Očakávaná odveta sa blíži. Pochovám ťa, odkazuje Sterling rivalovi Yanovi

Petr Yan a Aljaman Sterling.
Petr Yan a Aljaman Sterling. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|31. mar 2022 o 18:34

Súboj nezmieriteľných rivalov sa blíži.

LAS VEGAS. Už za menej než dva týždne sa na turnaji UFC 273 dočkáme odpovede na otázku, kto je najlepším svetovým bojovníkom MMA vo váhovej kategórii do 61,3 kilogramu.

Stret medzi šampiónom Aljamainom Sterlingom a Petrom Yanom je o to pikantnejší, že v nedeľu 10. apríla nad ránom pôjde o odvetný duel.

V prvom zápase sa marci minulého roka tešil z výhry Sterling.

Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by za úspechom rodáka z New Yorku nestal nedovolený úder Yana, kvôli ktorému bol ku koncu štvrtého kola ruský zápasník diskvalifikovaný.

Yan bol pritom počas súboja viditeľne lepším bojovníkom. Množstvo fanúšikov Sterlingovi vyčítalo, že súperov faul nechutne využil a nafúkol do takých rozmerov, aby nedal rozhodcovi inú šancu, než ukončiť duel v jeho prospech.

Po viac než roku sa v Jacksonville na Floride konečne schyľuje k očakávanej odvete.

Zatiaľ čo kvôli zdravotným problémom s krkom sa Sterling v oktagone odvtedy nepredstavil, Yan si šancu znovu získať opasok vyslúžil víťazstvom nad štvrtým mužom rebríčka bantamovej divízie Corym Sandhagenom.

Problém s vízami, na súboj sa teší

V hlavnom súboji večera sa Yan bude musieť zaobísť bez svojho tímu. Americká vláda neodobrila trom členom jeho tímu žiadosť o pracovné víza, a to z dôvodu ruskej vojenskej invázie na Ukrajine.

Samotného bojovníka zachránil fakt, že on je už držiteľom víz, ktoré mu dovoľujú vstup na územie Spojených štátoch amerických v období troch rokov.

Sterling odmieta pripustiť, že by mu táto skutočnosť mala pômocť v zápase. Rivalovi odkázal, že je ochotný nastúpiť bez svojich trénerov.

„Nastúpim bez nich, naozaj. Len si o to povedz. Chcem to už medzi nami ukončiť a prejsť k ďalším výzvam,“ uviedol súčasný šampión.

Držiteľ dvadsiatich výhier na profesionálnom okruhu MMA už s napätím očakáva spoločný zápas.

Sterling by rád fanúšikom ukázal, že hoci prvýkrát porazil Yana po diskvalifikácii, tentokrát to bude v tradičnejšom štýle.

„Konečne ťa pochovám,“ odkázal Yanovi zástupca tímu Serra-Longo Fight.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Očakávaná odveta sa blíži. Pochovám ťa, odkazuje Sterling rivalovi Yanovi