Už teraz je lepší ako Crosby, supertalent hľadá spôsob ako spomaliť

Connor McDavid má za sebou skvelú minulú sezónu. Stal sa najproduktívnejším hráčom súťaže a získal aj Hartovu trofej.
Connor McDavid má za sebou skvelú minulú sezónu. Stal sa najproduktívnejším hráčom súťaže a získal aj Hartovu trofej. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|5. okt 2017 o 17:21

On nepreraďuje z jednotky na dvojku, trojku a štvorku. On ide z jednotky na štvorku a je hneď preč, tvrdí o McDavidovi tréner Todd McLellan.

BRATISLAVA. Ako dvojročný jazdil na kolieskových korčuliach doma v pivnici. V štyroch už hral hokej. Rodičia klamali, že má päť rokov, aby mohol nastúpiť.

V šiestich už Connor McDavid bojoval proti deväťročným. Rodičia ho však museli zobrať do klubu v susednom meste, kde im to neprekážalo.

V pätnástich hrával v juniorskej OHL, kde proti nemu nastupovali aj 20-roční hokejisti. Čoskoro podpísal niekoľkomiliónovú reklamnú zmluvu s firmou Reebok.

O rok neskôr si v New York Times prečítal o sebe článok, v ktorom ho porovnávali so Sidneym Crosbym či Waynom Gretzkým. Už vtedy bolo jasné, že je vyvolený.

„Talentovanejšieho hokejistu som za posledných tridsať rokov nevidel,“ povedal o ňom legendárny Gretzky.

Zastal sa spoluhráča

Pre niektorých je prototypom ideálneho športovca. Hokejové kvality ukazuje na ľade a silnú osobnosť v kabíne. Je vzorným mladíkom bez škandálov.

Hoci svojich spoluhráčov vždy hokejovo prevyšoval, nikdy to nedával najavo. Ešte v žiackej kategórii si ho vzal tréner počas tréningu bokom a pýtal sa ho: "Čo ten hlupák v rohu robí?“

McDavid sa spoluhráča zastal. „Vždy mu záležalo na ostatných,“ priznal pre The Hockey News Neil Doctorow, zakladateľ športovej školy, ktorú kanadský mladík tri roky navštevoval.

V škole sa vždy dobre učil, rozpráva rozvážne, hrá férovo. A na športovca prekvapujúco nemá rád zeleninu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Už teraz je lepší ako Crosby, supertalent hľadá spôsob ako spomaliť