Černák obišiel útočnú tretinu a asistoval na gól. Sekera bol pri prestrelke

Erik Černák.
Erik Černák. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|22. mar 2021 o 00:10

Pozrite si nočné výsledky NHL.

AKTUALIZOVANÉ o 8:50

NEW YORK. Slovenský hokejový obranca Erik Černák prispel jednou asistenciou k výhre Tampy Bay Lightning v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL nad Floridou Panthers 5:3.

Pre dvadsaťtriročného beka to bol desiaty bod v sezóne (1+9). Tampa vyhrala štvrtý duel v sérii a je na čele Centrálnej divízie o štyri body pred Floridou.

"Mali sme päť zápasov počas siedmich dní a bolo to mentálne náročné. Vedeli sme, že v tejto sezóne budú zápasy natlačené jeden za druhým, ale päť za sedem dní, to som nezažil ani v AHL. Aj preto som šťastný, ako sme to zvládli," uviedol útočník Tampy Bay Alex Killorn, ktorý ťažil z prihrávky Černáka, na webe NHL.

Černák vymyslel peknú akciu v v 32. minúte. Na červenej čiare prevzal puk, obkrúžil s ním okolo bránky súpera a napokon ho nahodil smerom na gólmana Floridy. Do strely vložil hokejku obranca Panthers Aaron Ekblad a nechtiac ho nasmeroval priamo na Killorna.

Tampa Bay sa tak prvýkrát ujala vedenia a dokráčala až k víťazstvu.

Černák si pripísal aj štyri plusové body a štyri bodyčeky. V oboch týchto štatistikách bol najlepší zo všetkých aktérov na ľade.

V prvej tretine nastupoval po boku Ryana McDonagha, ale potom sa tento Američan zranil v spodnej časti tela a zvyšok zápasu sa Černák pohyboval najmä pri elitnom obrancovi Lightning Švédovi Victorovi Hedmanovi.

Hokejisti Pittsburghu Penguins prehrali na domácom ľade s New Jersey Devils 1:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 63. minúte Jesper Bratt.

Dallas podľahol na vlastnom ľade Nashvillu 3:4 po samostatných nájazdoch. Ďalší slovenský obranca Andrej Sekera odohral za Stars 14:33 minúty bez bodového zápisu. 

NHL- výsledky za dnes:

Pittsburgh - New Jersey 1:2 pp

Góly: 4. Crosby (Guentzel, Rust) – 25. Vatanen (Kuokkanen, Zajac), 63. Bratt (Zacha, T. Smith)

Tampa Bay - Florida 5:3

Góly: 4. Gourde (Coleman, Goodrow), 32. Killorn (Černák, B. Point), 46. M. Joseph (Colton, Maroon), 51. T. Johnson (Gourde), 60. B. Point (Palát, Coleman) – 4. Verhaeghe (Barkov), 39. Forsling (Wennberg, Vatrano), 47. Hörnqvist (Yandle, Barkov)

/obranca Erik Černák (Tampa) odohral 22:16 min, pripísal si jednu asistenciu a štyri plusové body/

Los Angeles - Vegas 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 26. S. Walker (T. Moore, Kopitar), 27. D. Brown (Iafallo, Kopitar), 58. J. Carter (Athanasiou) – 57. Nosek (Kolesar)

Dallas - Nashville 3:4 sn (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 1:2)

Góly: 10. Gardner (Lindell, Kero), 11. Faksa (Robertson, Oleksiak), 34. Dellandrea (Pavelski, J. Klingberg) – 11. Johansen (Ekholm, Tolvanen), 38. F. Forsberg (Johansen, Tolvanen), 55. Tolvanen (Harpur), rozh. náj. Järnkrok

/obranca Andrej Sekera (Dallas) odohral 14:33, nepripísal si bod, mal dve strely na bránu/

Priebežná tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák obišiel útočnú tretinu a asistoval na gól. Sekera bol pri prestrelke