Odhodlaný Dana White urobí všetko pre to, aby Khabib ešte zápasil

Daniel Stankovič|11. jan 2021 o 01:00

Prezident UFC je motivovaný urobiť všetko čo bude v jeho silách, kvôli návratu neporazeného šampióna.

Menej než dva týždne ostávajú do turnaja UFC 257, počas ktorého by sa malo rozlusknúť viacero hádaniek ľahkej váhy najlepšej organizácie sveta. Zatiaľ čo dva zápasy sa budú odohrávať v klietke, ten tretí, bude prebiehať za „rokovacím stolom“.

Krátko po októbrovom dueli, v ktorom hviezdny ruský zápasník Khabib Nurmagomedov oznámil koniec kariéry, rovno začali dohady o jeho možnom návrate.

K priaznivcom jeho ďalšieho zápasu pochopiteľne patrí aj Dana White. Kým Khabib v posledných týždňoch potvrdil svoje rozhodnutie vzhľadom na sľub, čo dal svojej matke, prezident UFC verí, že sa mu napriek všetkému podarí presvedčiť 32-ročného bojovníka vstúpiť poslednýkrát do oktagonu.

Obaja medzičasom potvrdili stretnutie na ostrove Yas v Abú Zabí, a to počas týždňa, v ktorom sa odohrá UFC 257. Na turnaji by mal sprevádzať Khabib svojho bratranca Umara Nurmagomedova, ktorého čaká zápas.

„Pozrite, čo urobil Justinovi Gaethjemu. Pozrite na to, ako sa vysporiadal so svojimi súpermi. Ak hovoríme o peniazoch, myslím že u Khabiba nehrajú rolu. Už nikdy nemusí pracovať a stále má schopnosti zarobiť si neuveriteľné peniaze. Je vo výbornej pozícii.“ 

„Podľa mňa by ešte raz mal zápasiť a budem sa o to snažiť, ako to len pôjde,“ povedal White.

Prezident UFC verí, že skóre 30-0 by bolo tým správnym odkazom, ktorým by si mohol posmrtne uctiť Khabib jeho milovaného otca. V minulosti totiž sám Abdulmanap vyjadril prianie, aby jeho syn ukončil kariéru okrúhlym víťazstvom.

White sa netají skutočnosťou, že by v poslednom vystúpení neporazeného bojovníka rád videl v odvete s Conorom McGregorom. Prvý zápas, často označovaný ako najočakávanejší duel v dejinách UFC, sa stal doslova zlatou baňou, keď stanovil rekord v počte predaných pay-per view.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Odhodlaný Dana White urobí všetko pre to, aby Khabib ešte zápasil