Oktagon 27: V skvelom súboji mladých talentov víťazí Roman Paulus

Roman Paulus po zápase.
Roman Paulus po zápase. (Zdroj: Oktagon MMA)
Dávid Lukáč|11. sep 2021 o 19:50

Slovenský bojovník otočil nepriaznivý vývoj duelu.

BRATISLAVA. Roman Paulus, víťaz poslednej série šou Oktagon výzva, si na turnaji Oktagon 27 zmeral sily s poľským bojovníkom Szymonom Rakowiczom.

1. kolo

Rakowicz otvára súboj lowkickom, berie si stred klietky a začína tlačiť. Po minúte sa pokúša o takedown, ktorý sa mu podarí dokončiť. Z bočnej pozície pracuje krátkymi lakťami. Minútu pred koncom sa Paulus dostáva aspoň do full guardu.

Prvé kolo si po jednoznačnom priebehu pripíše na svoje konto poľský bojovník.

2. kolo

V prvej minúte druhého kola vysiela zverenec Attilu Végha highkick, ktorý však nezasahuje čisto. Rakowicz opäť tlačí a snaží sa Paulusa naháňať po klietke.

Slovenskému bojovníkovi sa podarí trafiť tvrdé údery, ktoré s Poliakom otrasú. Následne dokáže ubrániť pokusy o takedown. Oveľa lepšie kolo pre Romana Paulusa, aj keď veľmi tesné. 

3. kolo

Po polminútke zasahuje Rakowicz Paulusa prstom do oka, zápas je na chvíľu prerušený. Borci sa potom púšťajú do prestrelky, v ktorej sa Paulusovi darí úspešne zasahovať. Krásny zápas! 

Dobrá zadná otrasie Rakowiczom a hala ženie domáceho borca dopredu. Slovák stupňuje tempo, súper je čoraz viac bezradný. Pokusy o strh na zem Poliakovi nevychádzajú a je to práve Paulus, ktorý ho tesne pred koncom berie na zem a kolo zakončuje ground and poundom.

Výsledok: Roman Paulus poráža Szymona Rakowicza na body (28-28, 29-28, 29-28). 

Slová víťaza: V prvom kole ma dobre držal na zemi, ale moja psychika sa nezlomila. Bojoval som od prvého momentu do posledného. Chcel by som sa všetkým ľuďom, ktorí mi pomáhajú, poďakovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 27: V skvelom súboji mladých talentov víťazí Roman Paulus