NHL: Mats Sundin prvou hviezdou týždňa

Mats Sundin
Mats Sundin (Autor: Reuters)
SITA|3. mar 2008 o 20:37

NEW YORK 3. marca (SITA) - Švédsky hokejista v službách tímu Toronto Maple Leafs Mats Sundin sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Hviezdne trio dopĺňajú brankár Bostonu Bruins Tim ...

NEW YORK 3. marca (SITA) - Švédsky hokejista v službách tímu Toronto Maple Leafs Mats Sundin sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Hviezdne trio dopĺňajú brankár Bostonu Bruins Tim Thomas a útočník Philadelphie Flyers Mike Knuble.

Tridsaťsedemročný veterán Sundin, ktorý sa koncom februára rozhodol uplatniť si klauzulu v zmluve s Torontom a zostal tak aj naďalej pôsobiť v drese "javorových listov", počas uplynulých siedmich dní 4 gólmi a rovnakým počtom asistencií prispel k trom víťazstvám svojho tímu. Sundin sa zároveň s celkovým počtom 552 presných zásahov dostal v historickej tabuľke kanonierov prestížnej profiligy na 22. priečku za Michela Gouleta a Rona Francisa.

Gólman Tim Thomas počas minulého týždňa zaznamenal s Bostonom tri víťazstvá s priemerom 0,97 inkasovaného gólu na jedno stretnutie a s fantastickou, 96,2-percentnou úspešnosťou zákrokov. Na svoje konto si navyše pripísal jeden shutout, svoj šiesty v kariére.

Knuble si ocenenie 3. hviezdy týždňa vyslúžil za tri góly a päť presných prihrávok v štyroch stretnutiach Flyers.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Mats Sundin prvou hviezdou týždňa