Nitra využila domáce prostredie a v semifinálovej sérii vyhráva nad Zvolenom

Momentka zo zápasu Nitra - Zvolen.
Momentka zo zápasu Nitra - Zvolen. (Autor: SITA)
SITA|29. mar 2019 o 20:55

Zápas rozhodli kanadskí hokejisti.

Tipsport liga 2018/2019 - semifinále play off

Nitra - Zvolen 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 21. Scheidl (Šiška, Kerbashian), 37. Kerbashian (Šiška, Scheidl), 59. Scheidl (Šiška) - 49. Handlovský (Michal Chovan, Obdržálek)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Novák - Tvrdoň, Smrek, 3600 divákov

Nitra: Hanuljak - McCormack, Mezei, Korím, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, A. Sloboda - Lantoši, M. Slovák, Blackwater - Kerbashian, Šiška, Scheidl - B. Rapáč, Bortňák, S. Buček - Hrušík, Čaládi, Pätoprstý - Fominych

Zvolen: Skapski - Fraser, Poyhonen, Ulrych, Vandane, Hraško, D. Růžička, Zeleňák, Drgoň - Handlovský, Kytnár, Vandas - Obdržálek, Michal Chovan, Zuzin - Kelemen, S. Petráš, Šišovský - Andrisík, Holovič, Michal Roman

/stav série 2:1/

NITRA. Hokejisti Nitry využili výhodu domáceho ľadu a zdolali hráčov Zvolena 3:1 v treťom súboji semifinále play off slovenskej najvyššej súťaže.

V sérii hranej na štyri víťazstvá vedie Nitra 2:1.

O všetky tri góly víťazného tímu sa postaral druhý útok Nitry. Dva góly strelil Kanaďan Lane Scheidl, jeden si pripísal jeho krajan Kale Kerbashian. Jediný úspech Zvolena zaznamenal za stavu 0:2 Lukáš Handlovský.

Štvrtý zápas série je na programe v sobotu 30. marca od 18.00 opäť v Nitra Aréne.

Semifinále ply off, 3. zápas: HK Nitra - HKM Zvolen: fotogaléria

29.3.2019

V prvej tretine boli domáci hokejisti o čosi aktívnejší (pomer striel 9-6), ale na prvý gól si museli fanúšikovia v zaplnenej nitrianskej aréne počkať až do druhej časti hry.

Ubehlo z nej len 45 sekúnd, keď Scheidl bekhendom na dvakrát prekonal brankára Skapského. Pre kanadského krídelníka to bol už 22. gól v tejto sezóne.

Na opačnej strane Zvolenčania v prvých siedmich minútach druhej tretiny ani poriadne nevystrelili, ale o čosi neskôr sa mohli dočkať vyrovnania.

Najprv Zuzin pálil iba do Hanuljaka a neskôr sa obranca Vandane natlačil až pred brankára hostí, ale neprekonal ho.

Druhý útok Nitry sa v druhej tretine zaskvel gólovo ešte raz. V 37. minúte Šiška spoza bránky adresoval presnú prihrávku Kerbashianovi a kanadský útočník strelou bez prípravy zvýšil na 2:0.

Zvolenčanom trvalo 49 minút, kým konečne prekonali Hanuljaka v domácej bránke. Podarilo sa to Handlovskému.

V zostávajúcom priebehu domáci pozorne bránili a svoje víťazstvo pečatili do prázdnej bránky pri power-play súpera. Úspešným strelcom bol opäť Scheidl.

Hlasy po stretnutí

(zdroj: RTVS)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Rozhodlo väčšie chcenie z našej strany, treba však aj streliť prvý gól. Oba tímy boli pozorné v obrane. Šance boli, ale nevyužili sa vo väčšom. Náš druhý útok nielen že dal góly, ale celkovo dominoval. Bavili sme sa s kolegami predtým, že ak máme nejaké rezervy, tak je to práve v týchto hráčoch a očakávame od nich viac."

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "S jedným gólom nemôžeme vyhrať. Prvú tretinu sme začali dobre. Po inkasovanom góle sme prestali byť silní v súbojoch. Nitra bola silnejšia na puku aj rýchlejšia a s tým sme mali problém. Po našom góle sme začali hrať lepšie, ale, bohužiaľ, nepodarilo sa nám vyrovnať. Škoda inkasovaného gólu po buly a našej chybe, musíme zostať silní. Zajtra sme my na rade."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nitra využila domáce prostredie a v semifinálovej sérii vyhráva nad Zvolenom