V Paríži nebude chýbať Slovenský olympijský dom, vítaný v ňom bude každý fanúšik

Olympijské kruhy v Paríži.
Olympijské kruhy v Paríži. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. júl 2024 o 15:27

Maison Slovaque sa bude nachádzať v Parku národov v priestoroch veľkého parížskeho parku La Villette.

BRATISLAVA. Slovensko nebude mať na olympijských hrách v Paríži zastúpenie len medzi športovcami, reprezentovať bude aj tradičný Slovenský dom.

Domáci aj zahraniční návštevníci budú môcť počas Hier XXXIII. olympiády práve v Slovenskom olympijskom dome Maison Slovaque spoznať Slovensko ako krajinu s bohatou kultúrou, divokou prírodou a s početnými pamiatkami zapísanými v zoznamoch UNESCO. Slovenský olympijský a športový výbor a Slovakia Travel pre nich pripravili pestrý program.

Funguje už web house.olympic.sk, na ktorom sa môžu záujemcovia zaregistrovať, táto registrácia umožňuje bezplatný vstup.

"V národnom stánku Slovenska sa budú každý deň konať hudobné vystúpenia, premietať výnimočné filmy a ľudia, ktorí kúsok Slovenska v Parku národov navštívia, môžu absolvovať aj zaujímavé workshopy," referuje Slovakia Travel prostredníctvom tlačovej správy.

Do domu by mali počas OH 2024 zavítať aj slovenskí reprezentanti, či už po nejakom úspechu alebo v čase voľna.

"Návšteva Slovenského olympijského domu Maison Slovaque by mala byť povinná pre každého, kto prichádza do Paríža povzbudiť našich reprezentantov v boji o cenné kovy. Vstup do nášho národného stánku je bezplatný, podmienkou je však registrácia na webovej stránke," uvádza Slovakia Travel.

Na webe sa okrem možnosti registrácie nachádzajú aj informácie o lokalite či prevádzke Slovenského olympijského domu.

"Už o niekoľko dní sa začne svetový športový sviatok. Tím našej organizácie neúnavne pracuje na tom, aby sme návštevníkom Slovenského olympijského domu dopriali jedinečné zážitky.

Prezentovať Slovensko pred celým svetom je veľká výzva, preto sme sa jej hneď od začiatku chopili s úsilím a chuťou. Chceme prezentovať Slovensko v čo najlepšom svetle,“ uviedla generálna riaditeľka Slovakia Travel Ivana Vala Magátová.

Slovenský olympijský dom sa bude spolu s ďalšími národnými domami nachádzať v Parku národov v priestoroch veľkého parížskeho parku La Villette. Otvorený pre verejnosť bude od 27. júla do 11. augusta, denne v čase medzi 10.00 a 23.00 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»V Paríži nebude chýbať Slovenský olympijský dom, vítaný v ňom bude každý fanúšik