslel fantastickú prihrávku na Maura Icardiho. Argentínsky kanonier sa síce vyhol ofsajdovej pasci, loptu však chrbtom k bráne v pomerne ťažkej situácii nedokázal spracovať tak, aby mohol priamo ohroziť Gianluigho Donnarummu.
37
changeV 37. minúte tu máme prvé striedanie zápasu, ktoré má vynútený charakter. Zdravotne indisponovaný Gary Medel musí opustiť ihrisko a prepustiť svoje miesto Jeisonovi Murillovi.
36
Inter ale pokračuje v sympatickom výkone. Tentoraz však Mauro Icardi nespracoval prihrávku od Antonia Candrevu.
35
Horelo aj na druhej strane, kde sa vo dvoch mimoriadne zaujímavých príležitostiach ocitol Ivan Perišić. Pri tej druhej sa dostal aj k zakončeniu, bránu ale opäť netrafil.
34
AC sa ale napriek tomu takmer dostalo o pár sekúnd do šance, M'Baye Niang však skazil finálnu fázu nevydarenou prihrávkou na Carlosa Baccu.
34
Aj keď sa Suso čuduje, loptu si pri pokuse o prienik cez Cristiana Ansaldiho evidentne spracoval rukou, čo pravidlá futbalu nedovoľujú.
33
Ak však budú hráči Interu pokračovať v takejto mizernej rozohrávke štandardných situácií, defenzíva AC sa nemá čoho obávať. Aj tentoraz vyriešila defenzíva Rossoneri center do svojej šestnástky bez väčšej námahy.
32
yellowCardNa ihrisku sa nám začína poriadne iskriť. Mattia De Sciglio poslal k zemi nevyberavým zákrokom Antonia Candrevu a vidí tretiu žltú kartu zápasu.
31
Po faule na Carlosa Baccu si teraz Mattia de Sciglo nespracoval ľahkú prihrávku od Gustava Gomeza, a tak môže vhadzovať opäť Inter.
30
Krátko pred uplynutím polhodiny hry vymyslel Suso veľmi pekný center na Carlosa Baccu, veľmi dobre však zasiahol Samir Handanovič.
29
Do štatistík si zapisujeme nepresný strelecký pokus Antonia Candrevu, ktorý trafil len bočnú sieť Donnarummovej brány.
28
Interu dnes zatiaľ štandardné situácie príliš nevychádzajú. Aj túto defenzíva AC vyriešila bez najmenších problémov. Pri pokuse o protiútok však Juraj Kucka stiahol na zem Garyho Medela, a tak loptu má opäť Inter.
27
Donnarumma teraz svojou chybnou rozohrávkou pod tlakom spôsobil tlak pred vlastnou bránou. Zachránil ho až jeho spoluhráč Mattia De Sciglio, ktorý zblokoval center Antonia Candrevu na ďalšiu roh.
26
Po centri od ľavej rohovej zastávky hlavičkoval Gary Medel, no jeho hlavička išla vedľa brány, ktorú stráži Gianluigi Donnarumma.
25
V doterajšom priebehu duelu sú zatiaľ jednoznačne aktívnejší hráči Interu, čo je tak trochu prekvapujúce. Tentoraz dokonca získavajú výhodu ďalšieho rohového kopu.
24
importantObrovská šanca Interu! Marcelo Brozović využil neporiadok v defenzíve AC a poslal pekný center do pokutového územia. Ivan Perišić sa pokúsil o zakončenie "rybičkou", no loptu len tesne minul!
23
Inter však ani túto štandardnú situáciu nezvládol, lopta opustil ihrisko bez väčšieho vzrušenia a rozohrávať môže opäť Gianluigi Donnarumma.
22
yellowCardĎalšiu žltú kartu v krátkom časovom slede vidí aj Juraj Kucka, ktorý v súboji s Kondogbiom použil ruky, čo neušlo ani pozornosti hlavného rozhodcu.
21
Dlho sa nehralo, hlavný rozhodca robil poriadky v pokutovom území Interu. Napokon však Giacomo Bonaventura svojim centrom napálil len pred sebou stojaci múr súperov.
19
yellowCardAž v tejto chvíli sa dokázali Rossoneri dostať spod tlaku Interu a dokonca založili akciu, ktorú musel až faulom prerušiť Geoffrey Kondogbia, ktorý si za to dokonca vyslúžil prvú žltú kartu tohto zápasu.
17
Futbalisti Interu v posledných momentoch takmer nepožičali svojmu súperovi loptu a do pokutového územia AC mieri jedna prieniková prihrávka za druhou. Stopérska dvojica Paletta-Gomez však zatiaľ všetko zvláda bez väčšieho zaváhania.
16
Inter vstúpil do tohot zápasu s taktikou vysokého napádania už na polovici súpera, čo sa mu zatiaľ darí a defenzíva AC tak má občas problém s rozohrávkou akcie už v jej zárodku.
15
Zápas až na pár menších náznakov vzruchu na jednej či druhej strane nemá zatiaľ nijak vysoké tempo a Perišičova šanca spred pár momentov bola zatiaľ najväčšou príležitosťou doterajšieho priebehu.
14
Prvá vážnejšia príležitosť zápasu. Po sérii tvrdých súbojov v strede poľa sa lopta dostala k Joãovi Máriovi, ktorý prízemným centrom našiel Ivana Perišiča, avšak ten svoju nevýraznú strelu namieril len do miest, kde stal mladý gólman AC.
13
Juraj Kucka si neustrážil postavenie defenzívy Interu a ako prvý hráč v tomto zápase sa ocitol v postavení mimo hry.
12
Táto štandardná situácia už Interu vyšla o niečo lepšie, po centri Marcela Brozovića dokonca hlavičkoval jeden z jeho spoluhráčov, no loptu poslal len na hornú sieť Donnarummovej brány.
11
Inter pokračuje v aktivite na polovici súpera a po ďalšej akcii Anotnia Candrevu sa dokonca dostáva k rozohrávke ďalšieho rohového kopu.
10
Keď to nešlo po zemi, Antonio Candreva to skúsil po vzduchu. Lopta však nielenže nenašla ani jedného z futbalistov v modro-čiernych dresoch, ale skončila až za bránou Gianluigiho Donnarummu.
9
Opäť sa nám hra trochu upokojila a hráči Interu držia loptu v blízkosti polovice ihriska. Zatiaľ však nenašli recept na dobre sformovanú defenzívu rivala.
7
Interu rozohrávka prvej štandardnej situácie zápasu vôbec nevyšla, AC sa vydalo do rýchleho protitútoku. M'Baye Niang chcel už zvnútra šestnástky hľadať Carlosa Baccu, dobre zasiahol stopér Miranda.
6
Po ľavej strane sa prebíjal Ivan Perišić, cez Ignazia Abateho však vybojoval len rohový kop.
5
Konečne sa v ofenzíve osmelili aj futbalisti Interu. Tí ale zatiaľ bez väčšieho ohrozenia brány Gianluigiho Donnarummu kombinujú na polovici súpera.
4
importantPrvý kontroverzný moment v zápase. V pokutovom území po súboji s Danilom D'Ambrosiom padá M'Baye Niang, hlavný rozhodca ale penaltu nepíska!
3
Zatiaľ loptu na svojich kopačkách držia futbalisti AC, ktorí sa však teraz museli ubrániť prvému nákopu za ich defnezívnu líniu od Joãa Mária.
2
Hneď v druhej minúte sa nám pripomenul Juraj Kucka, ktorý vo výskoku atakoval Geoffreya Kondogbiu, hlavný rozhodca však nepíska a vhadzuje Ignazio Abate.
1
Dlho očakávaná bitka o Miláno sa začala. Pred fantastickou kulisou San Sira rozohrávali hráči AC, prvý nákop na Carlosa Baccu skončil v aute.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

AC Miláno: G. Donnarumma – Abate (C), Paletta, G. Gomez, De Sciglio – Kucka, Locatelli, Bonaventura – Suso, Bacca, Niang.
Náhradníci: Gabriel, Plizzari – Ely, C. Zapata, Antonelli, Honda, A. Poli, J. Sosa, M. Fernández, Adriano, Pašalić, Lapadula.

Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Miranda, Medel, Ansaldi – Brozović, Mário, Kondogbia – Candreva, Icardi (C), Perišić.
Náhradníci: Carrizo – Melo, Jovetić, Biabiany, Banega, Ranocchia, Éder, Santon, Murillo, Nagatomo, Gnoukouri, Gabriel.

Rozhodca: Paolo Tagliavento.
Vážení fanúšikovia!

Talianska Serie A má počas tohto víkendu na programe zápasy 13. kola. V rámci nich sa odohrá aj jedno z najväčších derby na Apeninskom polostrove – Derby di Milano medzi AC a Interom. Na San Sire je výkop o 20:45.

AC MILÁNO

V AC môžu byť zatiaľ s priebehom aktuálnej sezóny spokojní. V porovnaní Po dvanástich odohratých kolách totiž patrí Rossoneri tretia priečka. Doposiaľ AC nazbieralo slušných 25 bodov. Napriek pomerne sympatickým výkonom sa zverenci Vincenza Montellu nevyhli aj nejakým zakolísnaniam. Spomedzi troch prehier ich pravdepodobne najviac mrzí tá z ihriska FC Janov, odkiaľ odchádzali bez bodu po výsledku 3:0. Okrem toho však zaváhali aj proti trápiacemu sa Udinese, ale aj proti priamemu konkurentovi v boji o najvyššie priečky SSC Neapol. V zápase AC Milána veľa gólov nepadá. Sami Milánčania ich strelili len 19, čo je až siedma najlepšia ofenzíva v súťaži. Najviac ich má na svojom konte šesťgólový Carlos Bacca. Pätnásť inakasovaných gólov v bráne Gianluigiho Donnarumu, znamená až jedenástu najlepšiu defenzívu v doterajšom priebehu sezóny Serie A. V súčasnosti sa však Rossoneri nachádzajú vo veľmi dobrej forme, keď z posledných šiestich duelov stratili body len pri spomínanej prehre s FC Janov. Trénerovi Montellovi bude dnes chýbať dlhodobo zranený kapitán Riccardo Montolivo, Alessio Romagnoli a Leonel Vangioni. Otázny je však aj štart dvojice Davide Calabria-Andrea Bertolacci.

INTER MILÁNO

Inter už taký spokojný, ako jeho veľký mestský rival rozhodne byť nemôže. Nerazurri totiž na rozdiel od svojho konkurenta pokračujú v trápení z uplynulých sezón a po dvanástich kolách sa krčia v polovici tabuľky Serie A na 10. mieste. Doposiaľ nazbierali len sedemnásť bodov, keď zaznamenali až päť prehier. Nevydarené výsledky mužstva donútili vedenie klubu už po pár zápasoch odvolať z funkcie hlavného trénera Franka de Boera. Jeho miesto na stretnutie Európskej ligy UEFA proti anglickému Southamptonu a ligový duel proti Crotone dočasne zaujal Stefano Vecchi, dnes si však mimoriadne ostrú premiéru na lavičke Interu odbije bývalý tréner Lazia Rím Stefano Pioli. Inter sa pod de Boerovým vedením trápil tak v ofenzíve, ako aj v defenzíve, o čom svedčí skóre 16:14. Jednoznačným streleckým lídrom mužstva je Argentínčan Mauro Icardi, ktorý sa sám postaral o desať zo šestnástich gólov svojho tímu. Stefanovi Piolimu dnes nebude k dispozícii jeden z defenzívnych pilierov Andrea Ranocchia a o štarte dvojice Rodrigo Palacio-Yao Eloge sa rozhodne až v priebehu dňa.

POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

AC Miláno – Inter 3:0
AC Miláno – Inter 1:0
AC Miláno – Inter 0:1
Inter – AC Miláno 1:0
Inter – AC Miláno 1:2
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniarov tím predviedol skvelý obrat, Kucka bol súčasťou derby