Negatívna séria Košíc sa skončila, v drese nováčika sa presadil syn slávneho otca

Radosť hráčov HC Košice.
Radosť hráčov HC Košice. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|28. dec 2023 o 19:39

Hokejisti HC Košice zvíťazili prvýkrát od 26. novembra.

Tipos extraliga - 30. kolo

HC 19 Humenné - HC Košice 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 14. T. Faith (Linet), 48. Vaško (Glazkov, Krajňák) - 3. Jokeľ (Havrila, Šedivý), 26. Breton (Havrila), 30. Pollock (Ferenc), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 59. Šedivý (Olsson)

Rozhodovali: Moller, Crman - M. Orolin, Šoltés, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 3150

Humenné: Galimov - Novický, Glazkov, Sergijenko, Meliško, Djakov, Novota, Fereta - Šoltés, Kuru, Lapšanský - Handlovský, Linet, T. Faith - Vaško, Krajňák, Borov - Ragan, Lačný, Thomka

Košice: Janus - Olsson, Breton, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš, Deyl, Mihalik - Pollock, Berger, Fejes - Jääskeläinen, Chovan, Lunter - Bačo, Šimun, Rogoň - Jadrný, Havrila, Jokeľ

HUMENNÉ. Hokejisti HC Košice zvíťazili vo štvrtkovom zápase 30. kola Tipos extraligy na ľade HC 19 Humenné 5:2.

Ukončili tým svoju osemzápasovú sériu prehier a triumfovali prvýkrát od 26. novembra.

V tabuľke si upevnili priebežné tretie miesto. Nováčik z Humenného je naďalej na poslednej 12. priečke tabuľky.

Hostia išli do vedenia už v 3. minúte, keď sa v druhom zápase po sebe gólovo presadil Jokeľ.

Domáci odpovedali v 14. minúte po tom, čo si 17-ročný útočník Tobias Faith pripísal premiérový extraligový gól vo svojom druhom zápase v súťaži.

Hostia spravili rozhodujúci krok k víťazstvu v druhej tretine. V nej skórovali legionári Breton a Pollock, ku ktorým sa v záverečnej časti pridal Jääskeläinen.

Domáci sa za stavu 1:4 vrátili do zápasu gólom Vaška, no vyrovnať už nedokázali. Na konečných 2:5 upravil Šedivý, keď skóroval počas hry domácich bez brankára.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: Humenné - Košice dnes (hokej, 30. kolo, Tipos extraliga, štvrtok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
28.12.2023 o 17:30
30. kolo
Humenné
2:5
(1:1, 0:2, 1:2)
60' minúta
Ukončený
Košice
Prehľad
Góly a asistencie: 14. Faith (Linet), 48. Vaško (Glazkov, Krajňák) – 3. Jokeľ (Havrila, Šedivý), 26. Breton (Havrila), 30. Pollock (Ferenc), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 59. Šedivý (Olsson). Rozhodca: Moller, Crman – Orolin, Šoltés.
Prenos
Košice potvrdili úlohu favorita na ľade posledného Humenného a po ôsmich prehrách za sebou konečne vyhrali po výsledku 5:2. Ako rozhodujúca sa ukázala druhá tretina, v ktorej hostia odskočili do dvojgólového náskoku. V poslednej tretine ich ešte viac upokojil gól Jääskeläinena a síce za domácich znížil Vaško, tak väčšie problémy už hostia nepripustili a posledný gól zápasu do prázdnej bránky zaznamenal Šedivý. Hostia si tak udržali tretie miesto v tabuľke, naopak strata domácich na predposledné miesto sa určite nezmenší. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
Koniec zápasu.
59:27
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Mihálik – 2 min., držanie.
58:33
goalKošice dali gól! Lenže hostia vyhrali dôležité vhadzovanie a EDUARD ŠEDIVÝ trafil prázdnu domácu bránku z vlastného obranného pásma! Asistencia: Olsson
58:24
importantOpäť hostia nevyriešili situáciu vhodným spôsobom a po zakázanom uvoľnení budú domáci skúšať hru v power play.
55:39
Taktická chyba na strane hostí, ktorí vyhodili len na zakázané uvoľnenie, aj keď sa to dalo riešiť aj iným spôsobom.
52:00
importantTeraz už to mohlo byť len o gól, keď po dobrom napádaní mohol zakončovať Šoltés z medzi kruhov, ale Janus predviedol dôležitý zákrok ľavým betónom.
50:27
Domáci pred chvíľou mali nádejnú príležitosť na brejk, ale skvelý návrat predviedol Mihálík a ďalší útok Humenného zastavilo postavenie mimo hry.
47:05
goalHumenné dáva gól! Tak predsa len domáci takmer z ničoho vyťažili svoj druhý gól a ešte dramatizujú tento zápas, keď hosťujúca defenzíva nechala prejsť krížnu prihrávku Glazkova na FILIPA VAŠKA, ktorý z pravého kruhu zavesil strelou bez prípravy pod hornú tyčku! Asistencia: Glazkov, Krajňák
45:58
Tentokrát rýchly prechod Chovana do útoku, ktorému príliš nevyšlo zakončenie a Galimov schoval puk v lapačke.
45:20
Zatiaľ žiadna domáca reakcia neprichádza, práve naopak Rogoň opäť prinútil Galimova k zákroku.
43:40
goalKošice dali gól! Hostia možno definitívne spečaťujú dnešné víťazstvo, keď Fejesovu strelu po peknej inviduálnej akcii Galimov len vyrazil k JOONA JÄÄSKELÄINENOVi, ktorý nemal problém trafiť odkrytú časť domácej bránky! Asistencia: Fejes, Berger
42:50
Hostia sa nemusia nikam hrnúť, napriek tomu opäť zamestnali Galimova, ktorý musel ukryť puk.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Po druhej tretine zápasu medzi Humenným a Košicami sú spokojnejší hostia, keď sú na najlepšej ceste za pretrhnutím osemzápasovej série bez víťazstva a po presných zásahoch Bretona a Pollocka vedú 3:1. Domácich môže mrzieť najmä nevyužitá presilová hra piatich proti trom, v ktorej mohli vyrovnať, namiesto toho krátko po nej inkasovali tretí gól. Tretia tretina sa začne približne o 19:09.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
37:01
S veľkými ťažkosťami domáci zvládajú toto oslabenie, napokon puk dostali aspoň na striedačku hostí.
35:45
Jääskeläinen mal nabité na strelu bez prípravy, ale Galimov zatiaľ drží nádeje domácich.
35:09
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Vaško – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
35:00
Po dlhej dobe sa musel činiť aj Janus, ktorý musel riešiť nepríjemnú tečovanú strelu, a potom hostia vyhodili na zakázané uvoľnenie.
34:20
Ďalší nápor hostí zatiaľ domáci prežili bez inkasovaného gólu, až Kuru sa vydal sám dopredu, ale jeho bekhendové zakončenie skončilo na ochrannej sieti.
32:19
importantHostia v posledných momentoch výrazne zvýšili tlak a Galimov musel domácich viackrát podržať, napokon sa mu podarilo prerušiť hru a aspoň na chvíľu zastaviť nápor Kočíc.
29:07
goalKošice dali gól! Domáci nevyužili svoju príležitosť v presilovej hre piatich proti trom a sú ihneď gólovo potrestaný, keď BRETT POLLOCK najprv skrytou strelou spoza protihráča z pravej strany opečiatkoval len ľavú žrď, ale následne si puk do vlastnej siete nešťastne vrazil vracajúci sa Borov! Asistencia: Ferenc
27:47
Janus teraz zrejme neúmyselne posunul bránku, čo hostí zachránilo od ďalšieho trestu, ale aj tak ešte musia vydržať pár sekúnd v oslabení o dvoch hráčov.
27:21
Šoltés si vymenil puk s Glazkovom a ihneď vyskúšal pozornosť Janusa, domáci majú ešte dosť času v presilovej hre o dvoch hráčov.
26:56
Oddychový čas pre tím HC Košice.
26:56
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., hrubosť.
26:04
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Chovan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
25:37
goalKošice dali gól! Hostia opäť idú do vedenia, keď im pomohlo vyhrané vhadzovanie v útočnom pásme vďaka Havrilovi a ALEX BRETON dostal puk do ideálnej pozície na stred, odkiaľ trafil presne do pravého horného rohu! Asistencia: Havrila
25:23
Galimov sa v bránkovisku dostal do kolízie s jedným z hráčov hostí, kvôli čomu mal problémy s výstrojou, a tak je hra prerušená.
23:53
importantTentokrát si svoju šancu vypracoval Šoltés sám, ale svoju individálnu akciu gólovo nezakončil a Janus ustál tento nájazd.
21:42
importantDomáci prepadli a Jääskeläinen poslal do vyloženej príležitosti Fejesa, ktorý však Jokeľa nenapodobnil a tentokrát ho Galimov zoči voči vychytal.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine zápasu medzi Humenným a Košicami sme videli po jednom góle na oboch stranách, keď najprv hostí poslal do vedenie Jokeľ, ale domácich vrátil do hry vyronovájúcim gólom Faith. Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:24
Až v tejto chvíli je vysoké tempo hry zastavené, keďže Janus ukryl puk v lapačke.
17:13
importantDomáci už mohli ísť do vedenia, keď Lapšanský z ľavej strany nebezpečne zakončoval po úspešnej kľučke, ale Janus vyrazil puk do bezpečia.
13:48
goalHumenné dáva gól! Na druhej strane však domáci strieľajú vyrovnávajúci gól, keď Linetova nepresná rana sa odrazila od zadného mantinelu priamo pre TOBIASA FAITHA, ktorý trafil odkrytú časť hosťujúcej bránky a Janus sa nesithol presunúť! Asistencia: Linet
13:37
Pollock si puk naviedol na stred a prinútil Galimova reagovať, ktorý si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
13:13
Šedivý takmer stratil puk na modrej čiare v útočnom pásme, z čoho už mohol byť nebezpečný domáci brejk, ale napokon hostí zachránil ofsajd.
11:22
Chovan to vyskúšal jednoducho cez stred a Galimov si pri úspešnom zákroku trochu povyšiel z bránky.
09:45
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Krajňák – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
09:04
importantPrvá veľká domáca príležitosť, keď Šoltés tvrdo pálil z prvej a Janus len vyrazil pred seba, lenže Meliško z blízkosti pri dorážke neuspel.
07:55
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Chovan – 2 min., podrazenie.
06:20
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Faith – 2 min., hákovanie.
04:57
Ďalší zákrok pre Galimova, ktorý musel riešiť situáciu po tom, čo Rogoň tečoval strieľanú prihrávku od Šimuna.
02:20
goalKošice dali gól! Hostia zaskočili domácu defenzívu prihrávkou Havrilu na OLIVERA JOKEĽA, ktorý smeroval sám na Galimova a prekonal ho šikovným bekhendovým zakončením pomedzi betóny! Asistencia: Havrila, Šedivý
01:57
Najprv sa rozhodol puk udržať Janus a podobne o chvíľu neskôr aj na opačnej strane Galimov radšej nerozohrával.
00:44
Prvý pokus o dlhú prihrávku na domácej strane priniesol len zakázané uvoľnenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC 19 Humenné: Galimov(Kozel) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta – Lapšanský, Kuru, Šoltés – Faith, Linet, Handlovský – Borov, Krajňák, Vaško – Thomka, Lačný, Ragan
Tréner: M. Štrba

HC Košice: Janus(Riečický) – Breton, Olsson, Šedivý, Ferenc, Deyl, Bartoš, Mihálik – Fejes, Berger, Pollock – Lunter, Chovan, Jääskeläinen – Rogoň, Šimun, Bačo – Jokeľ, Havrila, Jadrný
Tréner: D. Ceman

Rozhodca: Moller, Crman – Orolin, Šoltés.
Vitajte pri sledovaní 30. kola Tipos Extraligy, v ktorom Humenné vyzve Košice. Domáci sa naďalej snažia odlepiť z posledného miesta, ale naposledy prehrali v rozbehnnutý Michalovciach, a tak ich strata na predposledný Slovan narástla na sedem bodov. Hostia sú však na tom z pohľadu formy o veľa horšie, keď prehrali posledných osem zápasov, a preto sa v tabuľke prepadli na tretie miesto. Na začiatku decembra Humenné v domácom prostredí proti Košiciam slávilo úspech po výhre 4:1 a tým sa aj odštartovala výsledková kríza na strane hostí, ktorú sa dnes obhajca titulu bude snažiť pretrhnúť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Negatívna séria Košíc sa skončila, v drese nováčika sa presadil syn slávneho otca