Oktagon Prime 4: Jonas Mågård sa stal po dominantnom výkone šampiónom bantamovej váhy

(Zdroj: Oktagon MMA)

Žralok predviedol takmer bezchybný výkon.

PARDUBICE. Titulový súboj o šampióna bantamovej váhy. To bol vrchol večera Oktagon Prime 4, keď sa proti sebe postavili domáci Filip Macek a Dán Jonas Mågård.

Macek je na domácej pôde známy bojovník, keď pod krídlami Oktagonu bojoval už uctyhodných osemkrát. Na svojom konte mal pritom iba jedinú prehru z titulového súboja s Tomášom Deákom a od tohoto zápasu nazbieral ďalšie 3 výhry.

Mågård sa na druhej strane predstavil fanúšikom iba nedávno, keď v Bratislave dokázal zdolať Elnura Valieva a submisiou upravil svoje skóre na 12-5. Po súboji sme videli výzvu od Macka, ktorú dánsky reprezentant prijal a tak už nič nebránilo súboju o uvolnený opasok váhy do 61 kilogramov.

Priebeh zápasu

1. kolo

Ako sa na bantamovú váhu patrí, obaja bojovníci sú neskutočne pohybliví a prvé výmeny prišli po rýchlych priskočeniach. Stred klietky si v prvom dejstve viac držal Dán, ale výraznejšiu prevahu nemal ani jeden z bojovníkov.

Macek využíval hlavne low kicky, ktoré si nachádzali svoj cieľ. Najväčšie vzrušenie ale prišlo v štvrtej minúte, keď Mågård zachytil nohu súpera, poslal ho úderom na zem a pridal pár úderov naviac.

2. kolo

Mågård aj v druhom kole pekne zachytával round kick a následne pridal úder. Macek sa zdal byť o poznanie nervóznejší, keď útočil aj nepripravenými údermi, ktoré míňali súpera.

V tretej minúte sa zdalo, že rovnako ako v zápase s Deákom sa Macek dobrovoľne ocitol na chrbáte, ale Mågård sa nenechal nalákať a súboj tak pokračoval v postoji.

Dánsky bojovník je aj v druhom kole presnejším a rýchlejšim z dvojice a Macek vôbec nevie nájsť na súpera recept.

3. kolo

Tretie dejstvo už začal Mågård podľa kurzových stávok ako veľký favorit. Macek dostal pokyny, že má na súpera tlačiť, ale to sa českému matadorovi vôbec nedarí, keď Jonas pekne odrážal každý útok.

Súboj sa čím viac začína podobať na duel s Deákom, keď sa Macek až príliš často z vlastnej vôle ocitá na chrbáte a čaká na súpera. Stred klietky patrí takmer po celý čas Mågårdovi a na tvári Macka je už jasne vidno, kto má navrch.

Posledná minúta kola patrí Dánovi, keď mu vychádza takmer každý úder a kombinácia. Na konci kola pichádza ešte poriadna rana a Macek sa ocitá na zemi. Po troch kolách českého borca zachráni iba ukončenie pred limitom.

4. kolo

Macek prestal kopať, útočí iba kombináciami najviac 2 úderov a Mågård takmer vôbec nespomalil. Naviac pridáva po kombináciách aj údery naviac a po jednom zo zdvihákov sa Macek ocitá opäť na chrbáte.

Pokus o takedown a Mågård sa zasa s prehľadom bráni. Na výkone Macka badať neuveriteľnú frustráciu, keď sa ani po 17. minútach nedostal vôbec do hry a inkasuje úder za úderom.

Situáciu chápe aj publikum v Pardubiciach, ktoré je takmer stále ticho a dokonca prichádza piskot, keď sa Macek zasa dobrovoľne ocitol na chrbáte.

5. kolo

Komentátor Novotný trefne poznamenal, že pred posledným kolom si praje Macek byť všade, len nie v klietke. Rovnako aj tréner Reinders nabáda už iba k boju srdcom.

Výmena úderov a Macek je zasa na zemi, agónia českého bojovníka naďalej pokračuje. Mågård ale stále tlačí a zdá sa, že chce súboj ukončiť pred limitom. Podľa štatistiky doručil Dán viac ako trojnásobne viac úderov ako jeho súper.

Mågård si súboj neskutočne užíva, odráža takedown, vysiela ďalšie údery a minútu pred koncom by zápas otočila iba ruka Božia. Zázrak sa ale nekonal a 'Žralok' si tak parádnym výkonom vzal opasok šampióna bantamovej váhy.

Výsledok: Mågård vyhráva na body (50-45, 50-45, 50-44)

Slová víťaza: Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí prišli, či si zakúpili prenos. Neukázal som ani 10 percent zo svojho umenia. Ďalšia šou je v decembri nie? Pohovorme si o tom neskôr.

Aplaus pre Filipa, lebo je naozaj tvrdý bojovník. Ako sa vysporiadal so zápasom bolo naozaj dobré. Vedel som, že môže ukončiť zápas jedinou technikou a to som presne chcel, poriadne sa otestovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon Prime 4: Jonas Mågård sa stal po dominantnom výkone šampiónom bantamovej váhy