Hviezdne mená aj titulové zápasy. Čo prinesie nabitá štartovka Oktagon 31?

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. (Zdroj: Oktagon MMA.)
SvetMMA|13. feb 2022 o 18:14

Štartovka je odhalená. Čo nás čaká na turnaji Oktagon 31?

PRAHA. Po skoro dvojmesačnej odmlke nás čaká ďalšie podujatie najväčšej československej organizácie Oktagon MMA.

Turnaj Oktagon 31 sa po dvoročnej prestávke uskutoční v pražskej aréne O2 a jedno je isté, každý fanúšik zmiešaných bojových umení si príde na svoje.

Najväčším ťahákom budú bezpochyby dve titulové súboje.

V tom prvom o dočasný titul ľahkej váhy zabojuje talentovaný slovenský bojovník Ronald Paradeiser proti Losanovi Keitovi.

Hlavný súboj večera bude patriť duelu o opasok strednej váhy. Dočasného šampióna Samuel "Pirát" Krištofič preverí nová akvizícia z poprednej európskej ligy KSW Čech Patrik Kincl.

Ani ďalšie zápasy na karte ale nezaostávajú. Čo prinesie turnaj Oktagon 31? To si povieme v nasledujúcich riadkoch.

Stane sa neohrozeným kráľom Oktagonu?

Hoci sa na jar minulého roka potýkal s vážnym zranením, ukázal, aké má srdce bojovníka. Víťaz druhej série Oktagon výzvy Samuel Krištofič využil v júli šancu na poslednú chvíľu zabojovať o dočasný titul strednej divízie.

Na pražskej štvanici ho nečakal ľahký súper, on to ale aj s minimálnou prípravou zvládol. Po piatich kolách Pirát porazil Poliaka Marcina Naruszczku, čím dosiahol veľký kariérny míľnik.

Neskôr sa mal Krištofič stretnúť o právoplatný opasok divízie s legendárnym Karlosom "Terminátorom" Vémolom, dlhodobé zdravotné problémy s ramenom českého bojovníka ale zápasu vystavili stopku.

Vedenie organizácie ale prišlo s iným plánom. Známeho zápasníka mal preveriť iný Čech, a to Patrik Kincl. Bojovník, ktorý dlhé roky patrí k tomu najlepšiemu, čo Česká republika v zmiešaných bojových umeniach ponúka.

Kvôli vládnym opatreniam spojeným s ochorením COVID-19 musel byť však v decembri súboj zrušený a presunutý práve na 26. február.

Stret Piráta a Kincla posledné týždne sprevádza vzájomný trashtalk, ktorý iba potvrdzuje dôležitosť tohto súboja.

Zápas talentov alebo boj o Buchingera

Hoci má v Oktagone za sebou iba jediný zápas, svojím debutovým výkonom si získal miesto v súboji o dočasný titul ľahkej váhy.

Dominantnou výhrou na podujatí Oktagon 29 nad Karolom Ryšavým sa Losanovi Keitovi otvorili veľké možnosti v rámci domácej organizácie.

Hoci v pozápasovom rozhovore zmieňoval meno šampióna ľahkej váhy Ivana Buchingera, 24-ročný bojovník ale o veľa nepríde.

Rodáka z Guiney vyzval na súboj elitný bojovník ľahkej váhy Ronald Paradeiser a odpoveď na seba dlho čakať nenechala.

Duel o dočasný opasok divízie alebo boj o Buchingera je na svete.

Na druhej strane ide rovnako o veľkú šancu aj pre talentovaného zástupcu bratislavského klubu OFA Ronalda Paradeisera.

Aj keď sa pred rokom Paradeiser neúspešne o titul proti Buchingerovi uchádzal, v priebehu roka výhrami nad Ardom Adasom a Gilberom Ordonezom dostatočne preukázal svoje schopnosti a ambície.

Čepov návrat

Na turnaji Oktagon 31 nebude chýbať ani návrat Vlasta Čepa. Pre srbsko-slovenského bojovníka ide o návrat po decembrovom zranení.

Víťaza projektu Oktagon Undeground vo váhe do 90 kilogramov čaká zaujímavá výzva, keď narazí na Brazílčana Alexandra Silvu.

27-ročný bývalý kickboxer má rovnako ako Čepo na profesionálnom okruhu MMA sedem výhier, pričom až šesť z nich prišlo po technickom knokaute.

Súboj tak na papieri sľubuje atraktívny stret dvoch postojárov.

Polívka a skúška ohňom

Zápasníci v strednej váhe s ním musia rátať. Český mladík Zdeněk Polívka už tradične necúva pred výzvou, a jedna taká ho čaká v aréne O2.

Bude ním niekdajší niekdajší titulový súper Karlosa Vémolu Alex Lohoré.

Veterán viacerých známych európskych líg bude chcieť pri svojom návrate do Oktagonu predviesť čo najlepší výkon.

Čo sa týka talentovaného českého bojovníka, ten týmto súbojom pokračuje v ceste za najvyššími priečkami strednej divízie Oktagonu.

Polívka na seba na jeseň minulého roka upozornil dôležitými výhrami nad veteránom UFC Ericom Spicelym a Poliakom Robertom Bryczekom.

Atraktívne súboje pokračujú

Do zápasu sa vracia aj veteránka UFC Lucie Pudilová. Tá sa po úspechu nad Poľkou Martou Waliczek stretne s Priscilou de Souza.

Ak všetko pôjde dobre, Pudilová by sa tento rok mohla uchádzať o titul Oktagonu v ženskej bantamovej váhe.

Všetko alebo nič. Takto by sa dali opísať protivníci Andreja "AK-47" Kalašnika a Jakuba Bahníka. Oboch totiž čakajú na papieri náročné súboje.

Bahník sa pokúsi získať skalp bývalého zápasníka UFC Jaya Cucciniella, zatiaľ čo brnenský bojovník s prezývkou AK-47 vyzve do tanca Rusa Arthura Karavaeva.

Slovenských divákov zaiste poteší súboj Denisa Farkaša pod pravidlami MMA. Rodák z Handlovej bude mať duel s Maxom Handaganicom.

Účastník prvej Oktagon výzvy Jakub Běle sa pokusí vrátiť na víťaznú vlnu proti Naglisovi Kanišauskasovi.

Běleho mohli diváci vidieť v decembri na podujatí v Ostrave, kde ho na body zdolal Marcin Naruszczka.

V neposlednom rade na turnaji uvidíme súboj José Toledo vs. Jorick Montagnac a stret Michala Nepraša a Daniela Bažanta.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hviezdne mená aj titulové zápasy. Čo prinesie nabitá štartovka Oktagon 31?