Fehérváryho gól pobavil fanúšikov Capitals: Je lepší než Ibrahimovič

Martin Fehérváry (druhý zľava) so spoluhráči z Washingtonu.
Martin Fehérváry (druhý zľava) so spoluhráči z Washingtonu. (Autor: Reuters)
TASR|6. jan 2023 o 13:20

Reakcie fanúšikov na gól slovenského obrancu.

NEW YORK. Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry z Washingtonu Capitals dosiahol v NHL jeden z najkurióznejších gólov kariéry.

Brankára Columbusu Elvisa Merzlikinša prekonal po tom, čo prilbou zmenil smer už predtým tečovanej strely. Tretím a tentokrát aj víťazným gólom v sezóne pobavil fanúšikov Capitals, ktorí ocenili jeho futbalové kvality.

"Je lepší než Ibrahimovič," napísal jeden z nich.

Rodák z Bratislavy závere druhej tretiny clonil vo výhľade brankárovi Columbusu otočený smerom k hre. Útočník Dylan Strome vyslal strieľanú prihrávku, ktorú ešte tečoval Liam Foudy, od ktorého puk zamieril k Fehéváryho hlave a odtiaľ oblúkom zapadol za Merzlikinša.

Capitals si siedmym víťazstvom po sebe na klziskách súperov vytvorili vlastný klubový rekord. "Gól hlavou, menší trest a hit. To je nová definícia hetriku," napísal iný fanúšik na margo presného zásahu Fehérváryho.

Viacerí v komentároch pridali odkaz na gólové hlavičky Cristiana Ronalda. K jednej z nich pribudol komentár: "Nie je umenie hlavičkovať vo futbale, ale skúste to v hokeji. Bravo, Marty."

Niektorí pripomenuli, že ide o najkurióznejší gól hráča Washingtonu od februára 2012, keď Mathieu Perreault skóroval jazykom. Puk sa mu vtedy odrazil od úst a hráč neskôr uviedol, že sa ho dotkol jazykom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváryho gól pobavil fanúšikov Capitals: Je lepší než Ibrahimovič