Nolan Patrick je stále bez zmluvy, Vegas podpísali Coghlana

Oh My Hockey|16. sep 2021 o 08:48

Čo bude s Nolanom Patrickom? Dvojka draftu 2017 je už považovaná za veľké draftové sklamanie, hoci bez štipky pochybností môžeme povedať, že za nenaplnenými očakávaniami stoja aj nezávideniahodné vážne zdravotné problémy.

Čoskoro 23-ročný kanadský útočník je momentálne hráčom Vegas Golden Knights. "Zlatí rytieri" ho získali v rámci júlového trojitého trejdu, vzdali sa Codyho Glassa.

Mladý forvard zatiaľ zostáva ako obmedzene voľný hráč bez zmluvy. Minulá bola ročná, Patrick si zarobil 874 125 dolárov bez akýchkoľvek bonusov. V podobnom duchu sa asi bude niesť aj nasledujúca, veď hráč má čo dokazovať.

V sezóne 2020/21, keď obliekal dres Philadelphie, sa Patrick predstavil v 52 dueloch a zaknihoval 9 (4+5) bodov. Oproti prvým dvom sezónam, keď zaznamenal 30, resp. 31 bodov, bola jeho hra sklamaním. Je nutné podotknúť, že pre problémy s migrénami kompletne vynechal ročník 2019/20.

Čosi nové o progrese v rokovaniach sa snažil od Patrickovho agenta vysliediť novinár David Schoen, avšak dostal neuspokojivú odpoveď, a teda, že preňho nemá nijaké nové informácie. Generálny manažér Kelly McCrimmon nepredstúpil pred novinárov, a tak sa ho na to nemohli opýtať.

Patrickova situácia však nie je výnimočná. Obmedzene voľní hráči si na svoj kontrakt nezriedka musia počkať o čosi dlhšie.

Patrick je aktuálne posledným nepodpísaným hráčom patriacim Vegas. Dnes v noci Golden Knights oznámili dohodu s obrancom Dylanom Coghlanom. Ten sa s manažmentom dohodol na dvojročnej jednocestnej zmluve s ročnou hodnotou 762 500 dolárov. V prvom roku si zarobí 750 tisíc, v ročníku 2022/23 775 tisíc dolárov.

23-ročný bek nedávno odohral svoju prvú sezónu v NHL, kde debutoval 5. februára 2021. Predstavil sa v 29 stretnutiach a získal 6 (3+3) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nolan Patrick je stále bez zmluvy, Vegas podpísali Coghlana