Futbalové prestupy ONLINE: Brighton s rekordom, posilu má aj Slovan (utorok, 20. august)

Georginio Rutter v drese Brighton & Hove Albion.
Georginio Rutter v drese Brighton & Hove Albion. (Autor: X/Brighton & Hove Albion)
Sportnet|20. aug 2024 o 10:35 (aktualizované 20. aug 2024 o 15:52)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v utorok 20. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v utorok 20. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


Teze prestúpil do AS Monaco

15:52 Holandský futbalista Jordan Teze prestúpil z PSV Eindhoven do AS Monaco. S novým zamestnávateľom podpísal päťročný kontrakt, pričom transferová čiastka sa vyšplhala na približne 12 miliónov eur.

Dvadsaťštyriročný obranca odohral v uplynulej sezóne v drese PSV 30 ligových zápasov a pridal aj 12 štartov v Lige majstrov.

"Kniežatá" obsadili v uplynulej sezóne druhú priečku vo francúzskej Ligue 1 za Parížom St. Germain a po šiestich rokoch si zabezpečili priamy postup do Ligy majstrov. Správu priniesla agentúra AP.


Wolfsburg podpíše mladého Gréka

14:15 Grécky futbalista Konstantinos Koulierakis podpísal zmluvu s bundesligovým VfL Wolfsburg. V minulej sezóne pôsobil v klube PAOK Solún.

Prestup 20-ročného obrancu bude možné skompletizovať až po skončení play-off Európskej ligy, v ktorom sa PAOK stretne 22. a 29. augusta s írskym tímom Shamrock Rovers.

Wolfsburg nezverejnil podrobnosti o výške prestupovej čiastky a ani o dĺžke jeho kontraktu. Správu priniesla agentúra DPA.


Schranz nevylučuje odchod zo Slavie Praha

14:05 Ivan Schranz je v Slavii Praha šťastný, ale nevylučuje ani odchod. "V Slavii som šťastný. Mám nejakú pozíciu, na ktorú sa nemôžem sťažovať. Je otázka, ako by to vyzeralo inde. Ak by tiež nastala nejaká zmena, musia byť spokojné všetky strany - oba kluby aj ja. Keď sa to stretne, môžeme sa baviť ďalej," upresnil 31-ročný Slovák.

Práve vek vníma ako jednu z prekážok možnej klubovej zmeny. "Samozrejme. Za 25-ročného hráča nemajú kluby problém zaplatiť desiatky miliónov eur. Tí starší to majú zložitejšie. Pre Slaviu mám navyše stále nejakú hodnotu," dodal.

Ivan Schranz sa raduje z gólu v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024.
Ivan Schranz sa raduje z gólu v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024. (Autor: TASR/AP)

Slovan Bratislava získal útočníka

11:00 Futbalistov ŠK Slovan Bratislava posilnil útočník Idjessi Metsoko. Do tímu úradujúceho slovenského šampióna prišiel z Viktorie Plzeň na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup.

So Slovanom odcestoval už na prvý duel play-off Ligy majstrov proti FC Midtjylland.

Idjessi Metsoko na snímke s generálnym riaditeľom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml.
Idjessi Metsoko na snímke s generálnym riaditeľom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml. (Autor: ŠK Slovan Bratislava/ facebook)

Dvadsaťdvaročný Metsoko sa narodil vo Francúzsku a je odchovanec AJ Auxerre, na reprezentačnej úrovni však môže hrať na základe občianstva za africké Togo.

V Česku zažiaril v drese druholigového Vyškova, keď v 20 súťažných dueloch nastrieľal 11 gólov a vo februári tohto roka potom prestúpil do Plzne. V červeno-modrom drese Viktorie nastúpil na osem ligových stretnutí a pripísal si dva góly.


Brighton s najdrahším prestupom

10:15 Francúzsky futbalista Georginio Rutter prestúpil z druholigového Leedsu United do Brightonu & Hove Albion v Premier League. S novým zamestnávateľom podpísal päťročný kontrakt.

Hoci ani jeden z klubov nezverejnil finančné podrobnosti dohody, Brighton mal podľa agentúry Reuters zaplatiť za 22-ročného útočníka 40 miliónov libier, čo je klubový rekord.

"Georginio je hráč, ktorý má schopnosti zdvihnúť fanúšikov zo sedadiel. V minulej sezóne s Leedsom ukázal, čo dokáže v anglickom futbale. Ja to o ňom však viem už od čias, keď hral v nemeckom Hoffenheime," uviedol tréner Brightonu Fabian Hürzeler.


Nováčik Premier League získal posilu z Neapola

10:00 Švédsky futbalista Jens Cajuste z SSC Neapol strávi prebiehajúcu sezónu na hosťovaní v tíme Ipswich Town, nováčika anglickej Premier League.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar odohral v uplynulom ročníku za Neapol 26 ligových zápasov a pridal šesť stretnutí v Lige majstrov.

Na svojom konte má aj 23 štartov za národný tím. "Rokovania o mojom hosťovaní chvíľu trvali. Nakoniec som však tu a veľmi sa teším," uviedol Cajuste podľa agentúry Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Brighton s rekordom, posilu má aj Slovan (utorok, 20. august)