NHL: Marián Hossa od 1. júla voľným hráčom

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: tasr/ap)
SITA|22. jún 2008 o 10:17

Účinkovanie Mariána Hossu v tíme Pittsburgh Penguins je čoraz viac nejasné. Generálny manažér "tučniakov" prerušil so Slovákom všetky rozhovory o novej zmluve.

OTTAWA 22. júna (SITA) - Zotrvanie hokejistu Mariána Hossu v klube NHL Pittsburgh Penguins je čoraz viac otázne, generálny manažér tučniakov Ray Shero v sobotu počas draftu v Ottawe novinárom podľa televíznej stanice TSN povedal, že prerušil všetky rozhovory o novej zmluve a hviezdny krídelník sa 1. júla stane voľným hráčom.

Pittsburg dal Hossovi férovú ponuku

Shero však zároveň dodal, že stále existuje možnosť, aby Penguins predĺžili so Slovákom zmluvu po otvorení prestupového trhu. "Dali sme mu veľmi, veľmi férovú ponuku na nový kontrakt," citovala agentúra AP Raya Shera.

Generálny manažér Pittsburgu však nechcel špecifikovať, o akú sumu išlo, ale zrejme to nebude oveľa viac ako 7 miliónov dolárov, ktoré Marián Hossa dostal v uplynulej sezóne. "Marián mi povedal, aby sme počkali do 1. júla. Pripustil, že by sme mohli byť na prvom mieste jeho záujmu, ale myslím si, že si počká na 1. júl a uvidí, kam sa potom posunieme," vyhlásil Shero.

Predpokladá sa, že v inom klube dajú viac

Zámorskí hokejoví experti predpokladajú, že slovenský útočník by mohol od niektorého iného klubu NHL dostať lukratívnejšiu ponuku ako z Pittsburghu. Hneď po otvorení hráčskeho trhu 1. júla bude o Hossu pravdepodobne veľký záujem, preto sa jeho príjem môže v budúcnosti vyšplhať výraznejšie nad 7 miliónov dolárov za sezónu.

Pittsburgh získal Hossu z Atlanty vo februári v závere prestupového termínu za útočníkov Colbyho Armstronga, Erica Christensena, talentovaného Angela Esposita a prvodraftový výber hoci vedel, že v lete o neho môže prísť.

Cena bola vtedy pre Penguins veľmi vysoká, Hossa však klubu 12 gólmi (bol najlepším strelcom) a 14 asistenciami v 20 zápasoch play off pomohol až k postupu do finále o Stanleyho pohár. Marián Hossa odohral v NHL 10 sezón a v šiestich strelil viac ako 30 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov