Frolík sa vrátil po zranení, Hrivík zostáva v AHL

Marek Hrivík, Calgary – 650-tisíc dolárov. Hoci má už 26 rokov, stále sa mu nedarí vybojovať si pevné miesto v NHL (odohral v nej dosiaľ iba 20 zápasov). Ale stále sa nevzdáva. Po rokoch v New Yorku Rangers zmenil v lete klub. V Calgary mu však miesto v prvom tíme unilo na poslednú chvíľu aj pre príchod Jaromíra Jágra. Na farme má plat 250-tisíc dolárov, v prvom tíme by si výrazne prilepšil. Hrivík má zrejme poslednú šancu presadiť sa v NHL.
Marek Hrivík, Calgary – 650-tisíc dolárov. Hoci má už 26 rokov, stále sa mu nedarí vybojovať si pevné miesto v NHL (odohral v nej dosiaľ iba 20 zápasov). Ale stále sa nevzdáva. Po rokoch v New Yorku Rangers zmenil v lete klub. V Calgary mu však miesto v prvom tíme unilo na poslednú chvíľu aj pre príchod Jaromíra Jágra. Na farme má plat 250-tisíc dolárov, v prvom tíme by si výrazne prilepšil. Hrivík má zrejme poslednú šancu presadiť sa v NHL. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. jan 2018 o 13:56

Slovenský hokejista odohral v tejto sezóne v drese Calgary tri stretnutia.

CALGARY. Slovenský hokejista Marek Hrivík zostane po Zápase hviezd NHL v tíme Stockton Heat v nižšej AHL.

Po zranení sa zapojil do akcie v drese Calgary Flames český útočník Michael Frolík.

Vedenie Flames poslalo na farmu pred dlhšou prestávkou spôsobenou tradičným exhibičným podujatím trojicu hráčov, aby nevypadli zo zápasového tempa.

Spolu s Hrivíkom opustili prvý tím aj Ryan Lomberg a Andrew Mangiapane. Kanadských hokejistov povolali späť k Flames, rodáka z Čadce nie.

Dvadsaťšesťročný Hrivík odohral v tejto sezóne v drese Calgary tri stretnutia, v ktorých nebodoval. Dovedna v NHL odohral 23 zápasov so ziskom troch asistencií.

V ročníku 2017/2018 pridal 30 štartov v AHL s bilanciou 29 bodov za 10 gólov a 19 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Frolík sa vrátil po zranení, Hrivík zostáva v AHL