Vyhrali druhého Crosbyho. V NHL vylosovali víťaza draftovej lotérie

Alexis Lafreniere.
Alexis Lafreniere. (Autor: SITA/AP)
Jakub Benko|11. aug 2020 o 06:47

Jednotku draftu budú mať prvýkrát od roku 1965.

BRATISLAVA. V noci na utorok v NHL vylosovali víťaza draftovej lotérie pre tohtoročný výber nováčikov.

Edmonton, Florida, Minnesota, Nashville, New York Rangers, Pittsburgh, Toronto a Winnipeg mali rovnakú šancu na úrovni 12,5 percenta.

V lotérii napokon uspel New York Rangers, ktorý si s veľkou pravdepodobnosťou vyberie talentovaného útočníka Alexisa Lafreniéra.

"Nečakali sme to," uviedol pre nhl.com generálny manažér Jeff Gorton.

"Keď sme uvideli, že vyžrebovali loptičku s naším logom, zaplavila nás radosť. Potrebovali sme šťastie a to bolo dnes na našej strane. Je to parádny pocit, sme naozaj šťastní. Vždy je to špeciálny moment, ak dostanete možnosť prvej voľby, obzvlášť v tomto špecifickom roku."

Lafreniér, 18-ročný Kanaďan, v juniorskej QMJHL v tíme Rimouski dokazoval, že ho odborníci právom porovnávajú s hviezdami ako Sidney Crosby.

Získal mnoho individuálnych ocenení a v produktivite si pripísal 112 bodov za 35 gólov a 77 asistencií.

"Sú to naozaj dobré správy. Rangers majú neskutočný tím s vynikajúcimi hráčmi, navyše hrajú v krásnom meste. Je to skvelé, som veľmi šťastný," reagoval 18-ročný krídelník.

Minulý rok Rangers vyberali dvojku draftu a siahli po fínskom útočníkovi Kaapovi Kakkovi. Zaujímavosťou je, že Rangers budú vyberať z prvého miesta po dlhých desaťročiach, naposledy to bolo ešte v roku 1965.

Z druhej priečky si na drafte 2020 bude vyberať Los Angeles, nasledujú Ottawa, Detroit, opäť Ottawa, po nej Anaheim, zo siedmej priečky New Jersey a z ôsmej Buffalo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhrali druhého Crosbyho. V NHL vylosovali víťaza draftovej lotérie