Futbalové prestupy ONLINE: Bývalí hráči sa zhodli: Hodí sa Šporar do Slovana? (streda, 14. august)

Andraž Šporar.
Andraž Šporar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. aug 2024 o 07:20 (aktualizované 14. aug 2024 o 11:59)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v stredu 14. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v stredu 14. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Perišič končí v Splite

11:58 Chorvátsky futbalista Ivan Perišič ukončil svoje pôsobenie v Hajduku Split. Dôvodom odchodu je podľa chorvátskych médií spor s trénerom Gennarom Gattusom.

Tridsaťpäťročný odchovanec Hajduku chýbal v zostave počas nedeľňajšieho ligového zápasu proti Lokomitive Záhreb (1:1) a nepredstaví sa ani v odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy proti MFK Ružomberok.

Obe strany učinili rozhodnutie ešte pred zápasom EKL proti slovenskému zástupcovi, aby incident nevplýval na kabínu.

"Mrzí nás, že sa vytvorila atmosféra, ktorá mala mimoriadne negatívny dopad na klub. Najmä však na Ivana a jeho rodinu, ktorá nezaslúžene zažila početné nepríjemnosti. Bolo známe, že Ivan zostane zrejme až do konca leta.

Žiaľ, v posledných dňoch došlo k nezhodám, ktoré vyústili do priateľskej dohody a obe strany pokojne dospeli k záveru, že spolupráca nebude pokračovať.

V najbližších dňoch sa rozhodneme, či bude rozchod formou prestupu alebo vzájomného ukončenia zmluvy," uviedol športový riaditeľ Nikola Kalinič pre klubový web.


Odíde Haraslín zo Sparty?

9:15 Lukáš Haraslín podčiarkol výhru Sparty Praha s FSB v 3. predkole Ligy majstrov. Po zápase hovoril v rozhovore aj o špekuláciách o odchode z klubu českého majstra.

"Som veľmi rád, že som tímu pomohol gólom. O odchode špekulujete vy, ja sa sústredím len na Spartu, chcem ísť do Ligy majstrov. Tak som si to nastavil," povedal.


United podpísal duo hráčov

7:26 Manchester United podpísal s holandským stredopoliarom Matthijsom de Ligtom a marockým obrancom Noussairom Mazraouim z nemeckého Bayernu Mníchov zmluvy do júna 2029, resp. do júna 2028, oznámil v utorok klub Premier League.

Finančné podrobnosti ani jeden z klubov nezverejnil, ale britské médiá informovali, že dvojica podpísala zmluvu za celkovú sumu viac ako 50 miliónov libier (64,32 milióna USD).

Zmluva zahŕňa opciu na predĺženie o ďalší rok pre oboch hráčov, uviedol United.

Dvojica začala svoju mládežnícku kariéru v holandskom Ajaxe Amsterdam a pokračovala pod vedením súčasného manažéra United Erika ten Haga v prvom tíme.

Dvadsaťpäťročný De Ligt vyhral s Ajaxom Eredivisie v sezóne 2018-19, titul v Serii A v sezóne 2019-20 s Juventusom a Bundesligu v sezóne 2022-23 s Bayernom.


Hodí sa Šporar do Slovana?

7:20 Tréner Slovana Vladimír Weiss st. už dlhšie tvrdí, že potrebuje doplniť káder. „Musíme sa posilniť jedným či dvoma hráčmi,“ opakoval v utorok Weiss. Už dlhší čas sa spomína meno Andraža Šporara. 

„Potrebujeme takého, čo bude dávať góly a bude rešpektovať aj to, že máme Davida Strelca, ktorý je útočník číslo jedna,“ prekvapil Weiss.

Bolo by prekvapením, keby Slovan investoval rekordnú sumu za útočníka, s ktorým sa neráta na post jednotky.

Redaktor Slovenskej televízie sa spýtal, či by sa Šporar hodil do súčasného Slovana. Bývalí hráči Erik Grendel a Filip Šebo reagovali zhodne a stručne: Nie. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Bývalí hráči sa zhodli: Hodí sa Šporar do Slovana? (streda, 14. august)