Oktagon 33: Vila v taktickom zápase prebodoval Pokorného

Ahmed Vila po súboji s Pokorným
Ahmed Vila po súboji s Pokorným (Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|4. jún 2022 o 20:10

Vila bodoval jednoznačne u všetkých rozhodcov.

FRANKFURT. Aj keď Jaroslavovi Pokornému nevyšiel návrat do klietky po troch rokoch podľa predstáv, keď na podujatí Oktagon Prime 4 nedokázal zvíťaziť nad Janicicom, MMA mu stále chutí a tak sa v Nemecku zasa vrátil do akcie.

Proti nemu stál v perovej váhe Ahmed Vila z Bosny a Hercegoviny, ktorý dlhodobo trénuje v Nemecku. Ten naopak v poslednom zápase dokázal uškrtiť súpera gilotínou a upravil tak svoje skóre na 8-4.

Obaja bojovníci vynikajú skôr bojom na zemi a tak bolo už pred súbojom jasné, že uvidíme vysoko taktický súboj.

Šachová partia

Duel, ktorý nemal favorita, začal nepríjemným kopom do slabín a tak si 'Jubox' musel zobrať pár sekúnd na vydýchanie. O prechod na zem sa skôr pokúšal český reprezentant, Vila ale veľmi dobre odrážal už náznaky pokusov o strh.

Počet signifikantných úderov jasne hovoril v prospech Vilu a tak mal tréner Patrik Kincl v prestávke po prvom kole veľa práce s ordinovaním taktiky do ďalších minút.

Pokorný pridal po prestávke do svojho repertoáru nové prvky, keď začal k súperovi rýchlo priskakovať a následne po údere ustúpil. Vila zasa výborne kontroval a držal si stred klietky.

Kolo mohlo teda ísť na obe strany a pred posledným dejstvom bolo jasné, že súboj priniesol skutočne taktickú šachovú partiu.

Posledná päťminútovka priniesla rovnaý scenár, keď sme nevideli takmer žiadnu hru na zemi a bojovníci si po celý čas vymieňali údery v postoji. Tých ale nebolo dostatok na to, aby priniesli ukončenie a prácu tak mali bodoví rozhodcovia.

Tí jednohlasne v pomere 3 x 30-27 pridelili výhru na stranu Vilu, ktorý tak pokračuje na víťaznej vlne a v Oktagone si pripísal dôležitú výhru.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 33: Vila v taktickom zápase prebodoval Pokorného