Penaltová agónia, nádeje Írska odvial jedenástkový rozstrel (ohlasy médií)

Radosť futbalistov Slovenska z výhry nad Írskom v baráži o EURO 2020.
Radosť futbalistov Slovenska z výhry nad Írskom v baráži o EURO 2020. (Autor: Michal Svítok - TASR)
Sportnet|9. okt 2020 o 09:47

Slovensko sa priblížilo k druhej účasti na EURO.

BRATISLAVA. Ohlasy médií na štvrtkové semifinále baráže o postup na futbalové ME 2020 Slovensko - Írsko (0:0, 4:2 v rozstrele z 11 m):

irishnews.com: "Infarktová jednástková dráma Írov v Bratislave, sen o EURO sa rozpadol na milión častí. Dublin bude o rok v lete hostiť európsku smotánku, ale Íri nebudú jej súčasťou."

independent.ie: "Penaltová mizéria ukončila sen o EURO 2020. Slovenskí futbalisti premenili všetky štyri pokusy. Íri ukázali zlepšenie v porovnaní so septembrovým dvojzápasom, ale na postup nedosiahli."

thesun.ie: "Chlapci v zelenom po heroickom výkone nepostúpili do finále baráže EURO 2020. Stopku im vystavil jedenástkový rozstrel, v ktorom premenili iba dva pokusy."

irishmirror.ie: "Penaltová agónia. Alan Browne a Matt Doherty svoje pokusy nedali a Írsko bude chýbať medzi najlepšími na budúcoročnom finálovom turnaji majstrovstiev Európy."

bbc.com: "Nádeje Írska odvial jedenástkový rozstrel. Hostia v Bratislave nevyužili niekoľko obrovských príležitostí. Najväčšie spálili Conor Hourihane a Alan Browne."

Baráž o EURO 2020: Slovensko - Írsko: fotogaléria

13.11.2020

idnes.cz: "Vyrovnaný zápas v Bratislave mohli rozhodnúť hostia z Írska v predĺžení, ale trafili žrď. Slovensko sa priblížilo k druhej účasti na majstrovstách Európy v samostatnej histórii v rozstrele, v ktorom premenilo štyri penalty, kým Íri dvakrát zaváhali."

irishnews.com: "Umreli sme na diagnózu nepremenené šance. Mali sme ich niekoľko veľmi dobrých počas zápasu aj v 30-minútovom predĺžení. Nakoniec boli domáci výhercom penaltovej lotérie."

irishnews.com: "Najväčšia škoda spočíva v tom, že v Dubline sa budúci rok budú hrať majstrovstvá Európy a my nebudeme pri tom. Futbalové leto v Dubline a žiadni Íri na trávniku."

irishexaminer.com: "Táto noc nám mala pomôcť zabudnúť na pandémiu koronavírusu. Lenže na konci sa tešili Slováci, hoci ich kľúčový stredopoliar Lobotka musel zostať v karanténe v Neapole a najlepší obranca Škriniar mal zasa v predvečer zápasu pozitívny test. To všetko nám hralo do kariet, aj tak sme nevytiahli eso z rukáva. Je to také kruté, že sa to ani nedá opísať,"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Penaltová agónia, nádeje Írska odvial jedenástkový rozstrel (ohlasy médií)