Premiérový titul. Spišskí Rytieri vyhrali basketbalovú ligu

Basketbalisti tímu Spišskí Rytieri.
Basketbalisti tímu Spišskí Rytieri. (Zdroj: TASR)
TASR|26. máj 2021 o 20:38 (aktualizované 26. máj 2021 o 21:02)

Zdolali Levice.

Niké SBL - 4. zápas finále

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice 76:75 (47:35)

zostavy a body:

Rytieri: Stevanovič 28, Ihring 23, Spencer 11, Nikolič 8, Čekovský 2 (Baťka 4, Antoni a Mrviš 0).

Patrioti: Wade-Chatman 21, Krajčovič 19, Bojanovský 12, Abrhám 11, Juríček 7 (Volárik 5, Černokojev a Danielič 0).

TH: 26/21 - 15/10, fauly: 22 - 25, trojky: 5 - 11, rozhodovali: Fuska, Ženiš, Šarišský, štvrtiny: 23:17, 24:18, 14:18, 15:22, 218 divákov (vypredané).

/konečný výsledok série: 3:1, Spišskí Rytieri sa stali víťazom Niké SBL/

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Basketbalisti tímu Spišskí Rytieri získali premiérový titul.

V stredajšom štvrtom finálovom stretnutí Niké Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili na vlastnej palubovke nad Patriotmi Levice tesne 76:75 a triumfovali 3:1 na zápasy.

Na zisk zlatých medailí premenili hneď svoju prvú finálovú účasť.

Spišiaci v tejto sezóne vyhrali aj pohár a po jedenástich rokoch sa niektorému klubu podarilo získať double.

Za najužitočnejšieho hráča play off vyhlásili Mária Ihringa zo Spišských Rytierov.

Hlasy po zápase

Teo Hojč, tréner Rytierov: "Ja som momentálne emotívne dosť prázdny. Bola to ťažká séria, zápas bol šialený. Ešte si to asi musím uvedomiť, určite to príde. Ja som v prvom rade veľmi rád, že sme posunuli klub tam, kam sme ho posunuli. Vieme, kde klub bol a aké časy prežíval. Teraz vďaka vedeniu klubu, mojim všetkým asistentom, ktorí mi pri práci pomáhajú, hráčom a skvelým fanúšikom sa môžeme teraz tešiť z titulu.

Myslím si, že väčšinu zápasu sme boli lepším tímom. Už ten zápas vyzeral, že je vyhratý, ale Levice majú veľmi dobré mužstvo, nadpriemerné na našu ligu. Majú hráčov s charakterom, ktorí sa nevzdali a skoro to otočili. Nakoniec sa na našu stranu priklonilo šťastie, ktoré v basketbale, športe a živote je treba.

Veľký rešpekt Leviciam, ich realizačnému tímu za to, ako pripravili svoje družstvo na celú sezónu a finálovú sériu. Je to klub, v ktorom som pracoval a prežil najlepšie roky. Teraz sa tešíme my."

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Prvotné dojmy sú také, že akokoľvek, ale nie takto. Nehovorím o poslednej akcii. Akokoľvek, ale nie takto. Tým by som to ukončil, to je moje hodnotenie zápasu."

Mário Ihring, hráč Rytierov, MVP play off: "Už som to povedal do štyroch kamier, je to proste neopísateľný pocit, s chalanmi to zažívať. Nikdy nevieme, koľkokrát sa niečo takéto podarí za život. Treba si to užiť, eufória je určite veľká. Cena MVP znamená, že všetci za mnou stáli a verili mi. Tréner mi veril, celý tím mi veril. Nebola to len moja zásluha. Nemal som dobré zápasy, ale myslím si, že chalani ma podržali. Je to individuálne ocenenie, ale všetci k nemu prispeli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Premiérový titul. Spišskí Rytieri vyhrali basketbalovú ligu