Niekedy si pripadám, akoby som mal päťdesiat rokov, hovorí Sekera

Andrej Sekera (vpravo) bojuje o puk s hráčom Toronta Connorom Brownom.
Andrej Sekera (vpravo) bojuje o puk s hráčom Toronta Connorom Brownom. (Autor: TAR/AP)
SITA|30. nov 2016 o 08:35

Slovák patrí medzi najskúsenejších hráčov Edmontonu Oilers.

EDMONTON. Slovenský reprezentant Andrej Sekera je od júna tridsiatnikom, ale v obranných šíkoch súčasného Edmontonu by ste staršieho hráča hľadali márne.

"Niekedy si pripadám, akoby som mal už päťdesiat rokov," skonštatoval Sekera v rozhovore pre nhl.com/sk na tému mladého kolektívu Oilers.

V ňom je jedným z mentorov. "Chlapci sa občas pýtajú, čo majú ako urobiť. Vždy im rád pomôžem. Klub chce, aby som týchto mladých chlapcov trochu kočíroval a ja sa o to snažím," poznamenal Prievidžan, ktorý odohral v NHL už takmer šesť stoviek duelov.

Aktuálny ročník vo farbách Oilers je jeho druhým zo šiestich podľa zmluvy na tridsaťtri miliónov dolárov, ktorú podpísal v lete 2015.

V premiérovom bol s tridsiatimi kanadskými bodmi (6+24) suverénne najproduktívnejším obrancom tímu, druhý v poradí Oscar Klefbom ich nazbieral dvanásť (4+8).

Príchodom Švéda Adama Larssona z New Jersey v rámci letnej výmeny za Taylora Halla sa Sekera posunul z prvej do druhej obrannej dvojice ku Krisovi Russellovi a priemerný čas na ľade mu klesol o zhruba dve minúty.

"Adam je vynikajúci hokejista. Má svoj rozum, štýl a vynikajúcu strelu. Je to aj super človek do kabíny. Ale pre mňa sa toľko nemení, ja ďalej hrám svoj hokej. S Krisom sa mi spolupracuje veľmi dobre. On hrá jednoducho a používa rozum. Veľmi dobre využíva hokejku aj svoje telo," konštatuje Sekera.

Andrej Sekera (s číslom 2) patrí medzi najskúsenejších hráčov Edmontonu.
Andrej Sekera (s číslom 2) patrí medzi najskúsenejších hráčov Edmontonu. (Autor: TASR/AP)

Hokejista roka na Slovensku má po 24 dueloch na konte tri góly, štyri asistencie a sedem plusových bodov. Oilers sa zatiaľ držia v postupovej osmičke do play off.

"Máme niektorých nových hráčov. Aj chlapci, ktorí tu už boli, vedia, aký systém majú hrať a hrajú zodpovednejšie. Všetko si to sadlo, mužstvo je zohrané a morálka a etika je oveľa lepšia ako v minulej sezóne," vysvetľuje Sekera.

Iba devätnásťročnému kapitánovi tímu Connorovi McDavidovi, aktuálne najproduktívnejšiemu hokejistovi NHL, adresoval aj on slová uznania.

"Je to vynikajúci hráč. Chlapec, ktorý je posunutý o mnoho rokov dopredu. Skrátka talent. To, čo on dokáže, sa nedá ani natrénovať. To musíte mať od Boha. Navyše, je veľmi skromný chlapec. Veľa nerozpráva, ale keď niečo povie, tak je to potrebné. Svojou vyrovnanou povahou a pozitívnou náladou ide príkladom všetkým, aj keď je taký mladý," povedal o kanadskej hviezde Andrej Sekera.

V noci z utorka na stredu skóroval Sekera do siete Toronta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Niekedy si pripadám, akoby som mal päťdesiat rokov, hovorí Sekera