O brankára Muchu sa zaujímajú kluby z Premier League

Ján Mucha ml.
Ján Mucha ml. (Autor: TASR)
SITA|17. jún 2009 o 14:35

O gólmana slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Muchu ml. je v Európe čoraz väčší záujem.

BRATISLAVA. Brankár poľskej Legie Varšava je v hľadáčiku viacerých klubov z Britských ostrovov, Francúzska, Španielska, Portugalska i Holandska. Podľa slov jeho agenta Jozefa Tokoša je pre najlepšieho brankára uplynulej sezóny Ekstraklasy v prípade prestupu ideálnym riešením nájsť si pôsobisko v jednej z piatich najkvalitnejších európakych súťaží, prípadne v "krajine tulipánov".

"Ani ja, ani vedenie Legie zatiaľ nedisponujeme žiadnou oficiálnou ponukou. Musím však potvrdiť, že záujem o Jána Muchu ml. je pomerne veľký. Budeme sa snažiť nájsť nový angažmán v mužstve z vyspelej futbalovej krajiny, prípadne v tíme, ktorý bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Lige majstrov," uviedol pre agentúru SITA Jozef Tokoš.

V zákulisí sa objavili informácie o interese francúzskeho klubu Grenoble Foot 38 ako aj gréckeho mužstva AE Larissa. Poľské médiá však spomínajú aj záujem iných francúzskych tímov na čele s majstrovským klubom Girondins Bordeaux. Práve v krajine "galského kohúta" je pohyb na brankárskom poste najvýraznejší. Navyše, mnoho francúzskych mužstiev zmenilo po sezóne trénera. S týmto faktom môžu súvisieť veľké hráčske rošády.

"Janko si v Poľsku vybudoval dobré meno. Nebráni sa ani zotrvaniu vo Varšave. Ak prestúpi, tak to bude určite do klubu, ktorý má veľké ambície. Chce dosiahnuť čo najväčšie úspechy, futbalovo napredovať," dodal Tokoš.

Zo spomenutých dôvodov sa pôsobenie v gréckej Larisse nejaví ako reálne. Ján Mucha ml. má s Legiou platnú zmluvu do 30. júna 2010.

Nachádzate sa tu:
Domov