O Svatošovom plate rozhodne zrejme až arbitráž

Marek Svatoš v drese Colorada.
Marek Svatoš v drese Colorada. (Autor: SITA, AP)
TASR|6. júl 2008 o 16:10

Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš, pôsobiaci v službách zámorského klubu Colorado Avalanche, sa spolu s ďalšími štrnástimi hráčmi rozhodol vyriešiť otázku ohľadom platu na súde.

Toronto 6. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš, pôsobiaci v službách zámorského klubu Colorado Avalanche, sa spolu s ďalšími štrnástimi hokejistami rozhodol riešiť výšku platu na arbitrážnom súde.

Súd určí výšku platu na nasledujúcu sezónu, po skončení ktorej sa z hráčov stanú nechránení voľní hráči. To by sa udialo aj v prípade, že by klub nesúhlasil s výškou platu, ktorú stanoví nezávislý sudca.

Okrem Svatoša sa pre túto možnosť rozhodli aj Dennis Wideman (Boston Bruins), Chad LaRose (Carolina Hurricanes), Valtteri Filppula (Detroit Red Wings), Jay Bouwmeester (Florida Panthers), Pierre-Marc Bouchard a Stephane Veilleux (Minnesota Wild), Ville Koistinen (Nashville Predators), Sean Bergenheim (New York Islanders), Dan Fritsche (New York Rangers), Antoine Vermette (Ottawa Senators), Jay McClement (St. Louis Blues), Marcel Goc (San Jose Sharks), Brooks Laich a Shaone Morrisonn (Washington Capitals).

Arbitrážne konanie bude prebiehať od 20. júla do 4. augusta.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O Svatošovom plate rozhodne zrejme až arbitráž