NHL: Jednotkou draftu sa stal Celebrini, Slovákov v prvom kole nevybrali

Sledujte draft NHL 2024 naživo na Sportnete.
Sledujte draft NHL 2024 naživo na Sportnete.
Oh my Hockey|28. jún 2024 o 20:00 (aktualizované 29. jún 2024 o 07:31)

Aby vám neunikli najnovšie udalosti, pravidelne si obnovujte stránku (F5).

LAS VEGAS. V Las Vegas sa v noci na sobotu začal každoročný výber nováčikov NHL známy ako draft. V roku 2024 bude rozdelený na dve časti.

Od 1.00 SEČ sa konalo prvé kolo. V druhom až siedmom kole si manažéri budú vyberať svoje budúce hviezdy až v sobotu podvečer.

V prvom kole sme neočakávali výber nijakého Slováka. Medzi najlepších sa dostal jeden český hokejista.

Udalosť ste sledovali naživo prostredníctvom živého textového prenosu.

Výbery klubov NHL na drafte 2024:

Poradie

Meno

Klub

Pozícia

Krajina

1.

Macklin Celebrini

San Jose

center

Kanada

2.

Arťom Levšunov

Chicago

obranca

Bielorusko

3.

Beckett Sennecke

Anaheim

krídlo

Kanada

4.

Cayden Lindstrom

Columbus

center

Kanada

5.

Ivan Demidov

Montreal

krídlo

Rusko

6.

Tij Iginla

Utah

krídlo

Kanada

7.

Carter Yakemchuk

Ottawa

obranca 

Kanada

8.

Berkly Catton

Seattle

center

Kanada

9.

Zayne Parekh

Calgary

obranca

Kanada

10.

Anton Silajev

New Jersey

obranca

Rusko

11.

Sam Dickinson

San Jose

obranca

Kanada

12.

Zeev Buium

Minnesota

obranca

USA

13.

Jett Luchanko

Philadelphia

center

Kanada

14.

Konsta Helenius

Buffalo

center

Fínsko

15.

Michael Brandsegg-Nygård

Detroit

krídlo

Nórsko

16.

Adam Jiříček

St. Louis

obranca

Česko

17.

Terik Parascak

Washington

krídlo

Kanada

18.

Sacha Boisvert

Chicago

center

Kanada

19.

Trevor Connelly

Vegas

krídlo

USA

20.

Cole Eiserman

Islanders

krídlo

USA

21.

Michael Hage

Montreal

center

Kanada

22.

Jegor Surin

Nashville

center

Rusko

23.

Stian Solberg

Anaheim

obranca

Nórsko

24.

Cole Beaudoin

Utah

center

Kanada

25.

Dean Letourneau

Boston

center

Kanada

26.

Liam Greentree

Los Angeles

krídlo

Kanada

27.

Marek Vanacker

Chicago

krídlo

Kanada

28.

Matvei Gridin

Calgary

krídlo

Rusko

29.

Emil Hemming

Dallas

krídlo

Fínsko

30.

EJ Emery

Rangers

obranca

USA

31.

Ben Danford

Toronto

obranca

Kanada

32.

Sam O'Reilly

Edmonton

krídlo

Kanada


ONLINE: Prvé kolo draftu NHL 2024

4.58 - Ďakujeme, že ste s nami sledovali prvé kolo draftu NHL 2024. Jednotkou sa podľa očakávaní stal Macklin Celebrini, ktorého si vybralo San Jose. 

Viaceré výbery prekvapili a prvé kolo prinieslo mnohé zaujímavé mená. Tak ako sme predpovedali, v prvej 32-ke sme nepočuli meno žiadneho Slováka. Naopak, kluby siahli až po 18 Kanaďanoch, štyroch Rusoch a Američanoch, dvoch Fínoch a Nóroch. Vybrali si aj jedného Bielorusa a Čecha. Prvým kolom neprešiel žiadny Švéd.

Druhé kolo draftu začne už dnes od 17:30, sledujte ho s nami na Sportnete. 

4.57 - O'Reilly je two-way center. Takmer ideálny a príkladový hráč pre defenzívnu formáciu v NHL. Hrá agresívne, fyzicky a exceluje na oslabeniach mimo iného. Nemá vysoký ofenzívny potenciál, nie je to super produktívny hráč do budúcna, ale je to veľmi platný center do bottom-6.

4.56 - Ben Danford je defenzívny obranca s veľmi dobrými korčuliarskymi schopnosťami a prvou prihrávkou. Je to inteligentný hráč, líder, vysoko rešpektovaný hráč medzi trénermi a protihráčmi.

4.53 - Poslednou voľbou v prvom kole draftu 2024 je Sam O'Reilly, vybral si ho Edmonton. 

4.49 - Philadelphia vymenila 32. voľbu do Edmontonu za voľbu v prvom kole 2025 alebo 2026.

4.43 - Toronto využilo voľbu číslo 31 na zisk obrancu Bena Danforda.

4.40 - 30 volieb je za nami, v prvom kole ostávajú posledné dve. Na rade je Toronto, potom Philadelphia.

4.39 - Podľa skauta Samuela Tirpáka je najlepší čistokrvný defenzívny obranca na drafte. Ofenzívne asi veľa talentu nepobral, keďže sa okrem prihrávok pri držaní puku a občasnej strely od modrej do ofenzívnej činnosti veľmi nezapája. Jeho partner to však robí veľmi rád za nich oboch. Vyniká svojou inteligenciou, rýchlym premýšľaním a defenzívnou hrou, či už z pohľadu obrany pásma v prechodovej fáze súpera alebo z pohľadu pozičnej hry, ktorá je tak veľmi potrebná. V tomto veku ju ešte mnoho bekov neovláda, no on je výnimkou.

4.36 - New York Rangers si z 30. miesta vybrali EJ Emeryho.

4.32 - Hemming je skvelý strelec, ktorý neodohral veľmi pozitívnu sezónu v drese TPS. Išlo o jeho prvý ročník medzi dospelými. Nevedel si nájsť hernú pohodu, bol zväčša neviditeľný, až z nejakého dôvodu vypojený z hry. Potom som sa však ocitol vo Fínsku na MS do 18 rokov a tam ukázal, o čom je jeho hra medzi rovesníkmi. Má jedovatú strelu na presilovke, stále nebezpečnú na pravom i ľavom kruhu.

4.31 - Emila Hemminga si z 29. miesta vybral Dallas.

4.30 - Rus Gridin je ďalší strelec, skvelý korčuliar, ktorý ide agresívne smerom k bráne pri držaní puku. Gridinovi chýba defenzívna hra a možno to bude niečo, čo mu pokazí prechod do NHL čím skôr.

4.25 - Calgary Flames z 28. miesta draftovalo krídelníka Matveia Gridina.

4.24 - Marek Vanacker je technicky zdatný krídelník. Má skvelú rýchlosť, je veľmi dobrý v držaní puku. Je to hráč s očakávaným dlhším vývojom, ale veľmi šikovný, má hokejové IQ dostatočne vysoké na to, aby sa z neho stal zaujímavý hráč.

4.18 - Chicago si z 27. miesta vybralo Mareka Vanackera. Bola to už tretia voľba "jastrabov" v prvom kole.

4.14 - Aj voľba čísla 27. je vymenená. Z Caroliny putuje do Chicaga za voľby číslo 34 a 50.

4.12 - Greentreemu chýba rýchlosť a rozdielový prvý trojkrok, kde sa získava prevaha. Sú hráči, ktorý sú na tom podobne, ale tí museli nájsť možnosti, ako to obchádzať v modernej a rýchlej NHL. Či už to je Tyler Toffoli alebo Mark Stone. Práve kreativitou a schopnosťou riadiť v pokoji hru napriek korčuliarskym nedostatkom, aj keď zatiaľ iba v juniorskej súťaži, pripomína Marka Stonea.

4.10 - Los Angeles siahlo z 26. miesta po krídelníkovi Liamovi Greentreeovi.

4.07 - Dean Letourneau je center vysokého vzrastu, svoju hru sa snaží modelovať podľa Tagea Thompsona z Buffala. Má veľký potenciál, ktorý sa ale nemusí naplniť. Vývoj bude dlhý, možno pomalší prvý rok na univerzite, ale talent určite má.

4.04 - Nový hráč Utahu Cole Beaudoin je defenzívne ladený two-way center, ktorý je veľmi zodpovedný a bude skvelým kúskom pre tretiu formáciu tímu. Rýchly, skvelý v prechodovej fáze. Potrebuje mierne pridať ofenzívne, ale inak je to prototyp defenzívneho centra.

4.03 - 25. draftovaným hráčom je center Dean Letourneau, siahol po ňom Boston.

3.56 - Vedenie Utahu si z 24. miesta vybralo centra Colea Beaudoina.

3.55 - Je to všestranný two-way obranca, ktorý dokáže už v tomto veku hrať všetky situácie a veľa minút na seniorskej úrovni. Ako 18-ročný v tejto sezóne takmer dotiahol svoj tím k titulu v domácej súťaži, bol lídrom nórskeho výberu na šampionáte do 20 rokov a taktiež na seniorskom šampionáte v Česku. V každom z týchto turnajov bol v prvom páre a hral cez 20 minút na zápas pravidelne. Je skvelý korčuliar, hrá tvrdo a chladnokrvne, je defenzívne zodpovedný, ofenzívne prispieva svojim útočníkom presnými prihrávkami a takmer bezchybnou hrou.

3.52 - Colorado vymenilo svoju voľbu z 24. miesto do Utahu za voľbu z 38., 71. miesta a voľbu v druhom kole 2025. Na rade je teda nový klub NHL - Utah.

3.50 - Stian Solberg je druhý najvyššie draftovaný Nór v histórii po svojom krajanovi Michaelovi Brandsegg-Nygårdovi, ktorého si z 15. miesta takisto tento rok vybral Detroit.

3.48 - Anaheim Ducks si z 23. vybrali nórskeho obrancu Stiana Solberga.

3.46 - Toronto vymenilo 23. voľbu do Anaheimu za 31. a 58. voľbu v tohtoročnom drafte.

3.45 - Jegor Surin je ofenzívny center, ktorý hrá prekvapivo fyzicky na hráča z typicky nefyzickej súťaže. Je skvelý na forčeku, kde využíva svoju rýchlosť a agresivitu na vytváranie tlaku.

3.41 - Voľbou číslo 22 je ruský center Jegor Surin. Siahol po ňom Nashville.

3.38 - Michale Hage vyrástol ako fanúšik Montrealu, obaja jeho rodičia sú z tohto mesta. Michael má za sebou ťažké obdobie, pred rokom mu tragicky zahynul otec Alain v bazéne počas záhradnej grilovačky.

3.36 - Druhá voľba Montrealu na drafte, Michael Hage, je inteligentný center, ktorý je skvelý vo všetkých smeroch. Je zodpovedný defenzívne, skvelý v prechode a v ofenzíve je zbraňou pri každom striedaní. Pozične vie, čo má robiť v každej situácii a číta defenzívnu schému súperov pri každej príležitosti, ktorá sa mu naskytne a využíva ju vo svoj prospech. Jeho IQ je jeho najväčšou prednosťou a využíva ho na oklamanie obrancov z pohľadu ďalších krokov, ktoré sa chystá spraviť, čo sa mu darí na vysoko konzistentnej úrovni.

3.33 - Montreal Canadiens si z 21. miesta vybrali centra Michaela Hagea.

3.29 - Podľa skauta Samuela Tirpáka je Cole Eiserman najpodceňovanejší útočník tohto ročníka. Je to kanonier a svedčí o tom jeho hra aj čísla. Existujú totiž iba traja hráči v posledných 60 rokoch, ktorý strelili pred 18. narodeninami v každej jednej sezóne pred vstupom do NHL viac ako gól na zápas. Aj dvoch predošlých si na drafte vybrali Isles - Pat LaFontaine, a Mike Bossy. Eiserman má ale veľa slabín, čiže nie je prekvapením, že sa na drafte mierne prepadol.

3.26 - Cole Eiserman je novým hráčom New Yorku Islanders, vybrali si ho z 20. miesta.

3.23 - Connelly je veľmi tvorivý krídelník, ktorý stále hrá ako juniorský hráč a bude to možno dlhodobejší projekt. Jeho pozíciu môže ovplyvniť jeho pozadie. Mal opletačky so zákonom a môže si za nich sám, keďže vyvesil fotku so svastikou na sociálnej sieti pár rokov dozadu, čo následne vymazal. Máme však potvrdené priamo od ľudí v kontakte s USHL, že na sebe pracuje, poučil sa z tejto veci a dobrovoľne sa zapája do akcií prospešných pre komunitu.

3.21 - Domáce Vegas Golden Knights si z 19. pozície vybralo centra Trevora Connellyho.

3.18 - Sacha Boisvert je skvelý strelec, líder na lade a mimo neho. Dynamický center má hromadu ofenzívneho potenciálu. Môže byť middle-6 centom kvôli jeho vysokému IQ.

3.14 - Chicago vyberalo na drafte už druhýkrát. 18. voľbu využilo na centra Sachu Boisverta.

3.13 - Podľa insidera Edmontonu Boba Stauffera by Oilers mohli v najbližších 72 hodinách vymeniť nejakých hráčov, aby si uvoľnili miesto pod platovým stropom.

3.11 - Parascak mal v uplynulej sezóne vo WHL 105 bodov v 68 zápasoch. To všetko ako 17-ročný. Je kvalitný tvorca hry, ale jeho kvality mimo puku v hre v strednom pásme či pri vyhľadávaní pozícií na strelu sa akoby vytratili práve počas tejto sezóny. Ofenzívne však patrí k najlepším hráčom draftu, najmä čo sa týka vytvárania šancí na presilovke a v hre piatich proti piatim.

3.09 - Washington Capitals si zo 17. miesta vybral pravého krídelníka Terika Parascaka.

3.08 - "Sen sa stal skutočnosťou," hovoril v rozhovore po drafte Macklin Celebrini. Teší sa, že v San Jose si zahrá s Willom Smithom, ktorého doteraz poznal len ako protihráča.

3.06 - Uplynulú sezónu strávil v Plzni. Prvých pár mesiacov sa ťažko prispôsoboval českej najvyššej súťaži, nebol na to pripravený. Adam Jiříček je ale veľmi rýchly obranca, ktorý hrá jednoducho a rozvážne. Na rozohrávke však ešte musí popracovať. Celkovo ofenzívna hra nie je jeho silná stránka, je to takmer defenzívny opak Davida.

3.02 - Prvý Čech na drafte 2024! St. Louis Blues si zo 16. miesta vybrali Adama Jiříčka. Jeho starší brat David hrá za Columbus, ktorý si ho vybral zo 6. pozície v roku 2022.

2.58 - Brandsegg-Nygård príkladne pracuje v okolí mantinelov na získaní pukov, je silný v súbojoch a má skvelú ochranu puku na hokejke. Zároveň je jedným z najlepších strelcov na drafte, hlavne po zvládnutej prechodovej fáze hry, kde sa dostane s pukom do útočného pásma a okamžite hľadá šancu páliť a na niekoľkých úrovniach to proti brankárom funguje, lebo to veľmi nečakajú.

2.56 - Michael Brandsegg-Nygård sa stáva najvyššie draftovaným Nórom v dejinách. Z 15. priečky si ho volia Detroit Red Wings.

2.52 - Helenius je jeden z najpripravenejších hráčov na NHL v tomto draftovom ročníku. V Liige patril k najproduktívnejším útočníkom histórie pred draftom. Je to vysoko inteligentný two-way center, ktorý možno neoslní technickými schopnosťami, no tím sa naňho môže spoľahnúť v poslednej minúte play-off zápasu číslo sedem s jednogólovým vedením na hokejkách.

2.50 - Buffalo Sabres si vyberajú prvého Fína na drafte, Konstu Heleniusa.

2.49 - Montreal dostal štyri-päť ponúk na výmenu piatej voľby, ale rozhodol sa ponechať si ju. Píše o tom Pierre LeBrun.

2.45 - Luchankovi nikdy nedôjdu baterky. Má vysoké two-way IQ a chápe, čo musí robiť, aby bol efektívny v každej situácii. Je to hráč podobný ako Jean-Gabriel Pageau, čiže two-way center do druhej-tretej lajny.

2.42 - Philadelphia Flyers volili o miesto neskôr, než pôvodne mali. Ich prvou voľbou sa stal Jett Luchanko.

2.37 - Buium čisto ofenzívny bek, u ktorého defenzívna hra doteraz nebola vôbec potrebná a tak v tom nie je zručný a stráca sa najmä pozične hlboko vo vlastnom pásme. Svoje korčuliarske schopnosti však využíva už celkom dobre v bránení vstupov do obranného pásma, kde ukázal konzistentný progres od septembra do apríla.

2.36 - S obrancami sa akoby roztrhlo vrece. Po prvých 12 voľbách ich zvolili už 6.

2.35 - Zeev Buium je prvý Američan zvolený v tohtoročnom drafte. Spojené štáty čakali nezvyčajne dlho.

2.34 - Minnesota Wild vymenili voľbu s Philadelphiou, aby si z 12. pozície vybrali Zeeva Buiuma.

2.31 - Philadelphia Flyers vymenili 12. voľbu do Minnesoty za 13. výber a voľbu v 3. kole draftu 2025. Ide o prvý trejd uskutočnený priamo počas draftu 2024.

2.28 - Daniel Briere, generálny manažér Philadelphie, si dáva na čas. Možno vymení voľbu číslo 12.

2.25 - Dickinson má víťaznú povahu. Na čokoľvek tento rok siahol, to sa zmenilo na zlato a práve on hrá pri zisku trofejí prím. Vyhral Hlinka Gretzky Cup ako kanadský obranca číslo jeden a vyhral OHL a Memorial Cup ako obranca číslo jeden v klube London Knights.

2.24 - San Jose Sharks teraz vlastnia jednotku aj dvojku rankingu Samuela Tirpáka, skauta Sportnetu.

2.22 - Prvý klub, ktorý si volil druhý raz v tohtoročnom drafte, sú San Jose Sharks. Vybrali si obrancu Sama Dickinsona.

2.21 - Devils majú radi podobných obrancov. Silajev, Luke Hughes aj Šimon Nemec sú všetci skvelí korčuliari, len Silajev je defenzívnejší typ.

2.19 - Draftovou jednotkou Devils je opäť zadák. Silajev je vysoký, no defenzívne ladený two-way obranca. Často stráca puky, neodoláva tlaku až tak dobre najmä pri obrane prechodovej fázy súpera, kde často nevie, čo má robiť. Po upokojení hry v pásme je však pozične skvelý a bráni vynikajúco.

2.17 - Úvodnú desiatku draftu uzavreli New Jersey Devils. Do organizácie si zvolili Antona Silajeva.

2.14 - Parekh je veľmi zaujímavou voľbou. Syn doktora je akademicky jedným z najinteligentnejších hráčov na drafte. A to isté platí aj na ľade. Jeho korčuliarske schopnosti mu dovoľujú s pokojom Angličana premýšľať nad akciami, ktoré vytvára a je naozaj kreatívny. Občas možno až prekračuje hranice toho, čo pozične znamená byť obrancom.

2.12 - Zástupcovia Calgary podľa Darrena Dregera premýšľali nad tým, že by vymenili svoju voľbu, aby mohli vyberať skôr. Nakoniec tak nespravili.

2.11 - Voľba Calgary Flames je známa. Deviatkou draftu sa vďaka nim stal Zayne Parekh.

2.09 - Mnohí fanúšikovia Calgary Flames si priali Tija Iginlu ako syna klubovej legendy. Ich ďalšia voľba je však záhadou, keďže si Iginlu zvolil Utah.

2.07 - Catton je skvelý výber, Je relatívne zodpovedný defenzívne ako center, čo je povzbudzujúce smerom k ďalšiemu vývoju a šanci byť plnohodnotným centrom v NHL, ale je to najmä hráč, ktorý niečo vytvorí v každom jednom striedaní v ofenzívnej časti hry. Či už je to príležitosť pre seba po individuálnej práci, alebo šanca pre svojho spoluhráča.

2.05 - Svoju voľbu majú za sebou aj Seattle Kraken, ktorí si zvolili centra Berklyho Cattona.

2.03 - Za Utah si zrejme zahrajú dvaja synovia legiend - Josh Doan, syn Shanea Doana, a Tij Iginla, syn Jaromea Iginlu.

2.01 - Yakemchuk má všetky kvality, ktoré z neho spravia obrancu do top štvorky niektorého z tímov. Je vysoký, skvelý s pukom na hokejke, agresívny v súbojoch a strieľa absolútnu bombu od modrej. Ale jeho hra vo vlastnom pásme je katastrofa, ktorú budú musieť jeho vývojoví tréneri napraviť.

1.59 - Hodinu po začiatku draftu sa o siedmu voľbu postarala Ottawa. Carter Yakemchuk je novým členom tohto klubu.

1.57 - Tij Iginla o tom, čo ho naučil otec: "Môžeš robiť chyby, ale potrebuješ byť snaživý."

1.56 - Iginla je silový útočník, ktorý sa nezastaví pred ničím. Má skvelú strelu v plnej rýchlosti, väčšinou ťahá hru sám vo svojej formácii a nemusí sa spoliehať na iných ľudí, čo je obrovské plus pre ďalší vývoj.

1.52 - Utah Hockey Club si zo šiesteho miesta vybral Tija Iginlu, syna Jaromea Iginlu.

1.49 - Ďalšiu voľbu má Utah Hockey Club. Koho si zvolia zástupcovia organizácie, ten vojde do histórie ako prvá voľba klubu v dejinách.

1.47 - Demidov je z pohľadu čistého herného talentu a stropu, ktorý môže dosiahnuť, druhý najlepší hráč tohto draftu. Je to dynamický a kreatívny hráč, ktorý produkuje ofenzívu konzistentne zo striedania na striedanie. Je skvelým korčuliarom a práve okolo toho sa pohybuje jeho hra.

1.45 - Montreal Canadiens si ako päťku vybrali Ivana Demidova. Naposledy pochádzala ich prvá voľba z Kanady ešte v roku 2021.

1.43 - Lindstrom na svoj výstroj zakaždým píše skratku FTF, znamená to "For the family". Vyrastal bez otca a keď si ho Columbus vybral, objímal mamu aj starú mamu.

1.40 - Lindstrom je príkladom moderného silového útočníka. Je jedným z najlepších strelcov v tohtoročnom drafte. Neustále sa tlačí pred bránu, dostáva puky z krajov a z prechodovej fázy do vysoko nebezpečných situácií, kde je konzistentne nebezpečný.

1.37 - Columbus Blue Jackets si ako prvú voľbu generálneho manažéra Dona Waddella zvolili centra Caydena Lindstroma.

1.34 - Väčšina skautov si myslí, že Sennecke je výkonnostne na úrovni druhej desiatky tohtoročného draftu, preto je jeho výber prekvapivý.

1.33 - Sennecke je silový krídelník so skvelými technickými schopnosťami na puku. Je rýchly, je vysoký.

1.31 - Anaheim Ducks si ako trojku draftu vyberajú Becketta Senneckeho. Tento výber bol šokujúci.

1.27 - Levšunov je veľmi vyspelý hráč z pohľadu herného IQ, podporuje ofenzívu v každom striedaní a vie, kedy si naskočiť na podporu útoku a kedy zostať pozadu, aby sa nevytvárali zbytočné chyby, ktoré by viedli k prečísleniam.

1.24 - Dvojkou draftu sa stal Arťom Levšunov, najvyššie zvolený Bielorus v histórii!

1.22 - Celebrini pre Sportsnet povedal, že sa ešte nerozhodol, či bude pokračovať na univerzite alebo bude hrať za San Jose. Ešte sa bude musieť porozprávať s generálnym manažérom Mikeom Grierom. Ten si myslí, že Celebrini výkonnostne má na NHL.

1.20 - Druhú voľbu majú Chicago Blackhawks. Vlani si volili jednotku, vďaka čomu majú v klube generačný talent Connora Bedarda.

1.18 - Celebrini má všetko, čo chcete od top centra v NHL. Má skvelú strelu, je silný na vhadzovaniach, je dravý a výborne tvorí hru. Z ofenzívneho hľadiska má všetko, čo potrebuje pre úspech na najvyššom stupni. Bol očakávanou jednotkou draftu.

1.16 - Jednotkou draftu je Macklin Celebrini!

1.12 - San Jose Sharks si idú voliť jednotku draftu, prvú v klubovej histórii.

1.10 - Publiku v Las Vegas sa za tradičného piskotu prihovára hlavný komisionár NHL Gary Bettman.

1.07 - Tohtoročný draft sa koná v hale Sphere. Ide o známu arénu v Las Vegas. Zároveň je posledný, na ktorom sa zúčastňujú zástupcovia všetkých klubov, od budúceho roka budú na jednom mieste len prospekty a kluby budú vo svojich základniach.

1.04 - Najčerstvejšiu výmenu týkajúcu sa prvého kola draftu uskutočnili Buffalo Sabres a San Jose Sharks. "Žraloci" sa dostali na 11. pozíciu výmenou za 14. a 42. voľbu.

1.00 - Draft sa začína.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Jednotkou draftu sa stal Celebrini, Slovákov v prvom kole nevybrali