Zabojuje o titul Oktagonu. Keita o Paradeiserovi: Nikto po ňom nešiel, ja ale necúvam

Losane Keita.
Losane Keita. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|11. feb 2022 o 18:09

Pred titulovým duelom zhodnotil svojho súpera.

PRAHA. Hoci má v Oktagone za sebou iba jediný zápas, získal miesto vo februárovom súboji o dočasný titul ľahkej váhy.

Decembrovou výhrou na knokaut nad Karolom Ryšavým sa Losanovi Keitovi otvorili zaujímavé možnosti v rámci najväčšej domácej organizácii.

Rodáka z Guiney krátko po jeho víťazstve vyzval na súboj elitný bojovník ľahkej váhy Ronald Paradeiser. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať.

Súboj Keitu a Paradeisera bude ozdobou februárového turnaja Oktagon 31. Aby toho nebolo málo, víťaz získa dočasný opasok divízie do 70 kilogramov.

On neustupuje

V rozhovore pre MMA Bez Masky sa Keita rozpovedal o nadchádzajúcom súboji.

24-ročný zápasník hovorí, že kľúčom k víťazstvu nad Paradeiserom bude jeho nátlakový štýl boja.

„Pozeral som sa na všetky jeho zápasy. Je to dobrý postojár. Vyšiel mu najmä zápas s Ardom Adashom, ten však po ňom nešiel, viacmenej pred ním cúval. Skrátka bojoval iba s protivníkmi, ktorí pred ním ustupovali.

Nikto po ňom nešiel, ja ale necúvam. Idem vždy dopredu. Pozrite sa na zápas s Mateuszom Legierskim. Ronald je dobrý bojovník, keď ide dopredu. To sa však zmení, keď bude musieť ustupovať,“ opísal bojovník trénujúci v belgickom Kortrijku.

Cieľ je titul, na angažmán v UFC netlačí

Spolu so zápasníckymi schopnosťami Keitovi nechýba ani sebavedomie. Po prípadnej výhre verí, že to bude práve on, kto ako prvý v Oktagone porazí šampióna perovej a ľahkej váhy Ivana Buchingera.

„Som stopercentne presvedčený, že ho dokážem zdolať. Chcem s ním bojovať, aj keby to nemalo byť o opasok. Viem, že je to kvalitný zápasník. Má úspechy, skvelú bilanciu, teraz drží dva tituly.

Verím, že ho ale dokážem poraziť. Ide o veľké meno, ktoré chcem zdolať. Prišiel som do Oktagonu, aby som tu bol šampiónom.“

Bojovník s prezývkou Čierny Panter má jasné predstavy o kariére. V Oktagone by chcel okrem titulu aj nabrať ďalšie skúsenosti.

„Mal som ponuku na kontrakt v USA od LFA (Legacy Fighting Alliance), ale to som odmietol, pretože som najprv chcel získať viac skúseností. Rovnako som sa mohol upísať KSW, vybral som si Oktagon. Na Oktagon som počul iba pozitívne ohlasy.

Chcem teraz nabrať viac skúseností, zápasím iba päť rokov. Do budúcna určite chcem ísť do UFC. Cieľ je poraziť Ronyho (Paradeisera), potom Ivana Buchingera a získať opasok,“ zakončil talentovaný bojovník.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zabojuje o titul Oktagonu. Keita o Paradeiserovi: Nikto po ňom nešiel, ja ale necúvam