Udivovala šikovnosťou, rýchlosťou a citom. Svetové médiá hovoria o Cibulkovej

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SME/Marko Erd)
SITA|12. nov 2019 o 20:16

Vyzdvihli najmä grandslamové finále a výhru Turnaja majsteriek.

BRATISLAVA. Ukončenie kariéry Dominiky Cibulkovej vzbudilo reakcie aj u svetových médií.

Oficiálna webová stránka WTA jej dokonca venovala celú titulnú stranu.

Ohlasy svetových médií na odchod Dominiky Cibulkovej z tenisovej scény:

WTA Tennis: "Bývalá svetová štvorka a šampiónka WTA Finals 2016 Dominika Cibulková oznámila koniec kariéry. Spoločne s tým uviedla na trh svoju knihu s príznačným názvom ´Tenis je môj život´. Presne toto heslo preniesla finalistka Australian Open 2014 do každého zápasu, v ktorom nastúpila."

ORF (Rak.): "Cibulková ako 30-ročná uzavrela svoju kariéru. V roku 2016 sa stala víťazkou turnaja v Linzi, odkiaľ sa odrazila až k triumfu na ženskom podujatí ´Masters´ v Singapure. Posledný zápas odohrala tento rok na Roland Garros v Paríži, kde sa rozlúčila po 1. kole."

Tennis Magazine (USA): "Hlasné ´Pome´ zamávalo na rozlúčku! Dominika Cibulková ukončila ako 30-ročná kariéru. Už nechcela bojovať so zranením achilovky. Spolu s ukončením kariéry oznámila aj vydanie svojej tenisovej autobiografie."

AP (USA): "Bývalá finalistka Australian Open Cibulková končí kariéru. Bola nezvyčajne nízka na tenistku, ale dosiahla toho veľa. Niekdajšia svetová štvorka či víťazka WTA Finals udivovala na kurtoch svojou neobyčajnou šikovnosťou, rýchlosťou ako aj citom pre hru. Takto Cibulkovú videla šéfka WTA Micky Lawlerová."

Przeglad Sportowy (Poľ.): "Veľká súperka Agnieszky Radwanskej sa rozlúčila. Dominika Cibulková vo veku 30 rokov odišla do športového dôchodku. Svoje rozhodnutie oznámila v Bratislave počas prezentácie autobiografie Tenis je môj život".

BBC (V. Brit.): "Bývalá svetová štvorka a finalistka Australian Open oznámila, že končí s tenisom. Tridsaťročná hráčka získala osem titulov na okruhu WTA a v roku 2014 si ako prvá Slovenka zahrala vo finále na Australian Open - prehrala s Číňankou Na Li. Jej posledný zápas bol proti Arine Sobolenkovej v 1. kole Roland Garros v máji tohto roku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Udivovala šikovnosťou, rýchlosťou a citom. Svetové médiá hovoria o Cibulkovej