Slovan dosiahol prvú výhru na ľade súpera, triumfoval v Chabarovsku

Slovan pokračuje v zahraničnom tripe.
Slovan pokračuje v zahraničnom tripe. (Autor: SITA)
Sportnet|15. sep 2017 o 00:00

Jediný slovenský zástupca v súťaži zdolal svojho súpera o gól.

KHL 2017/2018 - základná časť:

Amur Chabarovsk - HC Slovan Bratislava 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Góly: 14. Kuzmin (Li, Potěchin), 49. Kvapil (Frolov, Zohorna) - 23. Mikúš (Smoleňák), 29. Šťastný (Voráček, Viedenský), 31. Řepík (Kašpar, Ebert).

Rozhodovali: Ansons, Odinš (obaja Lot.) - Majtak, Strelcov (obaja Rus.), vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5834 divákov.

Chabarovsk: Metsola - Kolář, Kondratiev, Jordán, Kuzmin, Aťušov, Averin, Kalinin - Potechin, Byvaľcev, Li - Kvapil, Frolov, Zohorna - Vi. Ušenin, Grkov, Vl. Ušenin - Gubin, Klopov, Veličkin - Zaseda

Slovan Bratislava: Štěpánek - Ebert, Barker, Meszároš, Taimi, Voráček, Švarný, Kozák, Hedera - Kašpar, Genoway, Řepík - Smoleňák, Mikúš, Hrnka - Šťastný, Viedenský, Skalický - Hecl, Sádecký, Sloboda

CHABAROVSK. Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Amuru Chabarovsk 3:2.

Zverenci trénera Miloša Říhu pretrhli šnúru piatich prehier za sebou a v tabuľke Západnej konferencie sa posunuli so ziskom dvanástich bodov na desiate miesto.

Štyri body

získal Slovan na druhom zahraničnom výjazde v sezóne.

Domáci sa ujali vedenia v prvej tretine, výborným výkonom v druhej však Slovan otočil skóre. Víťazný gól zaznamenal Michal Řepík, Jakub Štěpánek kryl 40 striel súpera.

Po troch zápasoch na klziskách súperov (Vladivostok 1:2 pp, Kunlun 0:2, Chabarovsk 3:2 - pozn. red.) sa Slovan najbližšie opäť predstaví na domácom ľade, v stredu 20. septembra o 19:00 privíta hokejistov Ak Bars Kazaň.

Priebeh stretnutia:

I. tretina:

Domáci od úvodu zápasu zatlačili Slovan do defenzívy, ten sa navyše musel brániť dvom presilovkám za sebou. Štěpánek podržal svoj tím pri dvoch nebezpečných strelách súpera, Slovan potom začal vyrovnávať hru.

Prvú nebezpečnú strelu vyslal na bránku domácich Barker v ôsmej minúte, ale onedlho sa po chybe obrany dostal do obrovskej šance Gubin. Z ľavej strany však po úniku nenamieril presne a neuspel ani v dorážke.

Amur však onedlho otvoril skóre v štrnástej minúte, po dôraze pred bránkoviskom sa presadil Kuzmin.

II. tretina:

Druhé dejstvo patrilo herne Slovanu. Jeho hráči zjednodušili prechod do pásma, začali viac korčuľovať, no mohli inkasovať ako prví. Vladislav Ušenin neuspel na trikrát pred Štěpánkom, ktorý výborne zakročil betónmi.

Vzápätí na ľad naskočil z trestnej lavice Mikúš a prekonal Metsolu v nájazde presnou strelou - 1:1. V 29. minúte zavrel domácich Viedenského útok a po Voráčkovej strele zvýšil presným tečom Šťastný na 2:1.

Dokonalý obrat v druhej tretine zavŕšil o dve minúty neskôr gólom do odkrytej bránky Řepík v presilovke po ideálnej Kašparovej prihrávke.

III. tretina:

Slovan, vedomý si náskoku, pristúpil v tretej tretine ku hre, v ktorej dominovala poctivá defenzíva. Zverenci Miloša Říhu čakali na protiútoky a po jednom z nich spálil v 45. minúte veľkú šancu Řepík. Vzápätí sa bravúrnym zákrokom prezentoval Štěpánek, keď vyrazil strelu Frolova.

Domáci vsadili všetko na útok a v 49. minúte sa im podarilo znížiť po strele Kvapila. Záver zápasu sa niesol v nápore Amuru, ktorý sa snažil o vyrovnanie aj za pomoci šiestich hráčov na ľade bez brankára, tesný náskok už však Slovan ubránil.

Hlasy po stretnutí:

/zdroj: hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana: "Konečne sme na dlhom tripe zvíťazili. Už minulé zápasy neboli zlé, no nedotiahli sme ich do konca. Po kolektívnom výkone celého mužstva sme si vyhrať zaslúžili."

Jakub Štěpánek, brankár Slovana: "Posledný zápas na tripe je vždy ťažký. Na začiatku sme hrali dve oslabenia za sebou, ale, našťastie, to domáci nehrali až tak dobre. Prvú tretinu sme prehrali nešťastným gólom, ale v druhej sme sa zdvihli. Dali sme góly a domáci znervózneli. Chceli sme to udržať v závere, našťastie sme inkasovali iba raz. Práce som mal dosť, ale som rád, že som pomohol tímu. Od toho tam som. Som rád, že sme zvíťazili, pretože odchádzať z tripu s bodom by bolo veľmi smutné."

Michal Řepík, útočník Slovana: "Celkovo sme zápas odbojovali, v prvej tretine nás však domáci pritlačili. Potom sme sa začali viac dostávať do ich tretiny, hrali sme viac s pukom na hokejkách. V tretej tretine sme sa snažili byť aktívni, ale zároveň sme chceli držať výsledok. Moja spolupráca s Lukášom Kašparom bola fajn, ale musíme to vyladiť. Dostávali sme sa do šancí, nebolo to stopercentné, ale základ by bol. Musíme sa snažiť, aby sme viac gólov dávali, ako dostávali."

Marek Viedenský, útočník Slovana: "Konečne sme vyhrali. Musíme poďakovať Štepánkovi, že nás podržal. To bol základ. Konečne som udržal puk a potom som hľadal voľného spoluhráča. Tomáš to nastrelil pred bránku a Andrej to pekne tečoval."

Online prenos: Amur Chabarovsk - HC Slovan Bratislava (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
15.09.2017 o 11:30
Chabarovsk
2:3
(1:0, 0:3, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 14. Kuzmin (O. Li, Potěchin), 49. M. Kvapil (Frolov, T. Zohorna) – 23. J. Mikúš (Smoleňák), 29. A. Šťastný (T. Voráček, Viedenský), 31. Řepík (Kašpar, Ebert). Rozhodca: Ansons (LOT), Odinš (LOT) – Majtak, Strelcov. Diváci: 5.834.
Prenos
Sedembolestná Panna Mária, patrónka Slovenska dnes pomohla belasým v šatni po prvej tretine. V tej druhej sme videli na ľade presne ten Slovan, ktorý si želajú všetci fans tímu od Dunaja. V tej tretej diváci v Platinum Arene videli jeden gól, no ten už len kozmeticky upravil výsledok a Slovan si z Chabarovska odvezie tri cenné body. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:6, celkom 40:16, v stredu večer, ak Slovan zopakuje výkon z druhej tretiny, má sa AK Bars Kazaň a tiež fans hokeja na čo tešiť. Dobrú chuť k obedu a príjemné sviatočné popoludnie priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:45
Od modrej z jej stredu pálil jeden z domácich hráčov, Štepánek puk poslal na pravú stranu k mantinelu a hostia puk poslali von na zakázané uvoľnenie.
59:33
Amur nahodil puk na bránku hostí, Štepánek ho usmernil na ochrannú sieť, pásmo pre domácich.
59:28
Puk na hokejkách domácich v strednom pásme, Slovan bráni svoje obranné pásmo.
59:15
importantPuk domáci poslali na ochrannú sieť, no po teči Štepánka, vhadzovať budeme po pravej ruke Štepánka, domáci poslali Metsolu na striedačku, Amur hrá power play bez brankára.
59:05
importantOddychový čas domácich, ktorí mobilizujú sily na záver tretej tretiny.
58:46
importantLi potiahol puk vpred a vystrelil z ľavého kruhu, Štepánek puk poslal späť do hry a na dorážku tam našťastie nikto v oranžovom drese nebol.
58:15
O puk bojujeme v strednom pásme, Amur hostí pod tlak dostať nevie, Slovan sa snaží držať domácich na dištanc od Štepánka.
57:37
Amur nahodil puk do pásma súpera, vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Metsolu, Slovan bude mať pásmo na vhadzovanie.
57:09
Amur má puk na hokejkách pri svojej bránke, belasí úspešne narúšajú rozohrávku domácich.
56:33
Řepík poslal puk vľavo Kašparovi, Lukáš potiahol puk vpred a vystrelil švihom spoza ľavého kruhu, Metsola puk v pokľaku schoval medzi svojimi betónmi.
56:09
Kondratiev poslal od modrej puk na bránku hostí, Štepánek v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
55:55
Ďalší puk belasých von cez všetky čiary, opäť zakázané uvoľnenie a je to dobré, len nepustiť domácich do tlaku.
55:46
Domáci držali hostí v pásme, strela spoza ľavého kruhu trafila do rúk pred bránkoviskom ležiaceho Zohornu, belasí následne puk poslali von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
55:09
Slovan chyboval v hre zakázaným uvoľnením, hra sa presťahuje pred Štepánka, belasí striedať nemôžu.
55:01
Domáci v plnom počte, Slovan príležitosť na gólovú poistku nevyužil.
54:21
Taimi spoza bránky Štepánka zakladá útočnú akciu belasých.
54:03
Barker poslal puk medzi tri žrde, Metsola puk schoval vo svojej lapačke.
53:50
Slovan zamkol domácich v pásme a snaží sa o gólovú poistku.
53:11
Hostia v plnom počte a bude to Slovan, kto bude hrať teraz s výhodou jedného muža v poli.
53:01
Hákovanie videli arbitri a na trestnú poslali Klopova, chvíľku budeme hrať štyria proti štyrom, potom bude nasledovať presilovka hostí.
52:19
Viedenský zachytil rozohrávku domácich, vyviezol ho do pásma Amuru a snaží sa ho udržať čo najdlhšie na svojej hokejke.
51:41
Metsola rozohráva presilovkovú akciu domácich, keď Slovan vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary.
51:11
Skalický dostal dve minúty za podrazenie a bude horúco pred Štepánkom, Amur má možnosť vyrovnať vývoj zápasu.
50:40
Signalizované vylúčenie hostí, Metsola na striedačke, Amur so šiestimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
49:53
Slovan vyhral buly v pásme domácich, puk smeroval za kruh, po ľade vystrelil Ebert, Metsola puk poslal späť do hry cez svoje betóny.
49:31
Potechin vystrelil z ľavého kruhu z vnútornej strany zápästím, našťastie puk oprel o ochranné sklo a Štepánek zasahovať nemusel.
48:29
48:29
goalChabarovsk dal gól!
Amur ešte zápas zdramatizuje, po brejku zakončoval z pravej strany Frolov, Štepánek puk vyrazil pred seba a nikým nepokrytý MAREK KVAPIL v dorážke proti svojmu krajanovi uspel. Asistencie: Alexander Frolov a Tomáš Zohorna.
47:54
Domáci sa previnili proti pravidlám na modrej ofsajdom, hra je prerušená a Slovan drží nádej na zisk všetkých troch bodov.
47:16
Domáci v plnom počte, v závere presilovky Viedenský puk dobre netrafil a Amur svoje oslabenie prežil bez ujmy.
46:54
Až teraz Slovan nahodil puk do pásma domácich a zamkol ich pred Metsolom, kto?
45:41
Štepánek likviduje nepríjemný skáckajúci puk, hostia domácich v presilovke v zóne ešte nezamkli.
45:16
Byvaľcev dostal dve minúty za držanie Taimiho, Slovan bude hrať presilovku.
44:30
importantPrečíslenie domácich na druhej strane a Štepánek vyrazil puk späť do hry, domáci kontaktný gól nevsietili.
44:15
importantŘepík poslal puk do priestoru domácej bránky, Metsola cez pravý betón puk poslal späť do hry.
43:49
Slovan poslal puk do stredného pásma a oba tímy posielajú počas hry na ľad čerstvé sily.
42:59
Domáci nahadzovali od modrej z ľavej strany od mantinelu puk na bránku hostí, ešte ho jemne ťukol Byvaľcev, Jakub puk schoval vo svojej lapačke.
42:35
Kašpar poslal puk pred bránku, Metsola dobre čítal hru a odrazený puk v bránkovisku pohotovo schoval pod svoju rukavicu.
41:14
Strela Vladislava Ušenina a na pravej strane pri bránkovisku stál jeho brat Viačeslav, ktorý však puk trafiť nedokázal a ten skončil na zadnom mantineli.
41:10
Meszároš poslal puk von len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa presťahuje pred Štepánka, Slovan by mal hrať svoju hru, na bránenie je priskoro.
40:23
Kolář z obranného pásma nahodil puk na Štepánka, ktorý ho chcel rozohrať, na istotu ho však radšej prikryl a Amur má pásmo.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 13:17.
V druhej tretine Slovan udrel a že to bolo hneď trikrát, to nečakal nikto pod Tatrami. Mikúš po návrate z trestnej zavelil do útoku a keď sa pridali Šťastný s Řepíkom, hneď sa bude fanúšikom na Slovensku lepšie obedovať. Nuž a Skalického puk skončil na ľavej žrdi domácej bránky. Amur v závere tretiny vyvinul obrovský tlak v pásme belasých, bez úspechu, Slovan to ubránil a Štepánek zmenu skóre nepripustil. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 16:6.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:44
Meszároš vystrelil spoza ľavého kruhu, minul bránku Metsolu a Amur zakladá poslednú akciu druhej tretiny.
39:21
Aťušov má puk na hokejke v zóne domácich, Slovan formuje zadné rady a čaká súpera na modrej.
38:41
Slovan vyhodil puk von z pásma a aspoň na chvíľku sa vymanil spod tlaku domácich, už to len udržať v tejto druhej tretine.
37:50
Amur drží hostí v pásme pod tlakom, Slovan mu však ideálny palebný priestor neposkytol, Štepánek tak môže pokojne kontrolovať hru a režírovať defenzívu belasých.
36:42
Spoza bránky hostí začína Slovan svoju útočnú akciu, hráme dlho bez prerušenia a belasí na istotu, nikam vpred sa bezhlavo nehrnú.
34:53
importantPrečíslenie domácich dva na jeden, Byvaľcev vystrelil z pravej strany, Štepánek puk vyrazil späť do hry a v druhej tretine drží čisté konto.
34:06
Puk opäť lieta z pásma do pásma, bez prerušenia hry, Amur sa snaží hrať s pukom čo najdlhšie na svojich hokejkách, Slovan mu túto príležitosť nedáva.
32:46
Koláŕ vystrelil od modrej, Štepánek puk poslal späť do hry, po krátkom čase ho defenzíva hostí domácim z hokejok zobrala.
32:26
Řepík preveril pozornosť Metsolu, ktorý puk pri ľavej žrdi zneškodnil, v hre budeme pokračovať po reklamnej prestávke.
31:18
Štepánek opäť v akcii pred útočníkom v oranžovom drese, Jakub puk v pokľaku zlikvidoval a domáci budú mať aspoň pásmo na vhadzovanie.
30:51
30:51
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan vyhral buly a operoval s pukom v pásme domácich, od modrej vystrelil Ebert, Metsola puk vyrazil pred seba, Kašpar ho posunul vľavo a z ťažkého uhla MICHAL ŘEPÍK poslal puk do bránky Amuru. Asistencie: Lukáš Kašpar a Nick Ebert.
30:34
Averin posunul hokejku svojmu gólmanovi a inkasuje dve minúty trestu, možnosť pre rozbehnutý Slovan na tretí zásah.
29:59
importantKašpar ušiel po pravej strane a vystrelil od kruhu, Metsolovi tiež vystrelil hokejku z rúk, belasí držia domácich v pásme.
29:50
Štepánek v pokľaku likviduje puk domácich a Amur sa vyrovnania teraz nedočkal.
28:54
28:54
goalSlovan Bratislava dal gól!
Belasí zatvorili domácich v pásme a motali im hlavy, Viedenský poslal puk spoza bránky na bránkovú čiaru vpravo, Voráček po bránkovej čiare vystrelil a pred bránkoviskom ANDREJ ŠŤASTNÝ puk poslal do siete Metsolu. Asistencie: Tomáš Voráček a Marek Viedenský.
26:57
importantŠtepánek opäť likviduje v lapačke puk, ktorý letel na jeho bránku po strele Zohornu z ľavého kruhu, Jakub puk vyrazil cez betóny a ten oblúčikom smeroval do jeho siete.
26:09
Slovan pokazil prechod do pásma, vyrobil zakázané uvoľnenie a striedať nemôže, vhadzujeme po pravici Štepánka.
25:56
Štepánek upokojil hru na ploche, keď v lapačke zneškodnil puk z ľavej strany, v hre pokračujeme po reklamnej prestávke.
25:12
importantViedenský poslal puk vľavo Skalickému, ktorý opečiatkoval konštrukciu domácej bránky, puk ešte v dorážke skúšal do siete usmerniť Šťastný, ktorý stál pred bránkoviskom, nepodarilo sa mu to v bejzbalovom údere.
24:56
Aťušov bol natlačený Švarným do bránky hostí, došlo k jej posunutiu a hra je prerušená, vhadzovať však budeme v strednom pásme.
23:55
Domáci sa takmer dostali do šance, Zohorna však svojim pukom z pravej strany medzi kruhmi Frolova nenašiel a Štepánek si mohol vydýchnuť.
22:07
22:07
goalSlovan Bratislava dal gól!
Tak teraz sa nám diali na ľade veci, Vladislav Ušenin neuspel na trikrát pred Štepánkom, ktorý jednoznačne podržal tím belasých. no a do bodky platilo: nedáš? Dostaneš! Slovan vybojoval puk, na ľad naskočil JURAJ MIKÚŠ, ktorý korčuľoval na Metsolu a strelou švihom rozvlnil sieť za jeho chrbtom. Asistencia: Radek Smoleňák.
21:57
Oba tímy s plným počtom hráčov na ľadovej ploche.
20:53
Slovan bojoval o puk za bránkou domácich, Taimi puk vybojoval a poslal pred bránkovisko, spoluhráča v bielom drese však nenašiel a Frolov vyviezol puk von z pásma.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 12:28.
V prvej tretine sme videli hneď v úvode dve presilovky domácich, ktoré Slovan ubránil. Hostia potom vyrovnali hru v poli, aktívny Hecl však účet duelu neotvoril. Naopak, domáci v druhej polovici prvej časti hry zvýšili tempo a začali režírovať hru, odmenou im bol puk v sieti hostí, gól musel potvrdiť videorozhodca zápasu. V závere tretiny sme videli obojstranné vylúčenie a tak v úvode druhej časti hry budeme začínať štyria proti štyrom. Pomer striel medzi žrde v prvej dvadsaťminútovke 12:4.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:57
Veličkin dostal dve minúty za držanie hokejky Mikúšovi, ktorý oplácal a inkasuje dve minúty za vrazenie na mantinel. Hrať budeme štyria proti štyrom. Trest za Veličkina odsedí Zaseda.
19:15
Kašpar poslal skáckajúci puk na modrú Meszárošovi, Andrej puk spracovať nedokázal a napokon sa hostia sami pripravili o útočné pásmo.
18:19
Aktívny Hecl zobral v pásme domácich puk z hokejky Vladislava Ušenina, nemal tam však spoluhráčov, aby belasí dokázali akciu aj strelecky zakončiť.
17:22
Jordán vystreli od modrej z pravej strany, puk poslal na ochranné sklo, odtiaľ sa ponad bránku odrazil do bránkoviska, defenzíva hostí situáciu zvládla, puk však majú na hokejkách domáci borci.
16:18
Ebert z pravej strany spoza kruhu poslal reklamný puk na bránku domácich, Metsola mal dobrý výhľad a puk letiaci tesne nad ľadom bezpečne schoval vo svojej rukavici.
15:16
Jordán poslal puk mimo hraciu plochu, ale bolo to po bloku hráča v bielom drese, vylučovať sa nebude, vhadzujeme v strednom pásme.
14:55
Zohorna nemohol hrať s pukom, keďže sám seba vystavil do ofsajdu, čiarový akciu domácim musel zastaviť.
14:00
14:00
goalChabarovsk dal gól!
Li vystrelil spoza ľavého kruhu, Štepánkovi puk prepadol na bránkovú čiaru a skončil hranou za bránkovou čiarou, Štepánek puk vytiahol von a v bránkovisku ho potom do siete poslal Byvaľcev, toto by chcelo videorozhodcu zápasu. Aj sa tak deje. Videorozhodca gól uznáva a jeho autorom je DENIS MUZMIN, ktorý stál poblíž bránkoviska a od neho sa puk odrazil do siete súpera. Asistencie: Oleg Li a Bohdan Potechin.
12:53
Aťušov skončil na ľade po zrážke so spoluhráčom Zohornom, zostal na ľavom kruhu a Slovan do akcie nemohol, zdravie hráčov je prednejšie a hlavný hru prerušil. Vhadzujeme v centrálnom kruhu.
11:52
importantGubin nakorčuľoval s pukom pred bránkovisko a vystrelil z ľavej strany, Štepánek v pokľaku puk poslal späť do hry a podržal tím od Dunaja.
11:32
Hra nabrala tempo a puk lieta z pásma do pásma, viac z hry však majú v tejto fáze hry domáci.
10:45
Hecl zobral v strednom pásme puk z hokejky Averina a Slovan mohol do útoku, prihrávku vpred však pokazil a z akcie nič napokon nebude.
09:18
Kvapil vystrelil švihom po prechode modrou spoza obrancu belasých, Štepánek v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
08:58
Taimi posielal puk na modrú Smoleňákovi, Radek puk nespracoval a ten skončil v rohu klziska.
08:23
Štepánek v akcii po nahodenom puku, Amur získal pásmo na vhadzovanie, vhadzujeme po ľavej ruke Jakuba Štepánka.
08:15
Genoway pri signalizovanom ofsajde neopustil pásmo domácich, napádal rozohrávku Amuru a tak čiarový hru musel prerušiť.
08:04
Amur chyboval pri prechode do útoku a vyrobil zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po pravej ruke Juha Metsolu.
07:34
importantBarker poslal kolmý puk vpred, spoza kruhov umne švihom vystrelil Hecl, Metsola puk letiaci tesne nad ľadom schoval vo svojej lapačke.
06:35
Frolov chcel po prechode modrou vystreliť spoza obrancu z ľavej strany, bek hostí puk zblokoval do rohu klziska, Štepánek bol bez práce.
06:25
Genoway neskoro poslal puk do pásma domácich, Smoleňák bol až na kruhu a tak arbitri akciu belasým zastavili pre ofsajd.
05:23
Hostia v plnom počte, Slovan svoje druhé dnešné oslabenie ubránil a Štepánek zmenu skóre v závere oslabenia nepripustil.
05:16
Jordán pálil od modrej, Štepánek puk vyrazil vľavo od seba a Byvaľcev to skúšal na dvakrát v dorážke, Štepánek v pokľaku puk zlikvidoval.
05:11
Vladislav Ušenin vystrelil príklepom z ľavého kruhu, Štepánek v pokľaku puk schoval medzi svojimi betónmi.
04:35
Ebert poslal puk von z pásma až pred Metsolu, Slovan výborne bráni a domácich do akcií vôbec nepúšťa.
04:03
Metsola pred Kašparom rozohral spoza svojej bránky akciu Amuru, Slovan umne stráži modrú čiaru.
03:36
Slovan poslal puk von cez všetky čiary a opäť tak zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
03:23
Jordán skončil v rohu klziska na ľade, Hrnka inkasuje dve minúty za úder lakťom, opäť presilovka pre domácich.
02:53
Hostia v plnom počte, Amur dohrával akciu v pásme a Štepánek puk z pravej strany vyrazil pred seba, pred bránkoviskom dorážal jeden z hráčov domácich, Štepánek aj tento puk poslal späť do hry.
02:46
Potechin po prechode modrou čiarou vystrelil švihom z ľavého kruhu, Štepánek puk usmernil cez ochranné sklo na sieť.
02:14
Slovan poslal puk von z pásma a tak od gólmana Metsolu začína presilovková akcia Amuru.
01:26
Amur zamkol hostí v pásme, strela z pravej strany skončila za bránkou Štepánka po dotyku s vrchnou sieťou bránky belasých.
00:53
Za držanie dostal dve minúty Meszároš a tak si domáci v úvode duelu zahrajú presilovku.
00:44
Prvá rozohrávka hostí a hra sa po zakázanom uvoľnení vráti pred Štepánka.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu. Slovan v bielych dresoch, domáci Amur v oranžových dresoch.
Príjemné sviatočné predpoludnie vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z vystúpenia belasých na ľade v Chabarovsku. Dnes sa do bránky postaví Jakub Štepánek, na druhej strane bude bránkovisko strážiť Juha Metsola. Tréner Říha zmenil všetky útočné formácie, uvidíme, do akej miery to pomôže mužstvu a či vôbec odohrajú v tejto zostave aspoň jednu celú tretinu.
Úvodné zostavy:

Amur Chabarovsk:

Metsola (Kiseľov) – Metsola (Kiseľov) – Kolář (A), Kondratiev, Jordán, Kuzmin, Aťušov (C), Averin, Kalinin – Potechin, Byvaľcev, Li – Kvapil, Frolov (A), Zohorna – Via. Ušenin, Grkov, Vl. Ušenin – Gubin, Klopov, Veličkin – Zaseda

HC Slovan Bratislava:

Štepánek (Mazanec) – Barker, Ebert, Taimi, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Hedera, Kozák – Kašpar (A), Co. Genoway, Řepík – Hrnka, J. Mikúš, Smoleňák, – Šťastný, Viedenský, Skalický – Sloboda, Sádecký, Hecl

Rozhodca:

Ansons (LOT), Odinš (LOT) – Majtak, Strelcov.
HC Slovan získal na svojom tripe na Ďalekom východe zatiaľ len jeden bod vo Vladivostoku, keď domácim „námorníkom“ podľahol až po samostatných nájazdoch. V Šangaji pri svojej streleckej impotencii ťahal za kratší koniec, možnosť na reparát prichádza v piatok v Chabarovsku.

Amur Chabarovsk – hokejový tím z najvzdialenejšieho mesta celej KHL. Chabarovsk s takmer 600.000 obyvateľmi leží na pravom brehu rieky Amur len 30 km od hraníc s Čínou a 600 km severozápadne od Japonska. Hokejový klub v meste na Ďalekom východe vznikol v roku 1958. Za čias sovietskej éry ako SKA, od roku 1996 niesol názov SKA Amur a od roku 1998 už len ako Amur. Chabarovsk veľa vody v hokejovom svete nezamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých troch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 20., 21., a 22. miesto. V ďalšom, štvrtom ročníku, sa Amur prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole ho vyprášil neskorší finalista, Avangard Omsk, 4:0 na zápasy. Chabarovsk tak v konečnom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. V piatom ročníku tomu nebolo inak, Amur v konečnom účtovaní zaknihoval 25. pozíciu a v ďalších dvoch sezónach zhodne 28. priečku. V ôsmej sezóne to bolo opäť bez účasti v play-off a v záverečnom účtovaní klubov 25. priečka. Nuž a v tej uplynulej to bolo opäť bez play-off s konečným 22. miestom plejády klubov KHL.

Bielo-modro-zlatý dres Amuru obliekajú predovšetkým hráči z Ruskej federácie, doplnení jedným hráčom z Fínska a až štyrmi z Českej republiky – Michal Jordán, Marek Kvapil, Jan Kolář a Tomáš Zohorna. Amur hráva svoje domáce zápasy v Platinum Arene, ktorá pojme 7.100 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Alexejevič Martemianov.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Platinum Arena bude hostiť slovenského zástupcu v KHL a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan dosiahol prvú výhru na ľade súpera, triumfoval v Chabarovsku