Slafkovský hral v druhom útoku, siahal na osobný rekord. Montreal prehral

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet/Sebastien Gervais)
Oh my Hockey|23. nov 2022 o 06:20 (aktualizované 23. nov 2022 o 09:28)

V NHL sa hrali len dve stretnutia.

NEW YORK. Montreal Canadiens na domácom ľade prehrali proti Buffalu vysoko 2:7. Duel im nevychádzal od samého začiatku.

Už v čase 2:13 prehrávali 0:3, keď brankára Allena prekonali Dahlin, Peterka a Tuch. Habs v celej svojej histórii nedostali rýchlejšie tri góly v úvode stretnutia. Konečný stav prvej tretiny bol 1:3, znížil Caufield.

V druhej tretine padli len dva gól. Na 4:1 zvýšil Skinner v 32. minúte, o dve minúty neskôr skóroval Monahan.

Ten dal posledný gól Montrealu. Sabres v tretej dvadsaťminútovke udreli ešte trikrát zásluhou Jokiharjua, Thompsona a Skinnera.

Juraj Slafkovský hral v druhom útoku po boku Dvoraka a Gallaghera. Nikto z jeho formácie nedokázal bodovať.

Odohral 14 minút a 22 sekúnd a len o štyri sekundy neprekonal svoje maximum v čase strávenom na ľade v jednom zápase. Zaznamenal dve trestné minúty, dva strelecké pokusy a blok.

Habs čaká už v noci zo stredy na štvrtok zápas proti Columbusu. "Zajtra musíme zmeniť štart do zápasu a hru ako celok. Tak môžeme odohrať lepší zápas," myslí si Slafkovský.

Sabres ukončili osemzápasovú sériu prehier. Výrazne sa o to pričinil Jeff Skinner, ktorý k dvom gólom pridal tri asistencie.

"Taký je hokej. V niektorom zápase dokážete kontrolovať hru a vychádza vám všetko, inokedy nie. Chceli sme byť dominantní ako v každom zápase, ale dnes to jednoducho nešlo," uviedol prvý muž draftu 2022.

Tréner Martin St. Louis nebol spokojný s prvou tretinou, ktorú Canadiens prehrali 1:3, keď už po 133 sekundách prehrávali 0:3.

"Tréner nám po prvej tretine povedal, aby sme začať hrať svoju hru, pretože môžeme byť radi, že je to len 1:3. Snažili sme sa, ale už sme to nedotiahli," povedal Slafkovský a podržal brankára Jakea Allena, ktorý inkasoval sedem gólov.

"Jake sa trápil? Nemyslím si to. Je to výborný brankár, za góly vôbec nemohol. Nepomohli sme mu, musíme lepšie brániť."

V druhom nočnom zápase porazili New York Rangers 5:3 Los Angeles Kings. Stalo sa tak na ľade v Kalifornii.

"Králi" mali jasnú streleckú prevahu, ale z 38 striel prekonali Šesťorkina len traja strelci - Fiala, Viladri a Walker. Naopak, "jazdcom" stačilo na päť gólov 25 striel. Dva góly, víťazný a do prázdnej brány, strelil Kreider, zvyšné dali Schneider, Trocheck a Kakko.

NHL - základná časť - 22. november:


Montreal - Buffalo 2:7 (1:3, 1:1, 0:3)

Góly: 3. Caufield (Guhle, Savard), 34. Monahan (Dadonov, Wideman) – 1. Dahlin (T. Thompson, J. Skinner), 1. Peterka (Cozens, Quinn), 3. Tuch (Dahlin, J. Skinner), 32. J. Skinner (T. Thompson, Tuch), 44. Jokiharju (Tuch, T. Thompson), 47. T. Thompson (J. Skinner, Hinostroza), 55. J. Skinner (Cozens, Dahlin)

Brankári: Allen 31/38 - Anderson 29/31

/Juraj Slafkovský (Montreal) odohral 14 minút a 22 sekúnd, zaznamenal dve trestné minúty, dve strely a blok/


Los Angeles - NY Rangers 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)

Góly: 1. Fiala (Kempe, Kopitar), 7. Vilardi (Fiala, Doughty), 47. S. Walker (Kopitar, Kempe) – 23. Schneider (Chytil, Lafreniere), 33. Trocheck (R. Lindgren), 39. Kakko (Chytil, Lafreniere), 48. Kreider (Zibanejad), 60. Kreider

Brankári: Petersen 20/24 - Šesťorkin 35/38



Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský hral v druhom útoku, siahal na osobný rekord. Montreal prehral