Cibulková prehrala v 3. kole po udatnom boji so Suárezovom-Navarrovou

27-ročná rodáčka z Kanárskych ostrovov ukázala v rozhodujúcich momentoch duelu väčšiu vyzretosť a pokoj.
27-ročná rodáčka z Kanárskych ostrovov ukázala v rozhodujúcich momentoch duelu väčšiu vyzretosť a pokoj. (Autor: SITA/ AP)
Martin Rendek|28. máj 2016 o 11:13

Šestnásťfinále ženskej dvojhry na parížskom grandslamovom turnaji Roland Garros.

Roland Garros 2016, ženy - 3. kolo:

/antuka, dotácia: 32 017 500 eur/

Dominika CIBULKOVÁ - Carla Suárezová-Navarrová (Špan.)  4:6, 6:3, 1:6

BRATISLAVA/ PARÍŽ. Dominika Cibulková chcela na parížskej antuke zdolať aj tretiu súperku a vybojovať si tým postup najlepších 16 hráčok.

V ceste stála Cibulkovej skúsená Španielka Carla Suárezová-Navarrová, aktuálna hráčka číslo 14 v hodnotení svetového ženského rebríčka WTA.

Nepríjemnou správou pred zápasom bolo Cibulkovej včerajšie odstúpenie zo súťaže ženského debla, keď Slovenke nedovolili v zápase pokračovať žalúdočné kŕče.

V sobotňajšom zápase však na Cibulkovej neboli badať známky zdravotných problémov.

Naopak, Cibulková srdnato bojovala o každú loptu, ale Španielka napokon aj tak za 161 minút vyhrala po setoch 6:4, 3:6, 6:1.

V osemfinále sa stretne 12. nasadená Španielka s Juliou Putincevovou z Kazachstanu.

Hlas (SITA):

Dominika Cibulková: "Bol to veľmi kvalitný zápas, naozaj vysoký level tenisu. Neskutočne veľa lôpt som nedokázala premeniť na zisk gemu pri vlastnom podaní aj na príjme a ona vyťažila z minima maximum. Nič mi nedala zadarmo a ja som sa v dôležitých okamihoch často unáhlila a prehnala som to v nevhodnú chvíľu. Bolo to o nevyužitých príležitostiach, tie ma dnes stáli zápas. Prvýkrát sme spolu hrali na antuke, na ktorej ten štýl Suárezovej-Navarrovej najviac písal. Bojovala som až do konca a nehovorím, že to bol úžasný výkon, ale zahrala som okej. Robila som, čo som mohla, vymačkala som sa bez rezervy. Žiaľ, taký býva šport - občas to nestačí. Bol to dobrý tenis, ale so zlým koncom pre mňa. Tretie kolo na grandslamovm turnaji nie je to, čo by ma uspokojilo. Som smutná a sklamaná, musím to však stráviť."

Online:

III. set

Je dohrané. Po urputnom boji vyhráva Carla Suárezová-Navarrová nad Dominikou Cibulkovou v pomere 2:1 na sety, konkrétne 6:4, 3:6, 6:1. Maratónsky zápas trval 2 a trištvrte hodiny a obe hráčky si za bojovný výkon zaslúžia absolutórium. Bohužiaľ, do osemfinále slovenská zástupkyňa nepostúpila.

Bohužiaľ...Už to asi nepôjde. Dominika bojuje, no Suárezová ukazuje väčšiu kvalitu a najmä konzistenciu. Menej kazí, pričom miestami dokáže "vystrihnúť" famózny úder. Španielka brejkla Cibulkovej servis, vedie 5:1 a ide podávať na triumf v zápase.

Aspoň, že to vyšlo teraz. Španielka stráca servis a Cibulková vykresala iskierku nádeje, musí ale bezpodmienečne vyhrať nasledujúci gem.

Teraz sa možno láme zápas! Dominika mala možnosť, a povinnosť jej tak velila, znížiť pri vlastnom podaní na 1:3. Bojovná a koncentrovaná súperka však vytiahla pár výborných úderov a druhý raz našu tenistku brejkla. Stav je už krajne nepriaznivý - 0:4.

Suárezová-Navarrová je v týchto momentoch lepšia a najmä pokojnejšia na kurte.Slovenka sa možno miestami až príliš emočne vkladá do zápasu a nechá sa znervózniť predchádzajúcimi chybami. Verme, že bojovníčka Dominika sa ešte vráti do stretnutia.

Tak, ako sa v druhom sete darilo dobre začať Cibulkovej, tak tretí set odštartovala ideálne Suárezová-Navarrová.
Tak, ako sa v druhom sete darilo dobre začať Cibulkovej, tak tretí set odštartovala ideálne Suárezová-Navarrová. (Autor: SITA/ AP)

Ajaj, to je nepríjemné! Je už zbytočné písať, že aj tento gem bol neskutočne vyrovnaný a dlhý. Cibulková však svoj brejkbal nevyužila, zato Španielka sa môže tešiť z cenného brejku - 0:2. Pokiaľ Suárezová-Navarrová uspeje pri podaní, pôjde do vedenia 3:0. Verme však, že naša reprezentantka zabojuje.

Španielka vstúpila do tretieho dejstva ideálne, nestratila ani fiftín a ujíma sa vedenia.

Tretí set začne na podaní Suárezová-Navarrová.

II. set

Doviedla set do víťazného konca! Pri svojom podaní zakončila Cibulková deviaty gem hlasitým výkrikom "Pomee!". Slovenka za 46 minút získala druhý set pomerom 6:3.

Je sympatické, že naša tenistka je aktívna a snaží sa vo výmenách diktovať tempo hry. Aj pri súperkinom podaní mala možnosť setbalu, nakoniec ale Španielka ôsmy gem a tým pádom aj druhý set zachránila, znížila na 5:3.

Cibulková nedovolila svojej súperke zdramatizovať priebeh. Naopak, čistou hrou si udržala servis a je vo vedení 5:2.

Ďalší zo série veľmi dlhých gemov. Carle Suárezovej-Navarrovej sa podarilo síce s ťažkosťami, no predsa, znížiť stav na 2:4 z jej pohľadu. Na podanie ide teraz Slovenka.

Škoda! Že by sa Španielka po ošetrení dostávala pomaly späť do rytmu? Cibulková po prvý raz stráca svoje podanie a namiesto očakávaného komfortného náskoku 5:0 je tu zníženie. Síce len 4:1, no na podanie smeruje teraz Španielka.

Cibulková pokračuje v suverénnom výkone z druhého setu a vyhráva už 4:0.

Španielka si nechala "zatejpovať" pravý stehenný sval a v dueli bude pokračovať. Prestávka môže Suárezovej len a len pomôcť. Uvidíme, ako zareaguje mierne vychladnutá Dominika Cibulková.

Suárezová-Navarrová si volá na kurt fyzioterapeutku. Španielka má pravdepodobne nejaké zdravotné ťažkosti.

Neuveriteľné! Tretia čistá hra po sebe v podaní Dominiky Cibulkovej a razom je z toho vedenie 3:0. Nech jej tento tenisový tranz vydrží čo najdlhšie.

Druhé dejstvo otvorila Cibulková výkonom, ako z veľkej knihy. V prvých troch gemoch nestratila ani fiftín.
Druhé dejstvo otvorila Cibulková výkonom, ako z veľkej knihy. V prvých troch gemoch nestratila ani fiftín. (Autor: facebook, Lacoste Tennis)

Cibulková je v laufe! V druhom sete zatiaľ vyhrala obe hry na nulu, takže aj druhú hru na príjme vyhrala bez straty "kytičky". Výborný štart a vedenie 2:0 našej hráčky.

Pozitívne je, že úvodnú hru druhého setu získala Cibulková. Obzvlášť fajn je, že pri svojom podaní, ktoré ju do týchto chvíľ dosť trápi. 1:0 pre Slovenku.

I. set

Tak toto je doslova súboj ako v koride! Obe hráčky si nedarujú ani milimeter priestoru na kurte a o každú jednu loptu musia veľmi tuho bojovať. Aj Cibulková, aj podávajúca Suárezová-Navarrová mali niekoľko možností získať hru vo svoj prospech. Nakoniec však bola, bohužiaľ, úspešnejšia Španielka a "maratónsky" prvý set tak po 70 minútach získala pomerom 6:4 vo svoj prospech.

Bojuje sa o každý fiftín. Po urputnom boji znižuje Slovenka na 4:5, sama si však priebeh gemu zbytočne skomplikovala. Viedla už 40:15, aby pustila Španielku až k setbalu. Našťastie vyhrala následne dva fiftíny po sebe a znižuje.

K vyrovnaniu neprišlo, Suárezová-Navarrová si podržala servis a vyhráva 5:3. Cibulková ide podávať na udržanie v prvom sete.

Našej tenisovej jednotke sa konečne podarilo získať svoje podanie a znížila stav duelu na 3:4, Suárezová má však stále k dispozícii jednu výhodu brejku.

Aspoň že tak! Suárezová-Navarrová nejde do trháku, pretože Cibulková zabojovala a vzala po druhý raz Śpanielke servis. Dominika však musí zabrať aj pri vlastnom podaní.

Toto je komplikácia! Dominika Cibulková ešte ani raz nevyhrala svoje podanie. Stratila ho, logicky, aj teraz a prehráva už 1:4. Nevydarený gem zakončila dvojchybou.

Opäť mimoriadne dlhý gem a opäť išli hráčky cez zhodu. Tentokrát však uspela po prvý raz podávajúca hráčka. Nanešťastie pre slovenského fanúšika to bola v ružovom hrajúca Španielka. Stav je 1:3.

Do týchto chvíľ sa hrá neuveriteľne dlhý zápas, na to v akej fáze zápasu tenistky sú. Stretnutie trvá už 23 minút a stav je len 1:2 pre Suárezovú-Navarrovú. Ani jedna hráčka si zatiaľ neudržala svoje podanie.

Prvé dva gemy boli zatiaľ veľmi vyrovnané, veď sa odohralo už 11 minút. Potešiteľné je, že naša zástupkyňa oplatila súperke brejk a rovnako po tuhom boji, vyrovnáva stav na 1:1.

Do duelu vstupuje lepšie 12. nasadená Španielka, ktorá cez zhodu získava hneď na príjme podanie súperky a ujíma sa vedenia 1:0, navyše ide v ďalšom geme podávať.

Stretnutie začalo. Ako prvá bude podávať slovenská fedcupová reprezentantka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v 3. kole po udatnom boji so Suárezovom-Navarrovou