Oktagon 30: Sporný výsledok? Juráček zdolal Pukača tesne na body

Matúš Juráček.
Matúš Juráček. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|30. dec 2021 o 22:37 (aktualizované 30. dec 2021 o 22:37)

V tesnom zápase zvíťazil český bojovník.

BRNO. Jeden z najviac sledovaných súbojov večera proti sebe obstará dvojica popredných zápasníkov veltrovej divízie Oktagonu Robo Pukač a Matúš Juráček.

Čech Juráček je podľa kurzov stávkových kancelárií pred zápasom veľkým favoritom. Zástupca tímu RPG je momentálne na vlne piatich výhier.

Na druhej strane je Pukač viac ako motivovaný ukázať, že ho nikdy nemožno podceňovať. Pre 29-ročného Slováka pôjde tento rok už o tretí duel v MMA.

Priebeh zápasu

1. kolo

Bojovníci sú pripravení, zápas môže začať. Juráček s typickým postojom z boxu. Opatrná úvodná minúta, kde vidíme vzájomné načívanie pohybov a útokov.

Medzitým sa súboj vyvinul do boja o prednú nohu. Ako Pukač, tak aj Juráček vyčkávajú a až v najlepšej možnej chvíli pošlú súperovi lowkick na prednú nohu.

Pukačovi sa už z kopov Juráčka začervenalo stehno.

Aj Juráček si však už nechce dovoliť len tak okopovať nohu. Extrémne vyrovnané kolo, ktoré mohlo skončiť na oboch stranách.

2. kolo

Druhá päťminútovka začala tam, kde prvé kolo skončilo. To znamená, že vidíme taktický výkon a boj o každý kop a každý úder. Obaja zápasníci sú si vedomí kvalít toho druhého a neradi by tomu druhému nechali čo i len centimeter priestoru naviac.

V druhom kole Pukač opticky lepším bojovníkom, Juráček zase pôsobí nervóznejším dojmom. Po druhýkrát sa musím opakovať, vyrovnané kolo.

3. kolo

Zatiaľ čo v prvých dvoch kolách držal Juráček stred oktagonu, bolesť nohy ho núti k defenzívnejšiemu prístupu. Iniciatívu preberá Pukač.

Juráček zatlačený na pletive. Minúta do konca. Je zjavné, že už nechce dostať do nohy ani o kop naviac. Pukač s pokusom o strh, ten ale Juráček ubránil.

Jeden z tejto dvojice bude po ohlásení výsledku bodovými rozhodcami poriadne sklamaný. Juráček skáče po siréne ohlasujúcej koniec zápasu víťazoslávne na pletivo, Pukač zase dvíha ruky nad hlavu.

Výsledok: Na body (29-28, 28-29, 30-27) víťazí Matúš Juráček. 

Slová víťaza (Matúš Juráček): Ďakujem Robovi za zápas. Myslím, že som bol o chlp lepším v tomto zápase.

Nabudúce chcem Matého Kertésza. Potrebujem výzvy a verím, že ma práve on dostane bližšie k titulu.

Slová porazeného (Robo Pukač): Nechápem tomu. Som sklamaný z rozhodnutia bodových rozhodcov. Neviem, čakal som iný výsledok.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 30: Sporný výsledok? Juráček zdolal Pukača tesne na body