Získal päť trofejí počas 18 mesiacov. Nie som najlepší na svete, tvrdí Zidane

Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid.
Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|4. jún 2017 o 19:06

Génius po hráčskej kariére na futbal zanevrel, ale vrátil sa ako skvelý tréner. Zinedina Zidana bez výhrad počúvajú aj najväčšie hviezdy Realu Madrid.

BRATISLAVA. Po oholenej hlave mu tradične stekala kvapôčka potu. Vždy mal trošku ťažkú chôdzu a tendenciu hrbiť sa, čím vzbudzoval dojem neohrabanosti. Aj tak však pôsobil ako elegán.

Francúz s alžírskymi koreňmi Zinedine Zidane bol senzačný futbalista, jeden z najlepších v dejinách. Po skončení kariéry na futbal zanevrel, mal ho plné zuby. Pritom mal iba tridsaťštyri.

Vnútri trpím možno oveľa viac. Keď ste na lavičke a začne sa zápas, už nemôžete nič robiť. Len krotiť ten vulkán emócií, ktorý máte v sebe.


Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid

Ponúkali mu milióny, aby sa vrátil. Šejkovia z Kataru, boháči z USA či Marseille sa dodnes sťažujú, že už boli so Zidanom dohodnutí, ale loptový mág zo zmluvy vycúval.

„Svoju budúcnosť som videl inde," priznal po rokoch. Kde presne, sám nevedel. Bol jedným z hrdinov filmu o Asterixovi. Cestoval po svete. Pátral po koreňoch vlastnej rodiny, zúčastnil sa na charitatívnych projektoch.

„Vzdelával som sa. Robil som veľa vecí, stretol veľa ľudí. Ale nakoniec sa aj tak vrátite k tomu, čo vášmu životu dáva zmysel,“ vysvetlil.

V roku 2011 sa po päťročnej prestávke k futbalu vrátil. V Reale Madrid, s ktorým predtým ako hráč vyhral všetko.

Neveril, že to dokáže

Najskôr bol poradcom prezidenta Florentina Péreza, potom asistentom Carla Ancelottiho. Ako hlavný tréner zbieral skúsenosti na lavičke treťoligovej rezervy Realu, kde veľmi nepresvedčil. Chýbalo mu viac motivácie?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Získal päť trofejí počas 18 mesiacov. Nie som najlepší na svete, tvrdí Zidane