O futbalových majstrovstvách vyjednávať nebudeme, tvrdí Katar

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. okt 2017 o 17:02

Obvinenia sú podľa krajiny založené na žiarlivosti a nie na skutočných dôvodoch.

DAUHA. Katar sa nevzdá organizácie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2022 a nebude o tejto otázke vyjednávať.

Krajina to vyhlásila v stredu v reakcii na poznámku vysokopostaveného predstaviteľa Spojených arabských emirátov, že jediným spôsobom vyriešenia krízy okolo Kataru je to, aby sa táto krajina vzdala organizácie futbalových MS.

Podľa stredajšieho stanoviska katarskej vlády toto vyjadrenie generálporučíka armády Spojených arabských emirátov Dhahího Chalfána iba ukazuje, že bojkot Kataru zo strany jeho susedných krajín "je založený na žiarlivosti, a nie na skutočných dôvodoch".

Blokádu Kataru a prerušenie diplomatických stykov s touto krajinou ohlásilo 5. júna päť krajín - Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Egypt a Jemen. Katar obvinili z podpory terorizmu a okrem iného od neho požadujú zastaviť vysielanie panarabskej spravodajskej televízie al-Džazíra, ktorá z Kataru vysiela a je ním aj financovaná.

Katar tieto obvinenia odmieta a naznačuje, že krajiny, ktoré proti nemu vyhlásili blokádu, si chcú len vyrovnať účty s al-Džazírou, ktorá sa často kriticky vyjadruje o ich predstaviteľoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»O futbalových majstrovstvách vyjednávať nebudeme, tvrdí Katar