McDavid natiahol úspešnú sériu aj proti Tatarovi, Vegas získalo prestížnu trofej

Dominik Kahun (vľavo) a Connor McDavid.
Dominik Kahun (vľavo) a Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. máj 2021 o 07:05 (aktualizované 13. máj 2021 o 09:41)

O Prezidentskej trofeji ešte nie je rozhodnuté.

NEW YORK. Hokejisti Vegas Golden Knights uzavreli svoje účinkovanie v základnej časti NHL víťazstvom nad San Jose 6:0. Dvoma zásahmi sa na triumfe podieľal Dylan Sikura, pre ktorého to bol prvý dvojgólový duel v profilige.

Brankári Vegas Marc-Andre Fleury a Robin Lehner získali Trofej Williama M. Jenningsa za najmenej inkasovaných gólov v základnej časti, dostali ich iba 124 s priemerom 2,21 na zápas.

Hráči Vegas si udržali vedúcu pozíciu v rámci celej súťaže o dva body pred Coloradom.

Avalanche však zdolali Los Angeles tiež 6:0 a ak zvíťazia vo svojom záverečnom zápase, opäť proti Kings, získajú Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti na úkor Vegas. V drese Colorada zažiaril J.T. Compher, ktorý dosiahol prvý hetrik v NHL.

Vegas má najlepší brankársky tandem

Fleury zaznamenal 67. shutout v kariére a na 14. mieste historických tabuliek vyrovnal Roya Wortersa. Opora v bráne tímu dosiahla deviate víťazstvo za sebou vďaka 19 úspešným zákrokom.

Spolu s Robinem Lehnerem sa tiež dočkali Jenningsovej trofeje, keď druhí Rusi Semjon Varlamov s Ilja Sorokin z NY Islanders inkasovali 128 gólov. Lehner túto trofej získal už v sezóne 2018/2019, keď si obliekal práve dres Islanders

"Podľa mňa to bol jasne najlepší brankársky tandem v lige. Táto trofej, určite budete súhlasiť, je aj ocenením najlepšej defenzívy. Brankári v obrane dostali mnoho pomoci od spoluhráčov. Ale boli počas celej sezóny skvelí," povedal pre web profiligy tréner Vegas Peter DeBoer.

McDavid má fenomenálnu sezónu

Kapitán Edmontonu Connor McDavid si v stretnutí s Montrealom pripísal dve asistencie a natiahol sériu aspoň s dvoma bodmi na sedem zápasov.

Oilers zdolali súpera 4:3 po predĺžení, už po 27 sekundách extračasu rozhodol Nemec Dominik Kahun. McDavid má na konte 104 bodov (33+71) v 55 dueloch.

"Poviem úprimne, že keď som sa niekedy pozeral, koľko šancí McDavid na ľade vytvorí, tak sa čudujem, že bodov nemá ešte viac. No mal fenomenálny rok.

Je líder v mnohých smeroch ako samotná hra či správanie sa aj mimo ľadu. Medzi ním a Leonom Draisaitlom to fungovali skvele, ťahali nás a obaja mali super rok," vyjadril sa kouč Oilers Dave Tippett.

Edmonton zakončí základnú časť na druhom mieste v Severnej divízii a v 1. kole play off sa stretne s Winnipegom.

V drese Montrealu odohral slovenský útočník Tomáš Tatar 15:18 minúty. Canadiens k výhre nestačili dva góly Nicka Suzukiho. Tatarov tím čaká na úvod vyraďovačky vedúce mužstvo Severnej divízie Toronto.

Brankár Husso predviedol skvelý výkon

St. Louis doma zdolalo Minnesotu 4:0, brankár Ville Husso zastavil 31 striel Wild a zaknihoval prvý shutout v kariére v NHL.

Oba tímy zakončia základnú časť ďalším vzájomným súbojom v St. Louis.

VIDEO: Brankár Ville Husso a jeho skvelý zákrok

Toronto Maple Leafs prehralo na ľade Ottawy 3:4 po predĺžení, už po deviatich sekundách extračasu o tom rozhodol Josh Norris.

Jeho spoluhráč Parker Kelly strelil gól hneď pri debute za Senators. Za Toronto sa presadil najlepší strelec ligy Auston Matthews, bol to už jeho 41. gól v ročníku.

NHL - základná časť - 13. máj:


Montreal - Edmonton 3:4 pp (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 2. Caufield, 10. Suzuki, 49. Suzuki (Caufield) – 9. Chiasson (Neal, D. Kulikov), 11. Nugent-Hopkins (Barrie, McDavid), 31. Draisaitl (Chiasson, McDavid), 61. Kahun (Draisaitl, Barrie)

/Tomáš Tatar (Montreal) odohral 15:18 min, dvakrát vystrelil na bránku a rozdal dva bodyčeky/

Ottawa - Toronto 4:3 pp (1:0, 2:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 19. N. Zajcev (Pinto), 30. Co. Brown (N. Zajcev), 33. Kelly (Brännström, Anisimov), 61. Norris (B. Tkachuk) – 27. Muzzin (J. Thornton, Kerfoot), 37. Tavares (W. Nylander, Muzzin), 58. Matthews

Colorado - Los Angeles 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Góly: 15. Donskoi (Burakovsky, Rantanen), 17. Bellemare (Jayson Megna, Sherwood), 20. Compher (Rantanen, Landeskog), 25. Compher (D. Toews, Girard), 31. Landeskog (D. Toews, Rantanen), 32. Compher (Ničuškin)

San Jose - Vegas 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Góly: 4. Pietrangelo (R. Smith, Marchessault), 8. Kolesar (W. Carrier, N. Roy), 24. W. Carrier (Tuch, W. Karlsson), 28. Marchessault (R. Smith, Whitecloud), 45. Sikura (Janmark, McNabb), 53. Sikura (Coghlan)

St. Louis - Minnesota 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Góly: 13. Barbašev (Perron, Parayko), 15. Schwartz (Kyrou, B. Schenn), 30. Krug (R. O'Reilly, Perron), 34. Perron (Krug, Faulk)

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid natiahol úspešnú sériu aj proti Tatarovi, Vegas získalo prestížnu trofej