Nowitzki vstupuje do 13. sezóny v drese Dallasu

SITA|28. sep 2010 o 10:37

Trinásty raz v kariére začal Dirk Nowitzki prípravný kemp na novú sezónu basketbalovej NBA v klube Dallas Mavericks. Toto číslo z nemeckého krídelníka robí najvernejšieho hráča v histórii texaskej organizácie.

DALLAS.

Nemuselo tomu tak byť, Nowitzki si v lete prvý raz v kariére vyskúšal pozíciu voľného hráča, napokon sa však predsa len dohodol s Dallasom. "Chcel som tak trochu zvážiť všetky svoje možnosti, ale v skutočnosti nebolo čo riešiť. Som tam, kde som chcel byť. Sem patrí moje srdce, preto nebolo vôbec ťažké rozhodnúť sa," povedal Nowitzki vo svojom prvom mediálnom vystúpení od podpisu štvorročnej zmluvy za 80 miliónov dolárov.

Nowitzki patrí k hráčom k najstabilnejšou formou, aj jeho zásluhou Mavericks v desiatich sezónach v rade dosiahli métu 50 víťazstiev. Napriek tomu mu hrozí, že sa zaradí k plejáde skvelých basketbalistov, ktorí nikdy nezískali titul. "Samozrejme, že som uvažoval aj nad týmto rozmerom. Mojím cieľom je trofej, bolo by pekné získať ju. Zatiaľ sa to však nestalo, preto sa tým veľmi nezaoberám," povedal od leta 32-ročný basketbalista.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nowitzki vstupuje do 13. sezóny v drese Dallasu