Nowitzki už zabudol na sklamanie z play off, myslí na ME

SITA|28. aug 2007 o 10:09

BERLÍN 28. augusta (SITA, AFP) - Najlepší nemecký basketbalista v histórii Dirk Nowitzki už hodil za hlavu sklamanie z tohtoročného play off zámorskej NBA v drese Dallasu Mavericks a momentálne sa už ...

BERLÍN 28. augusta (SITA, AFP) - Najlepší nemecký basketbalista v histórii Dirk Nowitzki už hodil za hlavu sklamanie z tohtoročného play off zámorskej NBA v drese Dallasu Mavericks a momentálne sa už sústredí len na budúcomesačné majstrovstvá Európy. Dvadsaťdeväťročný, 213 centimetrov vysoký Nemec sa stal v uplynulej sezóne prestížnej profiligy najužitočnejším hráčom, pričom sa stalo vôbec prvýkrát v histórii, že cenu MVP získal Európan. Vzápätí však Nowitzki nedokázal zabrániť vypadnutiu svojho tímu hneď v 1. kole play off v sérii proti Golden State Warriors. "Prehra v play off ma veľmi hlboko zasiahla, pretože som jednoducho nedokázal zmeniť to, čo sa stalo. Jediným pozitívom bolo, že som mal dlhšiu dovolenku ako zvyčajne. Dva mesiace som nič nerobil, absolútne som si oddýchol od basketbalu, čo je len dobré. Približne pred mesiacom som začal s kondičným tréningom. Výsledkom je to, že som oveľa lepšie fyzicky pripravený ako v tomto istom čase minulý rok," povedal v rozhovore pre nemeckú televíznu stanicu ZDF Dirk Nowitzki.

Na minuloročnom svetovom šampionát v Japonsku skončili Nemci na ôsmej priečke aj preto, že ich líder prišiel na MS ešte vo fáze prípravy. V tomto roku je však na tom oveľa lepšie a aj v prípravných dueloch dokázal, že jeho strelecká úspešnosť je opäť vynikajúca. "Máme veľmi silný tím, čo sme dokázali aj na majstrovstvách Európy pred dvoma rokmi v Belehrade, keď sme získali striebro. Španieli budú ako úradujúci svetoví šampióni favoritmi aj v tomto roku, no inak je všetko otvorené," dodal Nowitzki.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nowitzki už zabudol na sklamanie z play off, myslí na ME