O zraneného Slováka v Poľsku sa stará aj lekár hviezd z NHL

(Autor: Twitter)
SITA|21. apr 2016 o 10:37

Ján Vlasko sa zotavuje po operáciu bedrového kĺbu.

LUBIN. Slovenský futbalista obliekajúci si dres poľského klubu Zaglebie Lubin Ján Vlasko v tomto období podstupuje rehabilitáciu po zranení v oblasti bedrového kĺbu. Na dvadsaťšesťročného kreatívneho stredopoliara dozerá lekár českej hokejovej reprezentácie a viacerých hviezd zámorskej NHL Radomír Holibka.

Vlasko sa zranil ešte 14. augusta 2015 v piatom kole Ekstraklasy v domácom súboji s majstrovským Lechom Poznaň (2:1). Ostatný súťažný duel odohral 22. novembra minulého roka.

Počas jesene pristúpil na konzervatívnu liečbu. Keďže problémy neustupovali, v polovici januára sa definitívne rozhodol ísť pod skalpel.

"Rehabilitácia ide podľa plánu. Robím pokroky, naberám na sile a pripravujem organizmus na tréningovú záťaž s tímom. Doteraz sa neobjavili žiadne komplikácie. Tento týždeň idem na kontrolu k lekárovi, ktorý rozhodne, ako ďalej. Sú náznaky, že mi dovolí behať. Do tréningov s mužstvom sa však zapojím až v príprave na budúcu sezónu," vyhlásil Vlasko pre klubové noviny Nasze Zaglebie.

"V čase, keď si budú kolegovia z tímu užívať dovolenky, ja začnem ďalšiu fázu rehabilitácie. V predsezónnej príprave chcem byť stopercentne fit. Motivácia do práce mi nechýba. Keď sledujem spoluhráčov, ako si kopú loptu, mám veľký hlad po futbale," doplnil rodák z Bojníc.

Vlasko je hráčom Zaglebie Lubin od leta minulého roka.

Ortopedického chirurga Holibku mu odporučil český spoluhráč Michal Papadopulos, ktorý v minulosti pôsobil v londýnskom Arsenale či Bayeri Leverkusen.

"Doktor Holibka, ktorý ma operoval, spolupracuje s českou hokejovou reprezentáciou. Je špecialistom na bedrové kĺby. Utrpel som zranenie, ktoré býva u futbalistov zriedkavé. Pritrafí sa skôr hokejistom," prezradil Ján Vlasko.

Aj toto s loptou dokáže Ján Vlasko.

V zostave ho dokonale zastupuje Filip Starzynski hosťujúci v Lubine z belgického Lokerenu. Skvelé výkony Starzynského si všimol aj tréner poľskej reprezentácie Adam Nawalka, ktorý ho povolal na marcové medzištátne prípravné duely so Srbskom a Fínskom.

"Filip predviedol vo všetkých doterajších zápasoch veľmi vysokú kvalitu. Strieľa góly, asistuje pri presných zásahoch. Podľa môjho názoru má Starzynski najlepšiu pravačku v poľskej lige," zložil Ján Vlasko spoluhráčovi kompliment.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»O zraneného Slováka v Poľsku sa stará aj lekár hviezd z NHL