Pierce podpísal jednodňovú zmluvu s Bostonom, len aby mohol kariéru ukončiť ako jeho hráč

Paul Pierce je srdcom Celtic.
Paul Pierce je srdcom Celtic. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. júl 2017 o 10:22

Minulá sezóna bola jeho posledná v súťaži.

BOSTON. Americký basketbalista Paul Pierce ukončí svoju kariéru v tíme Boston Celtics. Klub oznámil, že s ním v pondelok podpísal zmluvu, takže môže zavŕšiť aktívnu dráhu v tíme, v ktorom strávil svojich prvých 15 sezón v NBA.

Desaťnásobný člen All-Star tímu NBA pomohol Bostonu k titulu v roku 2008, keď bol súčasťou veľkej trojky spolu s Kevinom Garnettom a Rayom Allenom. Pierce už predtým oznámil, že minulá sezóna bola jeho posledná v súťaži.

Draftovaný klubom z 10. miesta v roku 1998 si odkrútil pätnásť sezón v Celtics, čím zaostal za klubovým rekordérom Johnom Havlickom iba o jednu.

Takisto mu patrí po ňom druhá priečka v historických streleckých tabuľkách Bostonu s 24 021 bodmi.

Paul Pierce (vpravo) pomohol Bostonu k titulu v roku 2008, keď bol súčasťou veľkej trojky spolu s Kevinom Garnettom (vľavo) a Rayom Allenom.
Paul Pierce (vpravo) pomohol Bostonu k titulu v roku 2008, keď bol súčasťou veľkej trojky spolu s Kevinom Garnettom (vľavo) a Rayom Allenom. (Autor: TASR/AP)

"Je česť dostať takú možnosť, aby som si mohol povedať, že som hráč Bostonu Celtics," uviedol vo vyhlásení.

"Klub i mesto sa stali mojím domovom a neviem si predstaviť, že by som skončil kariéru inak. Budem do konca života Celtic," povedal 39-ročný krídlelník, ktorý si zahral aj za Brooklyn Nets, Washington Wizards a Los Angeles Clippers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Pierce podpísal jednodňovú zmluvu s Bostonom, len aby mohol kariéru ukončiť ako jeho hráč