Norimberg vo finále pohára bez Greška a zrejme aj Vitteka

SITA|23. máj 2007 o 16:28

BAD GÖGGING 23. mája (SITA) - Nemecký futbalový klub so silnou slovenskou enklávou 1. FC Norimberg sa v sobotňajšom finále Nemeckého pohára proti majstrovskému VfB Stuttgart na olympijskom štadióne v ...

BAD GÖGGING 23. mája (SITA) - Nemecký futbalový klub so silnou slovenskou enklávou 1. FC Norimberg sa v sobotňajšom finále Nemeckého pohára proti majstrovskému VfB Stuttgart na olympijskom štadióne v Berlíne (od 20.00 h, priamy prenos nemeckej televíznej stanice ARD a českého kanála Sport1) určite bude musieť zaobísť bez služieb zraneného stredopoliara Vratislava Greška. Veľký otáznik visí aj nad vystúpením útočníka Róberta Vitteka, ktorého takisto trápi stehenný sval.

Mužstvo pod vedením kouča Hansa Meyera odcestovalo na sústredenie do Bad Göggingu pri Dunaji v Dolnom Bavorsku približne 100 km od vlastného štadióna easyCredit a priľahlých tréningových priestorov. Úradujúci Najlepší futbalista SR Vittek bol na úvod pobytu jediným z 21 dočasne detašovaných hráčov kádra 6. mužstva tabuľky I. bundesligy 2006/2007, ktorý podstupoval individuálnu prípravu, či skôr rehabilitačný program pod vedením špecialistov Andreasa Schlumbergera a Tima Zinka. Denník Nürnberger Zeitung v stredu označil jeho štart za "zo dňa na deň nepravdepodobnejší".

Greško ani neodcestoval s tímom rovnako ako Joshua Kennedy, Leon Benko a Gerald Sibon. Naplno k dispozícii je rekonvalescent Marek Mintál. Kráľ strelcov najvyššej nemeckej súťaže 2004/2005 v sobotu v záverečnom 34. kole I. bundesligy na ihrisku Hannoveru (Norimberg vyhral 3:0) dal svoj prvý gól medzi elitou od 13. augusta 2005. Ako je známe, neskôr mal Mintál chronické problémy s ľavým členkom a medzičasom absolvoval tri operácie, poslednú v novembri 2006.


Nachádzate sa tu:
Domov