Namiesto titulu debakel. Spišiaci tretie finále absolútne nezvládli

Momentka zo zápasu Patrioti Levice - Spišskí Rytieri.
Momentka zo zápasu Patrioti Levice - Spišskí Rytieri. (Autor: TASR)
TASR|22. máj 2021 o 20:27 (aktualizované 22. máj 2021 o 22:11)

Levice vyhrali o takmer 50 bodov.

Niké Slovenská basketbalová liga

Finále - 3. zápas: 

Patrioti Levice - Spišskí Rytieri 102:56 (59:35)

/stav série 1:2/

Rozhodovali: Zubák, Ženiš, Šarišský, 250 divákov 

TH: 23/20 - 17/14, fauly: 21 - 27, trojky: 14 - 4

Patrioti: Wade-Chatman 21, Bojanovský 20, Juríček 18, Krajčovič 17, Abrhám 3 (Černokojev 9, Danielič 6, Adámik a Chaban po 3, Volárik 2, Špaňo 0)

Rytieri: Ihring, Nikolič a Stevanovič po 11, Spencer 5, Baťka 2 (Čekovský 6, Antoni 4, Mrviš 3, Hasaj 2, Židzik 1, Krajňák 0)

LEVICE. Basketbalisti Patriotov Levice vybojovali prvé víťazstvo vo finálovej sérii Niké Slovenskej basketbalovej ligy.

V treťom finálovom stretnutí odvrátili majstrovský mečbal Spišských Rytierov, na vlastnej palubovke ich zdolali 102:56 a znížili stav série na 1:2 na zápasy.

Rozhodla 13-bodová šnúra

Tretí finálový duel sa začal opäť vyrovnane, ale v oveľa ofenzívnejšom duchu. V prvej štvrtine to bol zo začiatku strelecký duel Bojanovského so Spencerom.

Postupom času sa však začala prejavovať väčšia energia, chuť a nasadenie domáceho družstva. Trinásť bodov v rade ich dostalo do výraznejšieho trháku. 

A keď sa k tomu pridala vysoká efektivita streľby, tak na tabuli svietil po desiatich minútach stav 36:19. Do druhej časti vstúpili hostia agresívnejšie a s výraznejším nasadením, ale vyvinutý tlak neprinášal želaný efekt.

Patrioti kontrolovali dianie na ihrisku, už päť minút pred polčasovou prestávkou viedli 45:25. Ofenzívne produktívne trio Krajčovič, Juríček, Bojanovský robilo Spišiakom obrovské problémy, do šatní sa napokon išlo za stavu 56:39.

Hostia sa herne i mentálne rozsypali

Po prestávke skúšali hostia niečo urobiť so zápasom, ale domáci vždy vedeli pokryť ich aktivitu. Aj naďalej si držali viac ako 20-bodový náskok a pevným krokom kráčali za odvrátením prvého mečbalu ich súpera.

Pred záverečnou časťou viedli najvyšším vedením v zápase - 76:45.

Herná dominancia Patriotov nepoľavovala ani v štvrtej štvrtine. Hostia zo Spiša sa herne a mentálne rozsypali a napokon padla aj stovka.

Ďalší duel je na programe v stredu 25. mája o 18.00 h na Spiši.

Hlasy po zápase:

Michal Madzin, tréner Levíc: "Je úžasné, akú energiu dali do toho chalani, to nabilo aj mňa. Chalani vybehli na ihrisko, hrali tímovo, verili si a naozaj sme si zápas užili. Napĺňa nás to neskutočne dobrým pocitom po zápase. Som rád, ako sa to celé vyvinulo."

Boris Bojanovský, hráč Levíc: "Nechceli sme, aby séria skončila 0:3 na zápasy. Prvý krok je splnený, ale v podstate to nič nerieši. Nemáme priestor na ďalšiu chybu, musíme vyhrať ďalšie dva zápasy. Je to len prvý malý krôčik, treba sa koncentrovať na ďalšie stretnutie. Hrali sme dobre ako tím. Všetci, čo prišli na ihrisko, zahrali svoje maximum. Spišskej Novej Vsi nepadli ťažké strely, ako v prvom zápase."

Teo Hojč, tréner Spišskej Novej Vsi: "Chcem pogratulovať Leviciam k víťazstvu, hrali super. My sme nevedeli zastaviť nič a nikoho. V útoku sme sa strašne trápili. Viem, aké to tu je. Ak Levice pustíme k ich hre, s podporou fanúšikov je ich potom ťažké zastaviť. Veľakrát som to zažil, hoci na druhej strane."

Adam Antoni, hráč Spišskej Novej Vsi: "Nezačali sme veľmi dobre. Boli sme dosť nekoncentrovaní, hlavne v obrane. V prvej štvrtine sme dostali 36 bodov, čo bolo podľa mňa veľa. Po polčase to bolo tiež o veľa bodov. V druhom polčase sa nám to už nepodarilo zvrátiť. Domáci boli lepší."



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Namiesto titulu debakel. Spišiaci tretie finále absolútne nezvládli