Obranca Valachovič má tri tituly z troch ligových súťaží

SITA|13. máj 2009 o 21:31

Zaujímavý futbalový osud má 33-ročný stredný obranca ŠK Slovan Bratislava Jozef Valachovič, ktorý sa v stredu večer na Tehelnom poli tešil zo svojho tretieho majstrovského titulu.

BRATISLAVA.

Každý z nich však získal v drese iného tímu. Premiérový triumf zaznamenal v roku 2002 v službách českého Slovana Liberec, druhý pridal vo farbách Rapidu Viedeň v roku 2005 a tretí teraz ako hráč Slovana Bratislava. Rodák z Bratislavy si však z tejto unikátnej zbierky majstrovských pôct najviac váži najčerstvejší úspech, lebo k nemu prispel veľkou mierou.

"Keď sme získali titul v Liberci, bol som dlhý čas zranený, čo mi poriadne zakalilo radosť z dosiahnutého úspechu. Do Rapidu Viedeň som prišiel až v polovici sezóny, takže môj podiel na rakúskom titule bol iba taký polovičný. V podstate som bol majstrom, lebo som patril do kádra. Ale titul so Slovanom je o niečom inom," začal svoj monológ 32-násobný slovenský reprezentant.

"Som Bratislavčan. Preto zo všetkých troch titulov mám najväčšiu radosť z tohto najčerstvejšieho, lebo v tejto sezóne som za majstrovský tím odohral najviac zápasov a dal som aj nejaké góly. Niektoré boli aj veľmi dôležité. Preto ma veľmi teší, že sme to dokázali dokonca ešte v predstihu, štyri kolá pred koncom súťažného ročníka. Navyše sme to dokázali na Tehelnom poli, s ktorým sme sa na konci jesennej časti predčasne lúčili. Verím, že týmto úspechom sme potešili najmä našich priaznivcov, ktorí nás už roky vytrvalo povzbudzujú," skonštatoval Jozef Valachovič, ktorý okrem spomenutého Liberca a Rapidu Viedeň hral aj v AS Trenčín, v ŠKP Devín, v Interi Bratislava a Maccabi Tel Aviv. Pred príchodom na Tehelné pole si obliekal dres rakúskeho Schwadorfu.

"Čo ma prekvapilo v zápase s Nitrou? Asi iba tie výsledky ktoré nám hlásateľ po 70. minúte oznámil. Nečakal som, že Prešov vyhrá v Trnave a Košice zdolajú Žilinu. Takže k titulu nám cestu uľahčili aj mužstvá z východného Slovenska, ale celkové prvenstvo v súťaži sme si vybojovali sami, vlastnými silami," pokračoval skúsený obranca, ktorý jediný gól v drese A-tímu SR dal Fabienovi Barthezovi 1. marca 2006, keď slovenská reprezentácia na Stade de France v St. Denis senzačne zvíťazila nad Francúzskom 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov