Slovenky majú šancu postúpiť na ME, musia zvládnuť dva náročné zápasy

Slovenská basketbalistka Barbora Bálintová (vpravo).
Slovenská basketbalistka Barbora Bálintová (vpravo). (Autor: TASR)
TASR|18. jan 2021 o 16:50

Vyzvú hráčky Maďarska a Holandska.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantky v basketbale v úvode februára ukončia účinkovanie v kvalifikácii o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy, v domácom prostredí v Piešťanoch ich čakajú súboje proti výberom Maďarska (4. 2.) a Holandska (6. 2.).

Horký: Prípravy sú v plnom prúde

V tabuľke kvalifikačnej H-skupiny sú slovenské hráčky aktuálne tretie s bilanciou jedno víťazstvo a jedna prehra. Na ME postúpia priamo víťazky jednotlivých kvalifikačných skupín a aj päť najlepších tímov z druhých miest.

Šampionát sa od 17. do 27. júna uskutoční v Španielsku a Francúzsku. Na spomenuté dve stretnutia hlavný kouč výberu Slovenska Juraj Suja nominoval 14 hráčok.

"Zázemie v Piešťanoch veľmi dobre poznáme, absolvovali sme tu už viacero sústredení a sú tu na výborné podmienky na organizáciu podujatia takéhoto charakteru.

Prípravy a organizačné práce už sú v plnom prúde a všetci pevne veríme, že domáce prostredie nám dopomôže k vytúženému postupu na európsky šampionát,“ cituje manažéra tímu Tomáša Horkého oficiálny web Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA).

Suja: Všetko máme vo svojich rukách

Jedenásť zo štrnástich nominovaných hráčok absolvovalo novembrový víťazný zápas v Holandsku, zdravotné problémy však vyradili rozohrávačku Ružomberka Radku Stašovú.

"Čaká nás vyvrcholenie našej takmer dvojročnej práce a veľmi si prajeme, aby sme túto etapu zakončili úspešne - postupom na Majstrovstvá Európy.

Všetko máme vo svojich rukách, pôjdeme krok po kroku a spravíme všetko, aby sme poslednú fázu kvalifikácie zvládli. Do Piešťan sme pozvali to najlepšie možné, čo v tejto chvíli máme k dispozícii a má záujem reprezentovať.

Pevne verím, že zostaneme všetci zdraví a na úvodnom zraze sa stretneme v zložení, ako sme si vybrali,“ povedal kouč Juraj Suja. Celú reprezentačnú akciu bude sprevádzať pravidelné testovanie a súboje sa uskutočnia v tzv. bubline.

Nominácia Slovenska

Michaela Balážová, Barbora Bálintová, Nikola Dudášová, Michaela Feketeová, Ivana Jakubcová, Anna Jurčenková, Natália Martišková, Alica Moravčíková, Sabína Oroszová, Veronika Remenárová, Terézia Páleníková, Miroslava Praženicová, Angelika Slamová, Timea Sujová

Náhradníčky: Denisa Blanárová, Alexandra Hašková, Laura Horváthová, Stella Tarkovičová



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovenky majú šancu postúpiť na ME, musia zvládnuť dva náročné zápasy