Splnili si sen. Slafkovský mal návštevu zo Slovenska, deťom podpisoval šiltovky

Juraj Slafkovský s návštevou zo Slovenska.
Juraj Slafkovský s návštevou zo Slovenska. (Zdroj: Twitter Canadiens Montréal / Screenshot)
Oh my Hockey|23. nov 2022 o 07:37

Na Juraja Slafkovského sa prišli pozrieť mladí slovenskí hokejisti.

MONTREAL. Juraj Slafkovský mal pred vyše dvomi týždňami v Montreale vzácnu návštevu. Ako informuje oficiálny web Canadiens, prišiel sa naňho pozrieť žiacky hokejový tím zo Slovenska.

Tím Mad East Select do 15 rokov absolvoval dvojtýždňový výlet v Kanade. Počas neho odohrali medzinárodný turnaj Sherbrooke Bantam International Tournament.

Slafkovského a Canadiens sledovali pri tréningu. Potom za nimi mladý slovenský forvard prišiel, rozdával autogramy i úsmevy na fotografiách.

"Týmto deťom sa splnil sen. Juraj je ich idolom," povedal Tomáš Tischler, manažér tímu. "Je dôkazom, že aj z malého mesta či malej krajiny, ak pracujete tvrdo, sa môžete dostať do NHL a uvidieť svet.

Je pre nich hrdinom, lebo ho môžu nasledovať. Vidieť ho trénovať s Canadiens je pre našich hráčov inšpirácia a motivácia, aby naďalej dreli a dosiahli svoje ciele."

Podľa Tischlera jeho zverenci pozorne sledujú Juraja ako jednotku draftu. Chcú sa od neho učiť.

VIDEO: Žiacki hokejisti zo Slovenska na návšteve v Montreale.

"Vidia, že Juraj urobil niečo dôležité pre Slovensko, tak chcú byť ako on. Vidieť zmenu v jeho živote je pre deti čímsi veľkým. Vedia, že ich sny sa môžu stať realitou," dodáva manažér.

Kapitánom tímu je trinásťročný Peter Zámborský. Aj on pochádza z východu, konkrétne z Trebišova.

"Myslím si, že toto bol najlepší deň môjho života. Vždy som chcel vidieť hráčov z NHL trénovať. Myslím si, že je to snom každého mladého hokejistu a mne sa to splnilo, čo je neskutočné. Mám rád Jurajovu hru, je veľký a silný," vraví Zámborský.

Podobne si skúsenosť užívali aj ďalší mladíci.

"Užil som si to. Bol to môj sen," tvrdí obranca Viktor Košík. "Je výborné vidieť Slováka, ako v NHL hrá za Habs. Juraj je dobrý korčuliar. Vždy forčekuje a bekčekuje s maximálnym nasadením a je aj dobrý strelec."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Splnili si sen. Slafkovský mal návštevu zo Slovenska, deťom podpisoval šiltovky