Pánika výmena neprekvapila. Vo Washingtone to nefungovalo, priznáva

Richard Pánik v drese Washington Capitals.
Richard Pánik v drese Washington Capitals. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. apr 2021 o 17:30

Slovenský hokejista dohrá sezónu v Detroite.

DETROIT. Slovenský hokejista Richard Pánik sa po pondelňajšej výmene z Washingtonu do Detroitu už zapojil do tréningového procesu v novom tíme.

Tridsaťročný krídelník si v stredu prvýkrát zatrénoval s novými spoluhráčmi, rovnako ako český útočník Jakub Vrána. Ten zamieril do Detroitu spoločne s Pánikom a dvoma draftovými výbermi výmenou za Anthonyho Manthu.

Pánik si do klubu z tzv. Original six preniesol aj svoj štvorročný kontrakt, z ktorého mu zostávajú odohrať ešte vyše dve sezóny.

"Som skutočne nadšený, že tu môžem byť," povedal pre Detroit News. 

Nosiť bude iné číslo

V prvom tréningu nastupoval v tretej formácii s Vladislavom Namestnikovom a Samom Gagnerom. Pánik verí, že v Detroite dostane väčší priestor na ľade, ako tomu bolo v hlavnom meste USA.

"Vo Washingtone to nefungovalo. Niekedy veci jednoducho nejdú. Verím, že týmto otváram úplne novú kapitolu a bude to pre mňa nový začiatok. Dúfam, že budú obe strany spokojné," vyjadril sa Pánik, ktorý bude v Detroite nosiť číslo 24.

Vo farbách Capitals hrával s číslom štrnásť na drese. 

Pánik prišiel do Washingtonu v júni 2019, keď ako voľný hráč podpísal štvorročný kontrakt s platom 2,75 milióna dolárov na sezónu.

V aktuálnom ročníku odohral 36 duelov a nazbieral deväť bodov za tri góly a deväť asistencií. V niekoľkých zápasoch sa nezmestil do zostavy Capitals a sledoval ich iba ako zdravý náhradník z tribúny.

Pozná sa s Yzermanom 

Nedávno rodáka z Martina umiestnilo vedenie Washingtonu na tzv. waiver listinu, ale žiaden iný klub NHL si ho nevybral. Pánika tak výmena neprekvapila. 

"Vedel som, že pred uzávierkou môže prísť k mojej výmene. Očakával som to, aj keď som si nebol úplne istý, či k tomu dôjde. Určite ma výmena neprekvapila."

Chcem ukázať, že dokážem hrať na tejto úrovni a zaslúžim si miesto v tíme. 


Richard Pánik, hráč Detroitu

V Detroite by Slovák rád naplno predviedol svoje ofenzívne schopnosti.

"Chcem ukázať, že dokážem hrať na tejto úrovni a zaslúžim si miesto v tíme. Dosiaľ sezóna neprebiehala tak, ako som čakal," doplnil. 

V novom pôsobisku Pánik osobné pozná niektorých hráčov a tiež generálneho manažéra, legendárneho Stevea Yzermana. 

"Vie, že mi to vo Washingtone nevyšlo. Ja som nadšený, že môžem byť tu. Yzerman ma pozná ešte z môjho pôsobenia v Norfolku, s ktorým sme vyhrali v AHL Calderov pohár. Vie, ako dobre dokážem hrať, takže to len musím predviesť."

Na šampionát zatiaľ nemyslí 

Detroit je tímom v prestavbe a reálnu šancu na postup stratil už dávnejšie. Sezóna sa mu pravdepodobne skončí už po základnej časti. 

Pánik by potom mohol byť voľný pre slovenskú reprezentáciu na MS v Rige.

"V nasledujúcich dvanástich stretnutiach sa sústredím na to, aby som odviedol maximum a pomohol Detroitu k víťazstvám," dodal Pánik.

Svoju súťažnú premiéru v drese Red Wings absolvuje v noci na piatok v súboji proti svojmu ďalšiemu bývalému tímu Chicagu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánika výmena neprekvapila. Vo Washingtone to nefungovalo, priznáva