Vlhová doplatila na januárový výpadok. Nepôsobila som agresívne, tvrdí

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Nikola Baďová|16. feb 2023 o 16:35

V pretekoch sa predstavili až tri Slovenky.

MÉRIBEL. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila na majstrovstvách sveta v lyžovaní v obrovskom slalome na siedmom mieste.

Napriek umiestneniu mimo medailové priečky sa po pretekoch usmievala. „Cítim sa dobre. Pred šampionátom som si oddýchla. Potrebovala som reset,“ povedala pre Sportnet. 

Slovenke pomohol týždeň na sústredení vo Švajčiarsku. Napriek tomu na najlepšie nestačila. 

Z Méribelu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

„Ak nie je zdravá, nemôže súperiť s najlepšou trojicou. Nie je to tajomstvo. Januárová choroba sa podpísala na Petrinom výkone,“ zhodnotil tréner Mauro Pini. 

Majsterkou sveta sa stala Mikaela Shiffrinová, druhá skončila Federica Brignoneová a z tretieho miesta sa tešila Ranghild Mowinckelová. 

Čakala od seba viac

Vlhová po prvom kole obsadila deviate miesto. Strata na Shiffrinovú bola sekundová. 

„Bohužiaľ, prvé kolo mi nevyšlo. Nešlo sa mi zle, ale mala som ísť do toho trochu inak. Trať nebola náročná. Boli miesta, kde som to až moc obchádzala. Stratila som najmä v strednej pasáži a v cieľovom priestore. V druhom kole sa budem snažiť posunúť čo najvyššie,“ povedala po prvej jazde. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole obrovského slalomu na MS

V druhom kole sa snažila Slovenka zabojovať o lepší výsledok. V cieli sa však priebežne zaradila za taliansku lyžiarku Martu Bassinovú. Nakoniec sa posunula o dve priečky. 

Siedme miesto je najhorší výsledok v obrovskom slalome počas celej sezóny. Rovnaké umiestnenie zaznamenala aj v Semmeringu. 

„Ani druhé kolo nehodnotím dobre. Čakala som viac, ale robila som chyby. Nešla som ideálne,“ uviedla.

V závere strácala

Tréner Pini zhodnotil výkon svojej zverenkyne jednoducho. „Úprimne, Petra dnes neukázala silu, ktorú má, aby dosiahla na víťazstvo. Petrine umiestnenie v pretekoch obrovského slalomu je také, na čo momentálne má. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová doplatila na januárový výpadok. Nepôsobila som agresívne, tvrdí