Kane dokonale zamotal brankárovi hlavu, namiesto strely sa otočil

Patrick Kane (vľavo) a Brock McGinn.
Patrick Kane (vľavo) a Brock McGinn. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|20. feb 2021 o 06:54

Carolina si zastrieľala proti Detroitu.

AKTUALIZOVANÉ O 10:05

NEW YORK. Hokejisti Caroliny si v nočnom zápase NHL poradili s Chicagom 5:3.

Caroline výrazne pomohol Švajčiar Nino Niederreiter, ktorý strelil dva góly a raz asistoval. Pridal sa aj Čech Martin Nečas, ktorý zaznamenal dva body za gól a asistenciu.

Kane zaskočil súperov

V drese Chicaga zaujal hviezdny Patrick Kane, ktorý znižoval na 1:2. Z obranného pásma dostal vynikajúcu prihrávku, no napriek tomu ho stihli dokorčuľovať dvaja protihráči.

Americký útočník však zachoval chladnú hlavu a pred brankárom Caroliny Jamesom Reimerom spravil nečakanú otočku, po ktorej bekhendom presne zakončil.

VIDEO: Patrick Kane a jeho skvelý gól z otočky

Okrem brankára naňho nedokázal reagovať ani brániaci hráč. Kane bol pri všetkých góloch Chicaga, pripísal si ešte dve asistencie.

Na body to však nestačilo. Hokejisti Chicaga prehrali po troch predchádzajúcich výhrach.

"Videl som, že mám trochu miesta a ich hráč mi bol na ľavom ramene, tak som si pomyslel, že je dobrá šanca vyskúšať spin-o-rama," povedal Kane pre nhl.com.

Tridsaťdvaročný Američan v tejto sezóne zaznamenal v 18 zápasoch už 23 bodov za 7 gólov a 16 asistencií.

"Dnes sme odohrali výborný zápas. Myslím si, že sme mohli dať aj desať gólov. Oni majú veľmi dynamický tím a z ničoho nič vedia udrieť, James Reimer preto musel predviesť niekoľko veľmi dobrých zákrokov," uviedol tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Hörnqvist: Dostali sme odmenu

Hokejisti Floridy pokračujú vo výborných výkonoch. Proti Detroitu si pripísali tretie víťazstvo za sebou, keď triumfovali 7:2.

Základ vysokej výhry položili už v prvej tretine, v ktorej si vypracovali trojgólový náskok a vyhrali ju 4:1. S 24 bodmi je Florida na čele tabuľky Centrálnej divízie o bod práve pred Carolinou.

O dva góly sa postaral Patric Hörnqvist, Aleksander Barkov zaznamenal presný zásah a dve asistencie a obranca Keith Yandle prihral na tri góly.

"V prvej tretine sme na nich poriadne vybehli a dostali sme za to odmenu. Ukázali sme, že keď hráme správnym spôsobom, tak vieme hrať s kýmkoľvek," povedal Hörnqvist pre nhl.com.

Panthers podržal aj brankár Chris Driedger, ktorý predviedol 30 úspešných zákrokov a prekonali ho len Bobby Ryan a Valtteri Filppula. Florida je s 24 bodmi na čele tabuľky Centrálnej divízie o bod pred Carolinou.

"Dnes to bol dobrý večer. Na takýchto výsledkoch chceme stavať, pretože čím lepšie hráme, tým je to väčšia zábava," uviedol tréner Joel Quenneville.

NHL - základná časť - 20. február:

Carolina – Chicago 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

Góly: 16. Niederreiter (Slavin), 25. Trocheck (Bean, Niederreiter), 43. Nečas (Gardiner, Teräväinen), 56. Niederreiter (Fast, Nečas), 57. Slavin (Teräväinen) - 37. Kane (DeBrincat), 40. Mitchell (Kämpf, Kane), 60. Söderberg (Kane, Boqvist)

Detroit – Florida 2:7 (1:4, 0:1, 1:2)

Góly: 15. Ryan (Fabbri), 43. Filppula (Fabbri, Larkin) - 7. Lammikko (Connolly, Yandle), 8. Weegar (Huberdeau, Wennberg), 13. Hörnqvist (Yandle, Huberdeau), 16. Barkov (Verhaeghe, Strälman), 40. Ekblad (Weegar, Duclair), 46. Hörnqvist (Barkov, Yandle), 49. Duclair (Barkov)

Calgary – Edmonton 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 39. Andersson (Gaudreau, Giordano) - 6. Puljujärvi (Barrie, Nurse), 38. Haas (Neal, Chiasson

Vancouver – Winnipeg 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 8. Scheifele, 59. Appleton (Pionk)



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kane dokonale zamotal brankárovi hlavu, namiesto strely sa otočil