O Mareka Čecha má záujem Twente Enschede aj Celtic

Marek Čech v drese slovenskej reprezentácie.
Marek Čech v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
SITA|20. júl 2009 o 16:47

Slovenská enkláva v holandskom prvoligovom futbalovom klube FC Twente Enschede by mohla mať ďalšiu posilu.

BIRMINGHAM. Slovenská enkláva v holandskom prvoligovom futbalovom klube FC Twente Enschede, ktorú aktuálne tvoria stredopoliar Miroslav Stoch a útočník Andrej Rendla, by sa mohla rozrásť o ďalšieho rodáka spod Tatier. Úradujúci vicemajster v krajine "tulipánov", ktorý sa v 3. predkole Ligy majstrov 2009/2010 stretne s portugalským Sportingom Lisabon, má totiž záujem o služby reprezentačného obrancu SR Marka Čecha pôsobiaceho v anglickom druholigovom West Bromwichi Albion.

"Môžem potvrdiť, že Twente by veľmi chcelo získať Marka do svojho tímu. Okrem tohto holandského mužstva má o Čecha naďalej záujem aj škótsky veľkoklub Celtic Glasgow. Problém je však v tom, že tréner a vedenie West Bromwichu ho nechcú nikam pustiť. Kouč Di Matteo s ním počíta do zostavy pre nasledujúcu sezónu. Verím, že do konca tohto týždňa sa všetko definitívne vyrieši. Možné je momentálne aj to, že Marek zostane ešte rok vo WBA," povedal pre agentúru SITA hráčsky zástupca 26-ročného rodáka z Trebišova Juraj Vengloš.

Čech prestúpil do birminghamského mužstva, ktoré po sezóne 2008/09 vypadol z Premier League, v lete 2008 z FC Porto. Počas uplynulého ročníka nedostával od trénera Tonyho Mowbraya dostatok príležitostí, už v zime sa preto netajil záujmom odísť. Mowbray v lete zamieril na lavičku Celtic a momentálne má, paradoxne, interes pritiahnuť Marka Čecha k "zeleno-bielym".

DAC stále hľadá útočníka, ale Jancker to definitívne nebude

Nemecký futbalový útočník so slávnou minulosťou Carsten Jancker sa nestane hráčom slovenského corgoňligového mužstva DAC 1904 Dunajská Streda. "Všetko okolo odchodu Carstena Janckera z rakúskeho Mattersburgu trvalo pridlho, medzičasom k nám prišiel typologicky podobný Holanďan Samuel Koejoe a napokon sme sa rozhodli túto možnosť zrušiť," povedal pre agentúru SITA prezident klubu zo Žitného ostrova Khashayar Mohseni a dodal: "Hľadáme ešte jedného zakončovateľa, malo by však ísť o rýchlostný typ. Nikoho konkrétneho zatiaľ nemáme vyhliadnutého."

Guardiola si otvorene želá Eto´ov odchod z Barcelony

Tréner futbalistov úradujúceho španielskeho aj európskeho klubového šampióna FC Barcelona Josep Gaurdiola otvorene priznal, že si želá prestup útočníka Samuela Eto´a do iného tímu. Najreálnejšie sa momentálne javí výmena za švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča do talianskeho Interu Miláno, podľa publikovaných informácií záleží už iba na postoji hráčov. "Úplne chápem, prečo sa ľudia pýtajú na dôvod. Je to predsa skvelý hráč. Každý musí tušiť, že nejde o futbalové príčiny. Prečo teda? Je to otázka pocitu. Ten môj mi hovorí, že pre tím a klub bude najlepšie, keď odíde. Pravdaže, netvrdím, že to bude dobré aj pre Samuela. Som mu veľmi vďačný nie len za tento jeden rok pod mojím vedením, ale za celé päťročné tunajšie účinkovanie," povedal v pondelok Guardiola.

Eto´o je považovaný za problémového člena kabíny na Nou Campe, aj preto teraz 28-ročný Kamerunčan rokuje s Interom Miláno o podmienkach zmluvy. Z tej doterajšej s Kataláncami zostáva najlepšiemu strelcovi uplynulého ročníka španielskej Primera División (30 gólov) posledný rok. Guardiola už po prevzatí taktovky od Franka Rijkaarda deklaroval, že sa chce zbaviť trojice Ronaldinho, Deco, Eto´o. Prví dvaja opustili káder už pred rokom, Eto´o zostal, pretože o neho nebol dostatočný záujem.

Nachádzate sa tu:
Domov