Oktagon MMA prináša novinku v pravidlách

(Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|18. jún 2021 o 15:57 (aktualizované 18. jún 2021 o 15:59)

Očakáva sa zlepšenie rozhodovania zápasov.

BRNO. Najväčšia domáca organizácia Oktagon predstavila pred sobotným turnajom novinku v pravidlách.

Od nasledujúceho turnaja Oktagonu pribudne možnosť videorozhodcu a jeho posúdenia spornej udalosti v zápase po vzore podobných systémov z iných športov. Ide o niečo, čo v zmiešaných bojových umeniach dnes využíva Nevadská atletická komisia.

Primárne ide o to, že preskúmanie výsledku bude vždy len v prípade, ak hlavný rozhodca v oktagone nadobudne dojem, že zápas bol ukončený nelegálne, alebo v prípade, že nemal možnosť vidieť vzdanie súpera a podobne.

Následne môže požiadať supervízora požiadať o prehodnotenie rozhodnutia. Vďaka tomu bude môcť zmeniť napríklad výhru na prehru, takže je to nápomocné.

Napríklad padne knokaut nohou, ale bojovník bol ukotvený troma bodmi na zemi. Zápas sa ukončí výhrou jedného bojovníka, rozhodca však ide k videu, kde zistí, že úder bol nelegálny, a tak výsledok môže úplne otočiť. Rozhodnutie k preskúmanie musí ale padnúť jedine od hlavného rozhodcu z klietky,“ opísal novinku v pravidlách český rozhodca MMA Pavel Touš.

Najznámejší český rozhodca následne dodal, že efektivitu zmeny v pravidlách ukáže najlepšie až zápasová prax, a tak si na prvé výsledky ohľadom prínosu videorozhodcu budeme musieť počkať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon MMA prináša novinku v pravidlách